unava z materializmu a dnesnej reality

Príspevok v téme: unava z materializmu a dnesnej reality
unavena123

Dobry den, dnes som mala skvelu naladu cez den, ale vecer, kazdy vecer, na mna idu nestastne myslienky :som frustrovana v oblasti 1.kariernej, 2.osobnej, 3. sexualnej ..hoci inak som vdacna ze zijem, som mlada, zdrava, mozem este vela dokazat, mam rodinu, priatrelov:) lenze stale ma frustruju 1. veci materialneho sveta, som presytena znackami aobchodmi (stastna by so m bola s vlastnou ale nemam na to prachy) chcem TVORIT a nie len konzumovat ako materialisti... to suvisi aj s mojou karierou, enchcem uviest aku mam racu, bavi ma, ale hoci som dennodenne vypisovala maily do vysnenych jobo, na tie ma nevzali :( preco nemozem mat uznanie???

2. osobna rovina co am trapi preco mam zapavat sama??? (nemam priatla a naozaj by som chcela lasku :( )

3. sexualna...dalsia vec, keby som chcela vztah s chlapom, tak jasne ze si to "vyzaduje" pravidelny sex- ja som NIKDY pri tom nezazila prijemne pocity , nieto to este opakovat - najradsej sa sexu vyhybam, ale uz nedokazem byt single :( lenze ked si niekoho najdem bude ma "cakata" dnesnou spolocnostou a chlapskym myslenim to, ze ma byt sex(nic proti, nie somnabozenska fanaticka ale mam iba nepsijemne pocity uz niekolko rokov z toho , hoci teraz mam klud lebo som sama, a nepomohli mi ani gynekologicka a sexuologicka)

sktratka, uz asi 7 rokov zijem s tymito pocitmi ...viem,su horsie problemy, ale chyba mojmu zivotu ta spravna iskra, viac uznania, laska (a pritom ju dokazem davat hodne kebyze som nasla toho praveho)

ako mam zapasit uspesne s tymito myslienkami? dakujem...co to mam- nemam nahodou depresiu? alebo uzkost?alebo som normalna len nestastna? pomozte mi prosim vas, dakujem :)

abrhplus

Ja unavená z materializmu nie som ja akceptujem svet mna choroba položila na lopatky ALE

s tým sexom suhlasim , myslím ludia sa ponálaju a to sa odráža aj v tom sexe že žiadna predohra nijaké city len rýchle na vec je to fakt úbohé,potom na čo žijeme lenraz sme tu si myslím.

muchacc

Ja budem asi prostorekejsi:
Podla mna vsetky tvoje pocity idu z frustracie z toho, ze nemas priatela.

Som myslel, ze aka tema, kto za zamyslel nad materialnym konzumom a zrazu citam, ze je to vlastne len narek dievcata, ktore ma sny, ktore sa neplnia.

Vsetky psychologicke problemy maju svoj povod v tom, ze clovek nevie a odmieta prijat realitu, ktora je v rozpore s jeho vysnenym svetom. Ty si si tiez vysnila vela veci, skus si ich utriedit, ktore su ako tak realne.
Napr.: chces mat vlastnu znacku - to je velka vec podla mna, ale ty si ani s malym este nezacala. Mas taketo fazy: som niekde, kde nemam nic a potom - som niekde, kde mam splneny sen.
A co medzi tym? - depresia? a ta sa skonci az ked bude splneny sen?
Tak teda ... to sa nacakas.

Si velmi do seba zapozerana. Akoby ti unikal zvysok sveta, lebo seba vidis ako tu podstatu, ktora musi byt v prvom rade naplnena. Zmen svoj pohlad. Prijmi realitu, prijmi svoje tazkosti, problemy. (= obijmi svoj kriz). Najdi stastie v malych veciach a z malych veci si vyskladaj tie velke.
Prestan snivat vecer na posteli o sebe a svojej vysnenej buducnosti!
Radsej si v ten cas rozpomen, komu si pocas dna usmev vycarila na tvari, komu si pomohla a ake pocity si z toho mala. Alebo aj o tom, co si zle pocas dna spravila a ze zajtra sa to pokusis napravit.
Takto men seba a zmenis aj svoju buducnost. Buducnost sa nemeni ocakavanim, ze nieco samo pride, ze niekto nam nieco da a nam staci so zalozenymi rukami lezat a snivat. Bud aktivna, svet, ludia na okolo ta potrebuju a ty napriek tomu pozeras len a len smerom k sebe. Zmen svoju 'lasku' k svetu a svet ti da lasku, po ktorej tuzis - potom si ta najde.

unavena123

no dufam ze aspon tie osobne sa vyriesia :) ale kedy? kolko mam este cakat na takeho cloveka? je to neznesitelne, vsade okolo mna su stastne pariky, a ja som sama (hoci dobrvolne lebo radsej sama ako s takymi ako som bola: prvy mal depresie a vedel manipulovat s ludmi, ze vsetko je ich vina, druhy partner depky enmal, ale nebol ani citlivy - proste bol trochu chladny citovo a tieto evci mi potvrdili viaceri ludia v mojom okoli. ) prisla na mna tuzba po laske uz dost davno, po uprimnej...viem ze su horsie problemy na tomto svete, ale aj tak

jankaaaaaaaaa

unavena: raz ked najdes cloveka, ktoreho budes nadovsetko milovat a on teba tiez, tak tie problemy sa vyriesia :) sice tie s karierou sa tymto asi nevyriesia, ale aj tak.. drzim ti palce

unavena123

dakujem za rady :)

KakaoNepijem:nie som ani ateistka, ale ani sa nemodlim, proste verim v dobro, v anjelov ...ale nechcem podporovat cirkev( cirkev je nieco uplne ine ako viera) vieru mam, ale normalnu, nie som nab. fanaticka a neverim v konkretneho boha

chladomor:tie hviezdy, to bolo krasne!..uff...mne normalne vysla slza - v dobrom zmysle:) ja som na take pekne veci dost citliva, a pocas dna aj vela X stastna vdaka fantazii alebo dobryxm ludom kedze takych poznam, ale VECER pred spanim, na mna ide depresia...totiz ani najkrajsia fantazia mi nenahradi to, ze ma vecer nikto neobjima a zaspavam sama, bez uprimnej lasky:( a nezmeni krutych ludi na dobrych...ach jaj to som asi precitlivena na dnesnu dobu:)

chladomor

Zatvor oči a predstav si nočnú oblohu posiatu hviezdami. Predstav si miliardy a miliardy hviezd, každú obklopenú planétami a všeličím možným, zoskupené do miliárd a miliárd galaxií, ktoré od seba oddeľuje ohromný prázdny priestor.

Zem je nepatrná ako molekula vody v obrovskom oceáne. Všetky naše problémy sú v tomto merítku smiešne.

Nevravím, aby si sa úplne odtrhla od reálneho sveta. Len si nájdi nejakú útechu, nejakú príjemnú myšlienku. Hore to bol len jeden príklad.

unavena123

a este ma stve ze su ludia kruti ku zvieratam, a ku bezbrannym ...som zabudla dodat a je to dost dolezite, proste som frustrovana zo sveta a zo zivota a z ludi :(