unava z materializmu a dnesnej reality

Príspevok v téme: unava z materializmu a dnesnej reality
unavena123

Dobry den, dnes som mala skvelu naladu cez den, ale vecer, kazdy vecer, na mna idu nestastne myslienky :som frustrovana v oblasti 1.kariernej, 2.osobnej, 3. sexualnej ..hoci inak som vdacna ze zijem, som mlada, zdrava, mozem este vela dokazat, mam rodinu, priatrelov:) lenze stale ma frustruju 1. veci materialneho sveta, som presytena znackami aobchodmi (stastna by so m bola s vlastnou ale nemam na to prachy) chcem TVORIT a nie len konzumovat ako materialisti... to suvisi aj s mojou karierou, enchcem uviest aku mam racu, bavi ma, ale hoci som dennodenne vypisovala maily do vysnenych jobo, na tie ma nevzali :( preco nemozem mat uznanie???

2. osobna rovina co am trapi preco mam zapavat sama??? (nemam priatla a naozaj by som chcela lasku :( )

3. sexualna...dalsia vec, keby som chcela vztah s chlapom, tak jasne ze si to "vyzaduje" pravidelny sex- ja som NIKDY pri tom nezazila prijemne pocity , nieto to este opakovat - najradsej sa sexu vyhybam, ale uz nedokazem byt single :( lenze ked si niekoho najdem bude ma "cakata" dnesnou spolocnostou a chlapskym myslenim to, ze ma byt sex(nic proti, nie somnabozenska fanaticka ale mam iba nepsijemne pocity uz niekolko rokov z toho , hoci teraz mam klud lebo som sama, a nepomohli mi ani gynekologicka a sexuologicka)

sktratka, uz asi 7 rokov zijem s tymito pocitmi ...viem,su horsie problemy, ale chyba mojmu zivotu ta spravna iskra, viac uznania, laska (a pritom ju dokazem davat hodne kebyze som nasla toho praveho)

ako mam zapasit uspesne s tymito myslienkami? dakujem...co to mam- nemam nahodou depresiu? alebo uzkost?alebo som normalna len nestastna? pomozte mi prosim vas, dakujem :)

unavena123

ja tu nedepkarcim kvoli hlupostiam ...precitajte si cele prispevky. a ano ovplyvnujems voj zivot, denno denne posielam CV cka do novej roboty(zeby som tu strechu and hlavou mala aj v buducnosti :)) no makat na SR za 400e mesacne nie je moj ciel, to by som nesplatila hypoteku nieto mat este v buducnosti deti, pochopte ma ze tu riesim seriozne veci : pracu a buducnost, preludnenost zeme a co sa mojej osobnej roviny tyka kde najst pravu lasku od partnera (vzajomnu samozrejme) , udrziavat kontakt s mojimi milovanymi anjbliuzsimi, ked maju problemy kedykolvek im pomozem, pre vas je najlahsie ma odsudit, pricom ste si neprecitali cele moje prispevky ...a popri tom akor eisim toto si naozaj vazim co mam a mrzi ma ze vela ludi an svete enma co jest, snazim sa len o to, aby bola na svete vecsia rovnomernost pristupu k zdrojom : pitna voda atd., proste ma to stve ze ju enmaju vsteci ale myslim si ze Afrike terba pomoct regulovat prirastok

ta3: mas uplnu pravdu s tymi ansimi romskymi obyvatelmi, vlada do nich elje peniaze, nove byty nicia a my mladi sa mozeme nahanat ako handry zeby sme akotak splacali hypoteky(ja som este ziadnu nevzala kedze som len rpednedavnom ukoncila VS a nemozem sit o dovolit absolutne)

a preludnenost je naozajstny problem na zemi a autonehody ma sice velmi mrzia ale nemozes to porovnavat su to uplne ine problemy

