unava z materializmu a dnesnej reality

Príspevok v téme: unava z materializmu a dnesnej reality
unavena123

Dobry den, dnes som mala skvelu naladu cez den, ale vecer, kazdy vecer, na mna idu nestastne myslienky :som frustrovana v oblasti 1.kariernej, 2.osobnej, 3. sexualnej ..hoci inak som vdacna ze zijem, som mlada, zdrava, mozem este vela dokazat, mam rodinu, priatrelov:) lenze stale ma frustruju 1. veci materialneho sveta, som presytena znackami aobchodmi (stastna by so m bola s vlastnou ale nemam na to prachy) chcem TVORIT a nie len konzumovat ako materialisti... to suvisi aj s mojou karierou, enchcem uviest aku mam racu, bavi ma, ale hoci som dennodenne vypisovala maily do vysnenych jobo, na tie ma nevzali :( preco nemozem mat uznanie???

2. osobna rovina co am trapi preco mam zapavat sama??? (nemam priatla a naozaj by som chcela lasku :( )

3. sexualna...dalsia vec, keby som chcela vztah s chlapom, tak jasne ze si to "vyzaduje" pravidelny sex- ja som NIKDY pri tom nezazila prijemne pocity , nieto to este opakovat - najradsej sa sexu vyhybam, ale uz nedokazem byt single :( lenze ked si niekoho najdem bude ma "cakata" dnesnou spolocnostou a chlapskym myslenim to, ze ma byt sex(nic proti, nie somnabozenska fanaticka ale mam iba nepsijemne pocity uz niekolko rokov z toho , hoci teraz mam klud lebo som sama, a nepomohli mi ani gynekologicka a sexuologicka)

sktratka, uz asi 7 rokov zijem s tymito pocitmi ...viem,su horsie problemy, ale chyba mojmu zivotu ta spravna iskra, viac uznania, laska (a pritom ju dokazem davat hodne kebyze som nasla toho praveho)

ako mam zapasit uspesne s tymito myslienkami? dakujem...co to mam- nemam nahodou depresiu? alebo uzkost?alebo som normalna len nestastna? pomozte mi prosim vas, dakujem :)

unavena123

dakujem :) mas uplnu pravdu, su to veci politiky a moci a ja nezmenim chod planety kedze som len obyvatel ktory nema politicku moc

nemam co dodat ku tvojim radam, naozaj moja depka=moja hlava=moje myslenie=moj zivot tak musim drzat hlavu hore

VS mam zo SR ale to je ok, som velmi dobra v jazykoch vzdy som na tom makala lebo som odjakziva videla tie rozdiely u nas a vonku, a neodisla som vsak len kvoli peniazom -lakaju ma ine kultury , chcem cestovanim dodat zivotu novy zmysel, stavu, korenie :) aj ked smaozrejme aj materialne veci ma ku tomu doviedli,zvlast ked my doma sme mali casto menej penazi ako by bolo treba...postupne si tu hladam kolektiv, moji blizki su daleko tak somk sama ale dokazem to , len vecer ma prepada samota a depka ze keby som mala spon priatela ako mnohe zeny co si maju skym planovat buducnost - nemam sa o nho opriet , ale ams pravdu, vsteko casom pride, vela X mi priatel nechyba lebo som zaneprazdnena casovo a nestihala by som, ked mam viac casu asom sama vtedy je to horsie

a ano, pohla som sa vpred, vazim si to,

Maoam

samozrejme ze to nie je vsetko easy, ale si vezmi, kolko ludi dnes je takych, ze sa im vobec nechce robit a mnohym ani studovat, je vela mladych, ktori su uplne ze lenivi, kto chce aj nieco dosiahne, nerob si iluzie a maj aj plan B aj plan C, ale ak si ctiziadostiva a budes si stavat realne ciele, tak to niekam urcite dotiahnes

niekedy ludia zlyhaju na tom, ze si daju nerealny ciel, proste privela snivaju, takze to nepada na tom ze by boli neschopni, ale ze proste to dane podmienky a predpoklady neumoznili, ale keby boli mali vzhladom k svojmu potencialu a moznostiam normalnejsi, realnejsi ciel, urcite by ho boli dosiahli

unavena123

...ten job je vsak docasny to viem uz teraz. preto riesim buducnost. hladam tu v zahranici no aj domaci tu maju problemy.

a ano prepacte mi naozaj som spojila osobne a aglobalne problemy do 1 prispevku na fore

