unava z materializmu a dnesnej reality

Príspevok v téme: unava z materializmu a dnesnej reality
unavena123

Dobry den, dnes som mala skvelu naladu cez den, ale vecer, kazdy vecer, na mna idu nestastne myslienky :som frustrovana v oblasti 1.kariernej, 2.osobnej, 3. sexualnej ..hoci inak som vdacna ze zijem, som mlada, zdrava, mozem este vela dokazat, mam rodinu, priatrelov:) lenze stale ma frustruju 1. veci materialneho sveta, som presytena znackami aobchodmi (stastna by so m bola s vlastnou ale nemam na to prachy) chcem TVORIT a nie len konzumovat ako materialisti... to suvisi aj s mojou karierou, enchcem uviest aku mam racu, bavi ma, ale hoci som dennodenne vypisovala maily do vysnenych jobo, na tie ma nevzali :( preco nemozem mat uznanie???

2. osobna rovina co am trapi preco mam zapavat sama??? (nemam priatla a naozaj by som chcela lasku :( )

3. sexualna...dalsia vec, keby som chcela vztah s chlapom, tak jasne ze si to "vyzaduje" pravidelny sex- ja som NIKDY pri tom nezazila prijemne pocity , nieto to este opakovat - najradsej sa sexu vyhybam, ale uz nedokazem byt single :( lenze ked si niekoho najdem bude ma "cakata" dnesnou spolocnostou a chlapskym myslenim to, ze ma byt sex(nic proti, nie somnabozenska fanaticka ale mam iba nepsijemne pocity uz niekolko rokov z toho , hoci teraz mam klud lebo som sama, a nepomohli mi ani gynekologicka a sexuologicka)

sktratka, uz asi 7 rokov zijem s tymito pocitmi ...viem,su horsie problemy, ale chyba mojmu zivotu ta spravna iskra, viac uznania, laska (a pritom ju dokazem davat hodne kebyze som nasla toho praveho)

ako mam zapasit uspesne s tymito myslienkami? dakujem...co to mam- nemam nahodou depresiu? alebo uzkost?alebo som normalna len nestastna? pomozte mi prosim vas, dakujem :)

ta3

Majesty
pravdaze life never was ment to be easy, prave vsetky tie problemy, stradania, ocakavania, tuzby stretnut toho praveho alebo dosiahnut to alebo ono, su vlastne korenim nasho zivota, ved si len predstav idealnu situaciu, ze by nebolo ziadneho utrpenia, vsetci by boli zdravi, stastni, mali by vsetko co by potrebovali, ved to by bola nuda naentu, vies dobre, ze ak dostanes vsetko lahko a hned, nema to pre Teba az taku hodnotu, ako ked musis o tom najprv snivat, tuzit po tom, setrit ..., ja myslim, ze vsetko je fajn, len prave vdaka tomu, ze mnohi ochoreli na peniaze (ako to vnima aj Unavena a naposledy aj Vogue) je nas zivot tazsi, ludia idu po majetkoch, stavaju sa voci sebe vlkmi, vrazdia, hromadia majetky v par rukach a pravdaze potom inde to chyba, inde potom ludia stradaju, dokonca hladuju, nenasytnost prevalcovala duchovno, lasku, sucit, porozumenie a preto tento nas svet vyzera tak ako vyzera, az ked nastane situacia, ze ludia si uvedomia, ze tento trend nie je cesta, respektivne je cesta, ale k vlastnej zahube, az potom sa zacne duchovna obroda a svet sa postupne stane lepsim, je to dlhodoby proces, ktory jednotlivec nema sancu urychlit, preto Unavena, s vecami, s ktorymi nejde pohnut je lepsie sa zmierit, no ale ja uz musim ist nieco aj robit, tam u Vas je uz hlboka noc, preto vsetkym Vam prajem dobru nocku a prijemne snicky

jajka001_

Potrebuje pes vyhodit do kosa, aby si cenil svojho pana? A MY - LUDIA - TAK INTELIGENTNI - TAK DOKONALI - TAK NEVIEM-AKI-DEBILNI potrebuju "zlo" aby si uvedomili "dobro" kdezto " TO JE LEN LEN PES " extremne neinteligentne stvorenie, to vie aj bez toho ?!