Maoam

a mohlo by sa zacat tym, ze si ludia zacnu viac vazit to dobre co maju, zacnu si menej zavidiet, menej ziarlit, viac sa tesit zo zivota a z takych 'samozrejmosti' ako je strecha nad hlavou, strava, cista nezavadna voda, z toho ze maju funkcne ruky, nohy, oci, usi, ze maju moznost sa vzdelavat (a na SK dokonca skoro zadarmo), maju kopu socialnych vyhod a tak sa da pokracovat

nielen frflat, nadavat, zavidiet aj rakovinu a depkarcit kvoli uplnym talafatkam

Maoam

suhlasim s tym, ze sa ludia radi staraju do toho, co je inde zle, najlepsie ked je to tisice km od nich a nemaju to ako ovplyvnit, ale nevenuju sa rieseniu vlastnych problemov alebo tych v ich okoli a blizkosti, do ktorych by mali moznost zasiahnut a riesit/vyriesit ich, keby kazdy riesil seba a veci v jeho okoli, kde moze prilozit ruku k dielu, bolo by na svete asi lepsie (vsetkym), takto je to strata casu a kecanie do vetra, nic sa nepohne dalej

ludia si sami robia vsetko, tak maju to take ake si to urobia

kafe

Ach yo tieto drísty o hladných deťoch v Afrike a ČO BY ONI MALI robiť aby neumierali. Sterilizovať! Ste sa s koňom zrazili? V Afrike zomierajú ľudia od hladu. A v Európe zomierajú milóny ľudí pri dopravných nehodách. Takže teraz nám afričania budú zakazovať používať autá, aby chudáčikovia európania toľko neumierali? Sa trochu preberte, zomiera sa úplne zbytočne aj tu v Európe a nikomu to žily netrhá, všetci vidia len Afriku. Dokonca si myslím, že afričania sú oveľa šťastnejší a vyrovnanejší ľudia a MY by sme sa mali od nich VEĽA učiť, nie vymýšľať, čo majú robiť! Nie sme na tom vôbec lepšie, máme len iné problémy ako Afrika a nechápem kde sa to v ľuďoch bere, že furt kecajú do toho, čo majú TÍ DRUHÍ robiť. Európania sú živé mŕtvoly, prázdny, bez života, bez iskry, nič ich neteší aj keď majú čo jesť, kde bývať a prácu.. unavena123 je pekným príkladom. Prečo ju trápia problémy iných a nerieši svoje, neviem. Ale škoda reči.

ta3

Unavena
"preco sa konecne neurobia opatrenia aby africke zeny nemali 10 deti ked nemaju sancu ich zivit???" nemusime chodit ani do dalekej Afriky, Slovensko ma problem s Ciganmi, to by skvalitnilo zivot vsetkym, tmavym i bielym, nie som rasistka, ale toto opatrenie by bolo humanne najma pre tmavu plet, vaccsina sveta vie co by sa malo urobit, len bohuzial ti, ktori by mali dat prikaz na to sa staraju iba o vlastne vrecka

psik je vhodny do kazdeho bytu, ci maleho ci velkeho, samozrejme do maleho malu rasu, ktora toho ani vela nespapka a privelmi nezatazi rodinny rozpocet, ja som mala v byte 15 rokov maleho bradacika, teraz mam noveho iba 13 tyzdnoveho a zakazdym ked na neho pozriem som od stastia cela prec, vrele tuto rasu odporucam, nezaberie vela priestoru, nezje vela, ale prinasa vela radosti, pravdaze aj povinnosti, ale kto ma psikov rad, vencenie za kazdeho pocasia mu vobec neprekaza

Majesty
su veci okolo nas, ktore nemozeme pochopit a ani ich zmenit, treba ich prijat take ake su, Tvojimi slovami stotoznit sa s nimi

Xiro
kvalitny prispevok

Xiro

Co tu riesite otazky konzumnej spolocnosti je totalne zbytocne.

Podla mna si sama materialistka. Chces si zalozit firmu a peniaze beries ako prostriedok k tomu aby si to docielila.
Neviem aku mas pracu no ked budes mat vlastnu firmu predpokladajme ze sa ti bude velmi darit , budes mat vela penazi a budes mat dobry pocit ze robis neco kreativne co si budu ludia kupovat a hovorit je to super atd. Co budes robit s tolkymi peniazmi potom ?

Dnesna spolocnost je naucena ze uspech je dostat sa na dobre platene miesto a stat sa generalnym riaditelom alebo nieco podobne. V sade su propagovane drahe znacky v klipoch hudobnici sa vozia v drahych autach a rozhadzuju peniaze okolo seba. A ludia sa sudia podla toho ako dobre si obleceny ake mas auto a byt. Neviem ci niekto z vas pocul o We are 99% , Anonymous, BuilderBerg.