Maoam

takze stale este zcasti visis v minulosti, hoci realne si uz uplne niekde inde a mas okolo seba inych ludi a si aj uspesna

riesenie: psycholog - vyries to co bolo a UZAVRI to, sustred sa potom uz len na pritomnost

super pozitivne je, ze si sa pohla vpred, mas okolo seba vybornych ludi a sama si uspesna v tom, co robis - vidis, ze je to mozne

globalne problemy nedokazes ovplyvnit, kedze nie si na mocenskej strane, nemas vplyv, nemas moc ovplyvnit take veci ako hlad v Afrike a tomu podobne veci, lebo to su politicky a mocensky chcene veci, je za tym viac ako sa na prvy pohlad zda a proste 'ti mocni to tak chcu mat'

takze neminaj svoju energiu na veci, ktore nedokazes ovplyvnit, ale sustred ju na veci, ktore dokazes ovplyvnit a to si ty sama a tvoj vlastny zivot

cim menej sa budes zaoberat vecami, ktore nemozes ovplyvnit, tym miernejsia bude tvoja depresia

co sa zahranicia tyka, tak dnes velmi vela ludi v zahranici studuje alebo robia kvalifikovane prace, ja som ta nebrala ako au-pair

ak si v zahranici, vyuzi tuto sancu a svoje moznosti, je to tazke, viem ze pre to clovek vela musi spravit a ma to tazsie ako domaci, ale vzdy lepsie ako sediet doma na riti na SVK a fnukat, takze to ze si sla inam velmi kvitujem, lebo to chce istu davku odvahy a vela schopnosti aj schopnost vzdat sa mnoheho a odopriet si to, co je pre inych samozrejme, byt bez opory, byt bez rodiny, vediet sa pretlct, prebojovat, presadit a vsetko v cudzom jazyku

takze checkni si moznosti, ktore mas tam, kde si, ci uz studium (mas VS skoncenu na Slovensku alebo uz mas zahranicnu VS?) alebo kariera, moznosti je vzdy niekolko, tak hladaj aj alternativy, ak si zatial nemala sance najst si vysnivany job, skus aj praktika, casto sa podari dostat sa niekam cez praktikum

drzim palce

unavena123

mas pravdu ze sa branim zbytocne tuna, branim sa lebo na ZS som bola casto buzerovana asice nastastie som momentalne obklopena blizkymi priatelmi ktori su perfektni, podrzia ma, zboznujem ich, pomahame si vzajomne, stale mam v hlavicke z mojho detsvta tendenciu sa branit, pretoze aj moji rodicia boli vtedy velmi prisni a netolerovali moj nazor,nevypoculi si ma - stale mi len prikazovali a nemala som dovolene ani dokoncit vetui, stale mi skakali do reci a vlepili mi napr. facku za nieco co som neurobila lebo si nestihli vypocut celu pravdu odo mna...napr. :,( ani logicky podlozeny, vsteci ma stale buzerovali - momentalen rodicia dokonca niekedy aj daju an moje rady, nehadame sa a zlepsil sa mi vyzarne zivot co sa tyka priatelov, takze som konecne stastna co s atyka osobnej roviny v suvislosti s priatelmi a rodinou :) to si naozaj velmi vazim !

ale mas pravduz, miesam osobne problemy s globalnymi a spojilo sa to do frustracie a chapem vas, niekedy sa sama nevyznam v sebe nemozem to cakat od cudzich ôudi co am v zivote nestretli :) ale kazdopadne dakujem aj za kritiku, hoci sa branim , branim s apreto co som pisala vyssie
nenapisem co konkretne robim, rpepac, lebo nie som ze au pairr alebo take nieco, ale mam nastastie lepsi job, len ho nemozem konkretizovat lebo by ma niekto spoznal nahodou (mozno moja paranoja)

Maoam

takze napis este raz, CO VLASTNE CHCES

lebo ty miesas osobne problemy s globalnymi, miesas vsetko dokopy a objektivne sa v tom nemaju ludia ako vyznat, je to jeden gulas proste

Maoam

kto ta tu odsudzuje? stale sa okamzite branis, ako keby na teba niekto utocil, nikto neutoci, len za to, ze ti niekto napise priamo otvorene co si mysli, nemusis to brat ako utok

to je inak tiez prejav depresie (ale to iste vies)

z toho, co pises to proste vypada tak, ze mas v hlave pekny gulas a chaos, to nie je myslene zle, len uprimne

tak ale ked to nevies zniest, tak to je tvoj problem a zrejme aj spoluvinnik tvojich problemov

ak chces riesit svoje problemy, musis byt aj schopna celit istej kritike, ktora nie je myslena tak, ze ta chcu druhi buzerovat a dat dole, ale je to myslene konstruktivne

preco si nestastna v zahranici, alebo nespokojna?

a nebran sa stale, radsej napis K VECI, aby ti ludia mohli n ejako pomoct, takto sa len lutujes, places a branis nejakym imaginarnym utokom

a ze mas depresie, ano to si myslim ze ich mas

unavena123

Maoam: ja SOM v ZAHRANICI a to som tu uz pisala, ale ani tu si to nemozem dovolit zatial, postupne na to myslim...pred tym nez ma zacnes kritizovat co nerobim si citraj co robim alebo sa ma spytaj :) - odcudzujes ma a pritom si si necital a nemas ponatia co vsteko robim pre zmenu tych problemov :)

Maoam

ty chces riesit naraz vsetko a to sa neda, si frustrovana vo vsetkych oblastiach svojho zivota, niekde zacni, urci si priority a na to,ze mas skoncenu VS by si toto mala davno vediet, pouzivaj vlastny rozum a ries veci postupne