Miluj svoj zivot

Príspevok v téme: Miluj svoj zivot
ja40

Ahojte,prave mi kurier priniesol 3 knihy,jedna z nich je Miluj svoj zivot.
Rozhodla som sa,ze vam z nej budem sem tam pisat,aby sa vam lahsie na tomto svete zilo :-)

Dokonalost deti

Deti sa nemusia o svoju dokonalost ani len trochu usilovat. Dokonale sa uz rodia a spravaju sa,akoby o tom vedeli. Vedia,ze su stredobodom Vesmiru. Neboja sa poziadat o to,co chcu. Emocie vyjadruju bez zabran. Ked sa dieta hneva,vie o tom cele okolie. A ked mu je dobre,jeho usmev dokaze naplnit stastim celu miestnost. Deti su plne lasky.
Male dieta moze od nedostatku lasky umriet. Postupom casu sa ucime zit bez lasky,ale male deti to nevydrzia. Maju radi kazdu cast svojho tela,dokonca aj vlastne vykaly. Maju neuveritelnu odvahu. Aj vy ste boli taki. Ked ste sa narodili,boli ste dokonali. Vsetci sme boli taki.Potom sme zacali pocuvat dospelych,ktori sa naucili bat a zacali sme popierat vlastnu dokonalost. Nikdy kientom neverim,ked sa ma snazia presvedcit o tom,aki su nemozni a nehodni lasky. Mojou ulohou je vratit ich do cias,ked vedeli,ako sa maju mat naozaj radi.
Pokracovanie nabuduce :-)

jajka001_

ked sa rozhodnes divat sa na svet, ze je skazeny a zly a vsetko je nanic a zle a ble , tak taky bude
ak sa rano zobudis a nepovies si ze vsetko je na....ale ze ach, dalsi den ked nieco zazijem,niekoho stretnem, mozno nieco mile sa mi stane, ked sa budes na ludi usmievat a nie mracit, tak ten svet bude ovela ovela krajsi. ked budes ignorovat neprijemne pocity a zameriavat sa na tie pozitivne. ked s radostou pomozes a nebudes cakat ze ti za to bude niekto vdacny. ked spravis hocikomu radost len tak.
svet sa mozno nezmeni ale tvoj pohlad na neho ano. a to je to , co mozes zmenit.

sweater

jajka bud som ta nepochopil spravne, alebo ak ano tak sa pytam, to myslis vazne ze svet je taky aky si ho spravis???

majoneza

ja40

Tak ak mam 1 ruku a 1 nohu, mam byt happy, ze mam aspon to ?
A happy z toho, ze je clovek zavisli na niekom ustavicne az do srmti ?

Tak si prepichni pluca a bud happy, ze mas aspon prepichnute pluca. Preco to neurobis ? Mas vobec nejake obmedzenia v zivote ?

jajka001_

ak sa dieta narodi s vrodenou deformitou, ze nema ruku ci nohu, tak to berie normalne, na rozdiel od jeho okolia. take sa uz narodilo, takze mu nic nechyba a nauci sa fungovat v pohode aj tak.
ale ked clovek pride o nohu ci o ruku, ma silne depky a straca chut zit.
rozdiel je v tom ze to dieta este nevidi bariery, tie sa nauci.
vravi sa, ze rozdiel medzi geniami a normalnymi ludmi je v tom, ze geniom nikto nepovedal ze sa urcita vec neda - tak sa o to pokusaju a spravia ju.
rozdiel je vo videni sveta. o tom je aj ten prispevok.
svet je taky aky si ho spravis. moze to byt krasne miesto, aj nocna mora. zalezi na tebe.

angela85

ja40 o tom obvinovani druhych mas pravdu

boze a preco by sme nemali milovat samych seba

nejak vam ide lepsie nenavist voci sebe a ostatnym a sebalutost ako milovat seba a ostatnych