Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

unava z materializmu a dnesnej reality

Príspevok v téme: unava z materializmu a dnesnej reality
unavena123

Dobry den, dnes som mala skvelu naladu cez den, ale vecer, kazdy vecer, na mna idu nestastne myslienky :som frustrovana v oblasti 1.kariernej, 2.osobnej, 3. sexualnej ..hoci inak som vdacna ze zijem, som mlada, zdrava, mozem este vela dokazat, mam rodinu, priatrelov:) lenze stale ma frustruju 1. veci materialneho sveta, som presytena znackami aobchodmi (stastna by so m bola s vlastnou ale nemam na to prachy) chcem TVORIT a nie len konzumovat ako materialisti... to suvisi aj s mojou karierou, enchcem uviest aku mam racu, bavi ma, ale hoci som dennodenne vypisovala maily do vysnenych jobo, na tie ma nevzali :( preco nemozem mat uznanie???

2. osobna rovina co am trapi preco mam zapavat sama??? (nemam priatla a naozaj by som chcela lasku :( )

3. sexualna...dalsia vec, keby som chcela vztah s chlapom, tak jasne ze si to "vyzaduje" pravidelny sex- ja som NIKDY pri tom nezazila prijemne pocity , nieto to este opakovat - najradsej sa sexu vyhybam, ale uz nedokazem byt single :( lenze ked si niekoho najdem bude ma "cakata" dnesnou spolocnostou a chlapskym myslenim to, ze ma byt sex(nic proti, nie somnabozenska fanaticka ale mam iba nepsijemne pocity uz niekolko rokov z toho , hoci teraz mam klud lebo som sama, a nepomohli mi ani gynekologicka a sexuologicka)

sktratka, uz asi 7 rokov zijem s tymito pocitmi ...viem,su horsie problemy, ale chyba mojmu zivotu ta spravna iskra, viac uznania, laska (a pritom ju dokazem davat hodne kebyze som nasla toho praveho)

ako mam zapasit uspesne s tymito myslienkami? dakujem...co to mam- nemam nahodou depresiu? alebo uzkost?alebo som normalna len nestastna? pomozte mi prosim vas, dakujem :)

Majesty

Dovolim si citovat tieto mudrosti:

1. Nerob druhemu to, co nechces aby robil tebe.

- toto pekne pokryje vsetko co sa da (!)

Dalej:

2. Ak nechces aby ti vlada hovorila co mas robit, nepouzivaj vladu na to, aby si niekomu inemu povedal co ma robit.

3. Ak nechces aby vlada od teba brala, nepouzivaj vladu aby brala inym.

4. Ak nechces aby sa ti niekto staral do tvojho majetku, nestaraj sa ty do jeho.

5. Ak nechces aby sa ti niekto staral do zivota, rusil ho, nestaraj sa, nerus ho inym ludom.

6. Ak nechces aby ti niekto zobral tvoje prava, nepokusaj sa odobrat prava od inych, bez ohladu ako trivialne ti pripadaju byt.

Alebo po 7. naucit sa 10 prikazani.

Majesty

Citujem chladomor "Svet bez utrpenia by nebol to pravé."

A ty trpis tym, ze niekto zomrie od hladu na opacnej strane zemegule ?

Citujem ta3: "svetlo-tien, teplo-chlad, protiklady musia existovat, aby nas svet bol pekny farebny, vyvazeny a v rovnovahe."

Tien je len nasledok toho, ze nieco prerusi tok fotonov (svetlo).

Tma defacto tym padom neexistuje, tak isto ako chlad(!)

Tak isto nemoze existovat ani zlo.

Antihmota prehrala boj a zostala hmota, tak naco si priat "zlo" aby sme si vedeli vazit dobro?

Potrebuje pes vyhodit do kosa, aby si cenil svojho pana? A MY - LUDIA - TAK INTELIGENTNI - TAK DOKONALI - TAK NEVIEM-AKI-DEBILNI potrebuju "zlo" aby si uvedomili "dobro" kdezto " TO JE LEN LEN PES " extremne neinteligentne stvorenie, to vie aj bez toho ?!

ta3

Unavena
velmi dobre chapem o com hovoris, bud trpezliva, svoju lasku urcite stretnes, ved si este mladucka, su veci na ktore sa oplati cakat, ved niekto hlada lasku cely zivot (napr ja a to mam uz 58), si vo veku, kedy naozaj nemusis byt smutna z toho, ze si ju este nestretla a uz vonkoncom sa trapit preto, ze ju mozno ani nestretnes, zivot je plny prekvapeni a zvratov, uz o dva tyzdne moze byt vsetko uplne inak, netrap sa, mozno vsetky Tvoje kamaratky uz maju svoje lasky, ale to este ani zdaleka neznamena, ze su vsetky aj stastne a co sa tyka sexualneho naplnenia, s tym spravnym muzom ho urcite dosiahnes, lebo sex v prvom rade je vlastne zalezitost nasho myslenia, medzitym ako Ti radi aj Ivana, uc sa mat rada samu seba, hraj sa sama so sebou, spoznavaj a rozvijaj svoju sexualitu a hlavne pred spanim ziadne negativne myslienky, ak sa im vyhnut nie je lahke, citaj si, netrap sa pre veci, ktore Ty sama aj tak nezmenis, ano, bohuzial vela ludi a zvierat vo svete trpi, ale nie je v nasej moci pomoct vsetkym, co by si mohla spravit a co by Ta urcite napnilo stastim, zober si zvieratko z utulku, zachran ho pred smrtiacou injekciou, daj mu lasku, toto je v Tvojej moci, toto mozes urobit, ale svet utrpenia nezbavis, preto radsej na to nemysli

