Miluj svoj zivot

Príspevok v téme: Miluj svoj zivot
ja40

Ahojte,prave mi kurier priniesol 3 knihy,jedna z nich je Miluj svoj zivot.
Rozhodla som sa,ze vam z nej budem sem tam pisat,aby sa vam lahsie na tomto svete zilo :-)

Dokonalost deti

Deti sa nemusia o svoju dokonalost ani len trochu usilovat. Dokonale sa uz rodia a spravaju sa,akoby o tom vedeli. Vedia,ze su stredobodom Vesmiru. Neboja sa poziadat o to,co chcu. Emocie vyjadruju bez zabran. Ked sa dieta hneva,vie o tom cele okolie. A ked mu je dobre,jeho usmev dokaze naplnit stastim celu miestnost. Deti su plne lasky.
Male dieta moze od nedostatku lasky umriet. Postupom casu sa ucime zit bez lasky,ale male deti to nevydrzia. Maju radi kazdu cast svojho tela,dokonca aj vlastne vykaly. Maju neuveritelnu odvahu. Aj vy ste boli taki. Ked ste sa narodili,boli ste dokonali. Vsetci sme boli taki.Potom sme zacali pocuvat dospelych,ktori sa naucili bat a zacali sme popierat vlastnu dokonalost. Nikdy kientom neverim,ked sa ma snazia presvedcit o tom,aki su nemozni a nehodni lasky. Mojou ulohou je vratit ich do cias,ked vedeli,ako sa maju mat naozaj radi.
Pokracovanie nabuduce :-)

lulu22

táto kniha mi pomohla priviesť moju myseľ na iné a hlavne pozitívne myšlienky, keď som bola v cudzej krajine, sama ako prst po ťažkom rozchode...

watermelon

aj ja som rada ze sa snazis osvietit lud, i ked mi je smutno z tych negativnych odpovedi, ale urcite je kopec ludi, co vedia, co tieto slova znamenaju v skutocnosti

watermelon

kto je autorom tej knihy?
je super ze to sem davas, lebo clovek aj ked to ma 100x precitane zabudne, tak si mi to pripomenula.

ja40

Ako privolat lasku.

Laska prichadza,ked to cakame najmenej,ked ju nehladame. Toho praveho partnera nikdy nestretavame v case,ked sa usilujeme o lasku. Len po nom marne a nestastne tuzime.
Laska nie je mimo nas,laska je v nas samych. Neziadajte,aby prisla okamzite. Mozno na nu nie ste pripraveni alebo nie ste v stadiu,aby ste mohli prezit lasku podla svojich predstav.
Nesnazte sa zit s niekym iba preto,aby ste neboli sami. Po akej laske tuzite? Stanovte si urcite kriteria. Ujasnite si,na akych kvalitach vam vo vztahu naozaj zalezi. Rozvijajte ich u seba a privolate k sebe cloveka,ktory ich ma.
Ak sa vam laska vyhyba,zamyslite sa nad tym,preco.Nie je pricinou vasa prepiata kritickost? Pocit,ze si ju nezasluzite? Prehnane poziadavky? Sny o princoch z rozpravky? Strach z dovernosti? Presvedcenie,ze vas nikto nema rad?
Budte pripraveni na lasku. Prichystajte jej podu,aby ste ju mohli zivit. Budte laskyplni a budu vas mat radi. Budte otvoreni a pristupni laske.

ja40

My versus oni

Zaoberajte sa chvilu niekym,kto vam nejakym sposobom prekaza. Uvedte tri vlastnosti,ktore sa vam na nom nepacia,tie,co by mal podla vas zmenit. Hlboko sa zamyslite sami and sebou a polozte si otazku:"V com som rovnaky a kedy sa spravam ako on?" POtom zatvorte oci a premyslajte o tom. Napokon sa spytajte,ci ste ochotni zmenit sa.
Ak odstranite tieto psychicke navyky,zvyky a presvedcenia z vlastneho myslenia a spravania,aj ti druhi sa bud zmenia,alebo odidu z vasho zivota.
Ak vas nadriadeny neustale prejavuje nespokojnost a kritizuje vasu pracu,nazrite hlbsie do seba. Bud sa v niektorych situaciach spravate ako on,alebo verite,ze nadriadeni su vzdy kriticki a nespokojni.
Ak vas podriadeny ignoruje vase prikazy alebo nepracuje tak,ako ma,zamyslite sa,kedy sa tak spravate vy a vyrieste to.
Niekoho vyhodit je prilis jednoduche.Navyse sa tym nezbavite svojho psychickeho navyku.
Ak niektory z vasich kolegov nespolupracuje,zistite,ako ste cosi take mohli zapricinit. Kedy sa s vami tazko spolupracuje?
Ak sa k vam priatel sprava chladne a neprejavuje vam lasku,zistite,ci nenosite v sebe presvedcenie ziskane v detstve pozorovanim rodicov,ze laska je chladna a neprejavuje sa.
Ak vas manzel nepodporuje a ustavicne vas trapi,aj vtedy patrajte vo svojich presvedceniach z detstva. Nespraval sa tak niektory z rodicov? Nespravate sa tak vy?
A ak vas trapia a rozculuju niektore zvyky vasich deti,zarucujem vam,ze su to aj vase zvyky.
Vyrieste si tento problem sami v sebe a uvidite,ze automaticky sa zmenia aj druhi. Zmente svoje myslienkove navyky a zistite,ze aj "ONI" su zrazu ini.

Majesty

jajka001_
No POCAS takeho sportu clovek citi smrt kazdu chvilku :D Smrtka v pocas danej chvile drzi cloveka za ruku :) Niekedy aj za dve..

ta3

Ja40 skvely napad, neboj sa nie si to len Ty a Jajka, je nas takych velmi vela a myslim, ze v tomto nastava vzostup, bude nas coraz viac

Jajka skvele myslienky

Genesis, bohuzial v tom, ze sa humanejsie spravame ku svojim psom ako k ludom, mas pravdu, tiez som na to casto myslela, ale ludom sa neda verit, eutanaziu by urcite zneuzivali, ako napokon vsetky povodne skvele vynalezy, tak by priniesla viac zla ako milosrdnej pomoci