Kolonoskopia

anikam

prave som sa vratila z kolonoskopie, tak sa hned musim podelit s dojmami.Pitie Fortransu bola pre mna najhorsia nocna mora. Podarilo sa mi dostat do seba dva litre ale ani tie nie cele,lebo som zvracala a potom uz som dostala taky blok, ze som do seba nedostala ani kvapku. Tak som muza poslala vecer do lekarne pre x prep, ale bez lekarskeho predpisu mu ho nepredali. Spravila som si dva klystire a bola sompresvedcena, ze rano pojdem do nemocnice a poviem im, prepacte, nedokazala som sa riadne vycistit na zakrok. Sestricka sa ma spytala, ze co zo mna ide, ze zelena voda. Takze ved lekar uvidi, ci sa da ta kolonoskopia urobit. Tak mi dali injekciu na oblbnutie, Lekar bol super MUDr. Koller Tomáš, sestricky Achbergerova, Kusa, Kleberczova, Oravcova, Pagacova, Hudecova, Molnarova - uplne super pristup k pacientovi. Robili mi to v Ruzinovskej nemocnici, samotna kolonoskopia uplne v pohode. Pitie Fortransu by sa malo patentovat ako druh mucenia :-)

ksjd

dnes som bol na kolonoskopii. myslim ze sa to da vydrzat.hlavne treba chciet,doktor vas tam posiela pre vase zdravie.kazdemu kto ide na kolono drzim palce.inak bol som v LM.u doktora RUSNAKA super odbornik a hlavne Clovek.

majkkaa

ahojte všetci, môžem súhlasiť s mudllem. Ja som bola na tomto vyšetrení v januári, bála som sa strašne.Musím povedať, že tá príprava predtým bola pre mňa horšia ako celé to vyšetrenie ( 2 dni nejesť len kašičky, hnusné hnačky, bola som max. vysilená) Samotné vyšetrenie bolo v pohode hlavne z odborníkmi, ktorí pracujú v zdravotnom zariadení THALION v BA-boli milí, pozorní, komunikovali so mnou.Injekciu som si nedala pichať,myslím si, že sa to dá v pohode zvládnuť bez nej. Takže kto ide na to vyšetrenie prajem, aby mal štastie na takých odborníkov ako ja :-)

hanahana1

Nebojte sa kolonoskopie,dnes som ju absolvovala,trvalo to kratko,mala bolest sa dala vydrzat,sestricka aj doktorka mali neuveritelne citlivy a mily pristup /v Roznave/...vdaka im!

muddle

Ja mozem povedat ze kolonoskopia nebola az taka zla akosom si myslel.......Neprijemna to ano ...bolestiva.....no ani nie je to taky zvlastny pocit ako ked mate nafuknute brucho co a aj vlastne mate a ked vam uvolnia vetry tak je to v pohodke...Neviem ,ako iny doktory....Ale ten moj povedal ze oblbovak naco ze to nebude trvat dlho....No a trvalo to asi 7-8 minut......A prehanadlo mi pripadalo ovela neprijemnejsie ako vysetrenie

rozculeny

pre krista pana naco tu popisujete tieto hororove scenare a prehnate, keby to vysetrenie nebolo potrebne a nemalo vam zachranit zivot tak by sa nerobilo!!
Takto si akurat odplasili vela ludi ktori pred svojim problemom radsej zatvoria oci zo strachu z vysetrenia a takto si podpisu s vasou pomocou ortiel smrti. Dakujem vsetkym hysterikom.

didusiik

cawte..ja mam ist tiez na toto vysetrenie teda ak mi nepomozu lieky ktore som dostala preliecenie nejakeho parazitu co mi sidli v tenkom creve:/bosee..povecte mi niekto blizsie ako to cele prebieha ci sa tam na sale musis vyzliect pred doktormi a tak..je mi to hrozne trapne..a ako to potom prebieha..napiste niekto kto ma s tym uz skusenosti..diky :)

NIBE

veľmi dobrý lekár je v Nitre - aj s celým personálom. Ukľudňujú pacienta a je to aj v peknom, príjemnom prostredí. poučia pacienta a viete o čo ide a čo vám budú robiť. Povedia všetko pre aj proti. Je to u p. primára Greguša - výborný odborník . Zaplatíte si- za objednanie na presnú hodinu/ ak chcete. ale nemusíte / a za injekciu a ak vám berú polypy aj za dohliadnutie nad vami po operácii.

NIBE

ja som bola na kolonono už 5krát. nie je to nič príjemné. Pred výkonom som pila 4lvody s preháňadlom, aby som bola poriadne vyčistená. poctivo som to dodržala a oplatilo sa. Nejedla som predtým nič- okrem jogurtu a krup.kaše. dva dni pred výkonom len vodu a preháňadlo, ktoré mi predpísali. dávam si pichnúť injekciu - je to oblbovák ,ale pomôže. radšej to podstúpim- síce zo starchom- ako potom po neskorom príchode mať nádor. zatiaľ mi vždy zobrali polypy. držím všetkým palce a podstúpte to pre svoje zdravie.
kolegyńa išla neskoro- lebo sa bála - a má rakovinu hrubého čreva.