tak na úvod, koľko stojí taká transplantácia vlasov? mám záujem, hoc nemám nejako extra riedke vlasy, ale chcela by som si tým opticky znížiť čelo, ktoré mám až nápadito vysoké. Dá sa niečo také spraviť? úplne na vrchu čela, kde už začínajú moje vlasy, by sa preniesli vlasové transplantáty a vznikli by tam nové vlasy, tým by som opticky zakryla vysoké čelo?
Transplantácia vlasov
Durejova úspech transplantácie závisí od mnohých faktorov, preto je potrebné pred zákrokom podstúpiť konzultáciu, na ktorej lekár ti povie, či si vhodný adept na transplantáciu, skrz kvality vlasov a podobne. Mne práveže transplantácia pomohla :)
Pokial nemas az extremny problem s vypadanim alebo s riedkymi vlasmi, tak ja osobne by som do transplantacie nesla. Rozpravala som sa s jednym koznym lekarom ohladom transplantacie a povedal mi ze na to bola jeho dcera a vraj cena vysoka a efekt nebol ziaden. Mala som tiez problem ze vlasy padali az tak ze som plakala skoro pri kazdom umyti. Objednala som sa na kliniku v Kosiciach a absolvovala som trikrat dracula terapy. Odoberu ti vlastnu krv a napichajú do casti pokozky kde su lise miesta. Ja som zatial spokojna, vidim uz male cierne bodky na hhlave vraj su to nove vlasy, takze sa velmi tesim. Dam vediet ako to pokracuje dalej. :)
Na klinike po takomto zakroku nie je nutne zostavat nejaku dobu. Po zakroku clovek moze ist normalne domov. Nie je tam nejaky dovod preco by si tam mal zostat. Ale potom je potrebne samozrejme absolvovat vsetky kontroly aby vsetko prebehlo ako ma :)
Túto metódu mám za sebou tiež, je na nej ozaj super to, že to človeku nevezme kopu času - že to všetko prebehne celkom rýchlo a zotavovanie je tiež v pohode.Aj keď budeš mať po zákroku chrastičky na hlave, ale to je normálne, oni časom opadnú
Februári to bude rok, čo som sa na to dal a tento zákrok podstúpil. No čo sa týka samotnej metódy, keďže je oveľa šetrnejšia akoby ti to mali rezať skalpelom a podobne, tak ty nemusíš nejako zostávať na klinike ja neviem dajme tomu dva dni aby si sa zotavil. Tento zákrok je pomerne rýchly a nedržia ťa tam zbytočne dlho :)
vladko zdavim ta. Takze by si mi mohol vediet poradit. Ako dlho si po transplantacii? :) ako to je ked ides na takuto transplantaciu? Myslim tym casovo oni si ta potom este na klinike nejaky cas drzia alebo ako to je? Toto som nezistil nikde.
Peter áno je účinná. Ja som ju podstúpil a neľutujem to, ide najmä to, že táto metóda je veľmi šetrná, že nejako nezaťažuje človeka. A že ani ten samotný zákrok netrvá dlho. Je tam veľkou výhodou to, že žiadne rezy skalpelom ani nič podobné ;)
Petr transplantacia FUE je sice mozno drahsia ale zato aspon co si ja teraz zistujem kedze ju chcem podstupit tak je velmi ucinna. Ja som zvazoval ci vobec nad transplantaciou uvazovat, ci sa oplati tie peniaze do toho dat, ale ked teraz sa kazde rano pozeram do zrkadla, tak mam chut az kricat, ked vidim ako to so mnou ide dolu vodou kazdym dnom viac a viac
Moja matka je chirurg, praktický chirurg, ona vyhľadala kliniku. Keďže som si nechcel ostrihať vlasy, uvažoval som nad FUT metódou, ale matka ma odhovorila. Povedala mi, že pri nej sa bude treba ešte vrátiť na vyberanie stehov. Na Slovensku je zákrok FUE metódou dosť drahý a moje štipendium nie je také vysoké aby som to mohol zaplatiť. Po zhruba dvojtýždňovom aktívnom hľadaní som našiel Phaeyde s S.H.E. metódou. Spýtal som sa matky, a ona mi vysvetlila, že ak sa vlasové folikuly vyberajú tenšou ihlou, tak okolo nich bude menší pruh kože a tým nezostanú na pokožke mojej hlavy drobné bodky. Po zákroku sa dárcovská oblasť veľmi rýchlo zahojila. Povedali mi, že približne za 1 týždeň, ale ak by som nepovedal, že som bol na transplantácii vlasov, už po 5 dňoch by si nikto nič nevšimol.
pri transplantacii sa vacsinou odoberu vlasy z miesta, kde ich je dost a vlozia sa na miesto, kde vlasy chybaju. lepsie vysvetlene to je napr. v tomto clanku vypadavanievlasov.net
ked chces vediet cenu a mas zaujem len o pridanie vlasov v hornej oblasti, asi najlepsi odhad ti spravi lekar na konzultacii alebo napis do nejakej kliniky, ci ti vedia povedat predbeznu cenu