Cielom zivota je byt spokojny a stastny.
To znamena docielit to co ta zaujima a to co chces po com tuzis.
Pokial tuzis po firme si materialistka.
Pokail tuzis po laske a dusevnej spokojnosti rodie atd si spiritualistka.

Pozrime: elektrotechnicky inzinier zamestnanec co nieco vynajde, s nejakym teamom ziska svoj mesacny plat no firma nadobudne 600 000 000 dolarov.
(technicky priemysel) v tomto smere je este farmaceuticky priemysel velmi ziskovy. Dajme tomu ze firma ked investuje do vyskumu a novych technologi , vyplati ucty naklady na vyrobu zamestnancov, ostane jej 400 000 000.
Takychto firime je dost na svete.
Tie peniaze sa zadrziavaju v tych firmach a nekoluju medzi nami beznymi zamestnancami. Cim viac firime je tym viac penazi sa zadrziava samozrejme ze tie silnejsie odkupia tie mensie ponechaju im meno a funguju dalej.

Tento materialisticky svet takto nebude fungovat dlho max este 50 - 100 rokov v najhorsom.

Pokial vas zaujima tato problematika
pozrite si na YT: Podraz jmenem Obama (Obama Deception)

Konec hry / Endgame (1/10) CZ titulky

unavena123

necakala som, ze rozprudim az taku dlhu debatu medzi vami a priznam sa ze ma to tesi ze nie som jedina kto sa nad tym zamyslel :)

jasne ze potrebujeme peniaze, rada ich zarabam pracou ktora ma bavi a rada minam na veci/hobby/posedenia/zabavu/darceky, ale peniaze su pre mna prostriedok, nie ciel ako pre mnohych :(

mate pravdu zeby sme si mnohe veci nevazili nebyt snazenia sa o ne, lenze je rozdiuel ked napr. niekto ma co jest, kde byvat a trapi ho to, ze nema krasne auto ako used ale "len" 10 rokov stare...a ked niekto nema ani co jest, ani kde byvat! proste utrpenie nie je rovnake a mate rpavdu ze sa neda merat, je to subjektivne zakazdym, ale predsa len tu je objektivita: isto je horsie umierat hladom v Afrike ako sa "trapit" tym ze sused ma vyssi plat (narazam na zavist na Slovensku, ktora ma brutalne stve!!!)

stve ma ze ludia su nelogicki co sa tyka organizacie sveta : preco sa konecne neurobia opatrenia aby africke zeny nemali 10 deti ked nemaju sancu ich zivit??? nelogika pocinania sveta je divna, tak mali by im po 2-3 detoch sterilizovat vajecniky, nic zle by sa nestalo, prave naopak, nech investuju penaize do tych operacii, a bude po probleme, vsade su clanky ze planeta neuzivi vsetkych kvoli nerovnomernosti zdrojov, urodnej pody atd. tak nech sa naucia ludia hospodarit ...

proste ludia su sprosti a nevsimavi

MAjesty, velmi sa mi ta cast s tym psom, ze on si uvedomi dobro aj bez utrenia:)

ta3: jasne ze aj mna samiu 100x napadlo adoptovat si zvieratko, no momentalne zijem mimoSR a nie je to celkom mozne tuna,kedze casto odideem z domu na dlho a nema ho kto vyvencit napr. keby to bol pes, lebo by som chcela psa, dalsia vec je ze doma mi to rodicia nechceli dovolit (chceli by velke zviera ale vadilo by im v malom byte, ze v malom byte by trpelo, tak ale podla mna lepsi maly byt ako utulok, nie?:) ...nemame sice velmi peniaze, ale nie je to az take drahe dufam to uzivit ako sa rodicia moji vkuse boja - ja si vazim vela veci lebo som na strednej patrila v triede ku tym chudobnejsim a nie ku bohatsim podnikatelkym rodinam (medzi spoluziakmi som vsak mala priatelov lebo mnohi ludia su nastastie normalni aj ked maju dost penazi :)) ...no nasi argumentovali tym malym bytom a ze je to momentalne drahe - co aj je lebo otec ma velmi tazku pracu aznizili im vyplaty, no ja si raz psa zadovazim :)

a ano, co sa tyka frustracie z neuspokojenia sexualnej oblasti uz ked ste zacali ze sa mam hrat sama, tak ked mam sukronmie, cas a chut, tak to obcas robim :)