ta3

Chladomor
pekna uvaha, presne ako hovoris, aj utrpenie musi byt, inak by sme si nemohli vazit pohodu, musis poznat totalny pad, inak nikdy neocenis ked si vo vyskach alebo len kto prezil zakernu chorobu si naozaj vie ocenit zdravie, inak sa berie ako samozrejmost, svetlo-tien, teplo-chlad, protiklady musia existovat, aby nas svet bol pekny farebny, vyvazeny a v rovnovahe

chladomor

Veď ja doprajem aj iným, len niekedy som na prvom mieste rád ja. Ovšem ako kedy. Napríklad v dlhom rade niekde na úrade alebo tak nepotrebujem byť prvý, ani v mnohých iných veciach. Keď si však mám vybrať, či mám zomrieť od hladu ja, alebo nejaký Afričan, vyberiem si radšej jeho.
Tebe asi hneď napadne, že veď zomierať od hladu alebo inak trpieť by nemusel nikto na svete, ale ono to nie je až tak jednoduché.
Svet bez utrpenia by nebol to pravé. Treba mať zo všetkého niečo. Uvedomujem si, že mne sa to ľahko hovorí, keďže sa mám celkom fajn a taký hladný Afričan by určite namietal, ale tak nejak to ja chápem.
Keby nebolo na svete utrpenia, niektorí ľudia by neboli takí, akí sú. Aj diamant sa formuje len pod veľkým tlakom.
To že by toho utrpenia mohlo byť menej, je ošemetná záležitosť. Totiž, ak by ho bolo o niečo menej, stále by sa dalo povedať, že je ho priveľa. A kto dokáže určiť tú správnu hranicu, kedy je ho veľa a kedy málo. Je to vec čiste subjektívnych dojmov.
Takže na svete utrpenie bolo, je a aj bude. Či je ho veľa alebo málo sa povedať nedá, lebo ešte nikto nevymyslel utrpeniemerač.

ivana45

unavena, mne sa najviac pozdava Spolu.sk. Do profilu si kludne nejako sformuluj, ze hladas milovanie, nie sex. Vypis si profil, povyplnaj aj ocakavane vlastnosti u partnera. Chlapi tam rovno napisu, ak chcu hlavne sex,, flirt a ak im napises, ze to nie je tvoj pripad, nebudu sa s tebou zdrzovat. Co je fajn, nie? No a trpezlivost. Je uzitocne precitat si aj stranky MIra Vesleho o zoznamovani a knizku Tomasa Beranka Ako zbalit zenu - nech ta nemyli nazov, je tam kopec praktickych postrehov o zaciatkoch randenia vobec. A ten vibrator vazne skus.

unavena123

ivana45: a vies mi poradit nejaku normalnu zoznamku? ja totiz nemam v laske azet a podobne stranky , a napr. o Badoo sa rozsiruje ze je pochybne...no neviem neviem, ja tomu nedoverujem (pouzivam sice FB ale to je ina vec) ...mna si chlapci aj muzi vsimaju nastastie nie je moj problem v tom zeby ma neregistrovali, len hladam takeho praveho pre seba, kde bdue zaujem vzajomny a kde to bude naozajtsna laska:) jooj maznat yb som sa chcela, akoze ja netvrdim ze nikdy nexem sex len bohuzial zatial som z toho mala len neprijemne pocity a bolesti tak chcem niekoho trpezliveho a ohladuplneho a nesebeckeho

hystericky nereagujem a rodicov mam rada, napriek tomu ze su dost odlisni a casto si nerozumieme, ja sa hadkam praveze vyhybam ako sa len da, snazim sa fakt, nemam rada napetie a hadky, ja nie som hystericka, ale som naozaj frustrovana a chyba mi partnerska laska

mam medzi 20 a 25 ( presne to nechcem uviest nedoverujem internetu, jasne ze mam FB ale to je ina kapitola)

chladomor: nevravim ze musis byt matka Tereza, ale dobre srdce a trosku ohladu voci okoliu a dobroprajnosti voci ludom, dobre srdce vzdy treba ! :)

ivana45

unavena123, len som preletela diskusiu. Mozno mi to uslo: kolko mas rokov?

Myslim, ze to nie je tvoj pripad, ale mala by si vediet, ze tendencia nadmerne nasavat "vsetky nestastia sveta" patri k hysterickej poruche osobnosti. Opakujem, asi to nie tvoj pripad. Ale jedinecna schopnost trapit sa pre hladne dieta v afrike a pritom napr. byt bezohladna k rodicom to je hystericka crta ako vysita. Nemyslim to ako nadavku, ale ako oznacenie zivotnej smoly.

Zrejme sa ti nazbieralo zpar frustracii a si fakt unavena.

Chapem, ze chces mat partnera, velmi ti drzim palce. Skus zoznamku a do profilu si napis, ze sex je pre teba nepodstatny. Divila by si sa, kolko chlapov chce partnerku, ktorej laskanie vyhovuje viac nez sex. Budes mat milovanie, nie sex, no a co ? Vraj, take zeny vyzeraju dlhsie mlado..:-)
Ale ak je pravda, ze si pri Tom nezazila nic prijemne, kup si vibrator. A hraj sa a hraj sa... A ked budes mat chlapca, hrajte sa... Mozno to uz takto nenapises.

chladomor

Nie, všetci nechceme. Mne by napríklad stačilo, aby bolo dobre len mne a samozrejme, aby mi to nikto nevyčítal.
Ja sa to na rozdiel od mnohých nehanbím priznať. (takto anonymne to che fakt kus odvahy :-)