- toto sa mi veľmi páči. tiež som toho názoru, že kým ľudia sa potrebuju neustale presviedcat o nejakom zmysle zivota, zvierata neriesia a jednoducho skutočne žijú.

ta3

Majesty
a este co sa tyka extremne neinteligentnych zvierat ako si sa vyjadril napriklad o psoch, to si iba niektori ludia myslia, ze zvierata nemaju inteligenciu, cit, ja zijem so zvieratami preto viem ako hlboko sa niektori ludia mylia a prave to je hanbou ludstva, ze sme po intelektualnej stranke nad zvieratami a predsa sa bohuzial castokrat spravame horsie ako zvierata a moj nazor je, ze ten, kto nema cit pre zvierata, ten nemoze byt dobry clovek, samozrejme mozes voci tomu namietat, ale ma nepresvedcis

Majesty

ta3

Ano mas v podstate pravdu, len si to este nechcem priznat, ze zivot = "najskor ta nakope a potom udobri" respektive: preco by musel byt zivot taky, ze ma zivotny partner musi podviest, mozno aj druhy, a potom to uz bude OK.. preco nemoze byt idealnost hned na prvy pokus? :)
Nieco v tom bude, pre postup asi naozaj potrebujeme pad, katastrofu atd.. ALe v takom pripade svet a zivot nie je nastaveny na "prechadzu ruzovou zahradou" :/

vogue

ty si cisto ako ja.. ja napr. nechapem ako mozu byt ludia tak na peniaze.. HNUSI sa mi to! a zeny len na auta pozeraju a kto co ma na sebe a ake hodinky a ci ma telefon drahy. ja chcem priatelku co so mnou bude radsej za blokom sediet na lavicke a tulit sa a bude nam super ako taku co treba zobrat do drahej restiky a tam si nemame ani co povedat hlavne ze ma silikony proste je to cele divne. dnes sa ani nikomu uz neda verit. a pre peniaze sa aj dobri kamarati rozidu, je to v ....

ta3

Majesty
hm, mas pravdu ze tma je vlastne nedostatok svetla atd, ja nehovorim, ze si mame priat zlo aby sme mohli vychutnat dobro, ale ked sa to zlo uz pritrafi, pomoze nam to minimalne v duchovnom raste, nie nadarmo sa hovori, ze vsetko zle je na nieco dobre, mas pravdu v podstate by zlo nemuselo existovat vobec, ale to by bol idealny stav, no idealne predsa nic neexistuje, vsetko je relativne, problemy, stradania, nedostatky, choroby nas vlastne nutia robit pokroky, vynalezy, nutia nas ist dopredu, napriklad laska, keby vsetci hned stretli toho praveho a boli hned vsetci stastni, zivot by stratil svoje farby, bol by velmi fadny, nebolo by ocakavani, nebolo by tuzob, ktore su vlastne korenim zivota, bolo by to sice kvalitne jedlo, ale bez akehokolvek korenia, ci prichuti, takze predsa len aj to zlo plni v nasom zivote dolezitu funkciu, presne ako hovori Chladomor, keby nebolo utrpenia, vela ludi by nebolo takych (dobrych) ako su, prekonavanie tazkosti nas zoceluje, robi nas odolnejsimi a zdolanie utrpenia nas urcite robi aj lepsimi ludmi, mozem povedat so 100% istotou, ze ja osobne keby som nebola musela prejst tym cim som vo svojom zivote presla, dnes by som urcite nebola tym, cim som, rozumej, nebola by som na takej duchovnej urovni, na ktoru ma vlastne vsetky trapenia vyniesli, bolo by vo mne urcite menej sucitu, menej lasky, porozumenia atd, co by neprospelo ani mne, ani mojmu okoliu, zivot je velmi zlozity, no myslim, ze vsetko je dobre zariadene a tiez si myslim, ze aj to zlo ked pomaha, patri ku zivotu, ma svoje specificke miesto v nasom zivote

Majesty

Zmenit svet ?

To je ako zmenit pivo spat na chlieb.

Nemozne, pokial to sam svet nechce. Nemozne..

Alebo si myslis, ze si PRVA co ma taketo ciele ? Mozno Milionta.. za tie Milenia.. A co z toho ? Monetarny sposob zivota. Majetnicky, alebo ako si spravne poznamenala - Materialisticky.

Ak chces zmenit svet, ak chces aby kazdy hral podla Moralnych pravidiel, Musis sa naklonovat 7 miliard krat. (Myslim tym to, ze potom mozes plne kontroovat kazddeho jedinca, ci sa nechova proti Moralnym hodnotam a neuspokojuje svoje potreby na ukor ineho cloveka).

Lenze potom ihned strati zmysel "slobodna mysel" (zivot, dusa, cokolvek suvisiace so slobodou rozhodnutia).

Potom by svet nebol svetom, ale organizovanym pohybom bez zmyslu. (Extremne komplexa debata v style "aj vojna je na nieco dobra" vid Minulost...)