vogue: myslim si ze niekedy sa samozrejme hodi ked muz pozve zenu na veceru, stara sa o nu, pozve ju do kina, ale samozrejme som normalna a uzila by som ti to, ale nie tak ako tie pipky co to chcu neustale - ze chcu len tahat z niekoho prachy ...totiz ani ta najdrahsia vecera nemoze chutit dobre ak si pri stole s uplnym idiotom/pipkou :D proste taketo veci sa maju striedat s prechadzkami v prirode, a ano ma sa chodit nakupovat, milujem modu a paci sa mi modne oblecenie, ale nepotrebujem milion takych veci, proste aj nakupovania sa vie vnimavy clovek presytit, proste treba striedat zaujmy a nie len dookola shoppingovat ako to robia mnohe pipky, ale vyvazit to: ist si aj nakupit krasne veci, nosit ich, starat sa o vyzor, no inokedy si ist len tak na prechadzku, naucit sa nieoc nove, postupovat v kariere, spoznavat novych ludi ...proste peniaze maju ybt prostriedok na zlepsenie zivota anie ciel, nie to nedajboze dovod na zavist, zlocin atd., proste chcem aby vsetci mali dost penazi na normalny zivot a nezavideli si uz nadstandardne veci ktore nepotrebuju (napr. potrebujem byvat, ale nemusi to byt vila so 100 izbami ako mnohi ludia chcu ...)
a neviem ci sa chcem stretnut osobne, trochu sa hanbim, ja som rada ze je toto forum anonymne a teraz ...sa mi zruti ta intimita (aj ked mozno nie :)) neviem, pouvazujem o tom :)

Majesty

ta3, ano maximalne suhlasim, ze ak sa clovek "nenatrapi" tak si nevie vychutnat danu vec.
Napriklad zakusok - je tak jednoduche ho kupit, vsak ze? :) Ale ak ho clovek upecia doma, hoci aj na treti pokus, chuti báječne :)
Ja som si kupila auto, len tak bez vacsej namahy (z pohladu priemeru) a vidim ze si ho "vazim" menej ako ti ludia, co si kupili uplne ine (nechcem pisat lacnejsie), no proste jednoduchsie auto, a su ovela stastnejsi ze ho maju. Je to na nich vidiet. Ja ho beriem ako "samozrejmost" alebo skor ako bicykel (spotrebny tovar). Preto porovnavam prave taku vec, lebo to bola najvacsia vec co mozem porovnat zatial.
Ale stale sa s tym neviem stotoznit, ze preco najskor musi nieco boliet, aby potom prisla radost :(

ivana45

Unavena, pozri, kolko nelahostajnych ludi ti sem pise. Fajn vediet, nie?

myslim, ze nie je to so svetom take zle ako pises.

Ved peniaze treba. Chces sa oddavat uslachtilym myslienkam hladna? ...Ak peniaze beries ako prostriedok k inemu cielu, tak je to fajn.
Peniaze maju jednu vlastnost, ktoru na nich milujem (priznavam sa, mea culpa): Okrem materialnej pohody ti daju istu slobodu (nezavislost, ak chces).

Ak je clovek lakomy (tj. ma a nepremiena peniaze na radost) - je to chudak, bez ohladu na to, kolko penazi ma. Je na tom rovnako ako chudobny, mozno horsie. Chudobneho lutuju, lakomemu sa vysmievaju. Blizkym neublizuje chudoba, s tym sa da naucit zit a cloveka to zenie, aby sa nieco naucil, nieco robil -
ale lakomost ublizuje. Znechucuje, uraza, zranuje.

Bohati ludia nie su zrovna stastni (spokojni), lebo - okrem ineho - tazko rozlisia, ci im ostatni venuju pozornost pre peniaze ( a z toho vyplyvajuce vyhody) alebo pre ich osobne hodnoty. Ludia okolo nich su velmi polarizovani: ti, co z nich maju vyhody, sa spravaju pekne. Ti, ktori vyhody z ich penazi nemaju, im pripisuju zle skutky a vlastnosti (? opravnene - tj. mozno velmi zbohatnut čestne ?? hmm.. )

Unavena, pozri: pracuj, vytvor si rezervu na cca 6 mesiacov prijmov a uvolni sa, moc sa peniazmi nezaoberaj. Skodi to. Nechavaj veciam spontanny vyvoj.

VinovateVino: tak akurat :-) a ty ?