Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Transplantácia vlasov

Príspevok v téme: Transplantácia vlasov
lovedays

tak na úvod, koľko stojí taká transplantácia vlasov? mám záujem, hoc nemám nejako extra riedke vlasy, ale chcela by som si tým opticky znížiť čelo, ktoré mám až nápadito vysoké. Dá sa niečo také spraviť? úplne na vrchu čela, kde už začínajú moje vlasy, by sa preniesli vlasové transplantáty a vznikli by tam nové vlasy, tým by som opticky zakryla vysoké čelo?

ondrej49

dany vodickami nie ale je dolezite osetrovat tie odberove miesta antibiotickou mastou.. po dobu priblizne piatich dni.. aby sa to v pohode zahojilo a nenastali nejake problemy.. a taktiez nie je vhodne si zmyvat hlavu hned po zakroku ale najskor po 48 hodinach.. aby tiez ta hlava mala cas na nejaku regeneraciu..

Dany158

Ďakujem za info. Chrasty nestrhávať, ok tomu rozumiem a je aj potrebná nejaká špeciálna starostlivosť o tie miesta z ktorých boli brané vlasy a kam boli vkladané? Netreba to ošetrovať nejakými vodičkami alebo niečím takým nech sa to dobre zhojí?

freatfun

Dany158 treba si aj po takomto zákroku v podstate aspoň trošku nejako oddýchnuť. Aj keď samozrejme, že stačí pár dní. Priemer je tak nejako tie tri až päť dní, kým sa človek normálne zaradí naspäť do spoločenského života a začne normálne fungovať, tak ako aj Ondrej podo mnou písal.

ondrej49

dany zalezi akym sposobom je transplantacia robena.. ak je to metodou ako opisovali aj nizsie.. tak zaclenenie do prace je pomerne rychle 3-5 dni.. v tomto je to trochu individualne.. avsak je dolezite ked sa zacnu robit chrasticky aby sa nestrhavali.. oni odpadnu samy ked nato pride spravny cas..

Dany158

Freatfun keďže sa to robí takýmto spôsobom, ktorý popisuješ, tak to znamená, že nie je potrebné ani nejaké šetrenie sa po takomto zákroku môže človek normálne fungovať nestane sa tým pádom, že by nejako vypadol z práce alebo tak, či?

freatfun

Petulienka zakrok sa robi v lokalnej anestezii. Takze je v podstate bez bolesti. Je zbytocne aby pri takomto zakroku clovek musel ist do celkovej anestezy. Prevadza sa to tak, ze najskor sa z jednej casti hlavy, kde je dostatok vlasov odoberu nejake vlasove folikuly a nasledne ich potom vkladaju tam kde chybaju. Mne touto metodou robili transplantacii v Centre plastickej a estetickej chirurgie. Osobne vidim vyhody v tom, ze po zakroku neostanu na hlave ziadne jazvy a najma ze som po zakroku nemusel chodit s bandazami a s obvazmi na hlave ;)

petulienka12

Tiborrrr ďakujem ti, že si sa mi ozval. Presne to ma zaujíma ako ten samotný zákrok prebieha. Či sa musí podstupovať v celkovej anestézii alebo ako to je pri takejto transplantácii? Prepáč, že sa pýtam takéto otázky, ktoré sú pre teba teraz už možno banálne ale o transplantácii neviem dokopy nič, preto by som bola rada keby si mi pomohol :)

Tiborrrr

ako to myslis, ze ako to prebieha? No pred samotnym zakrokom je potrebne absolvovat konzultaciu na ktorej doktorka zhodnoti aka je kvalita vlasov a ci vobec sa oplati aby clovek transplantaciu vlasov podstupil, lebo nie kazdy je vhodny adept a kazdy jeden clovek sa musi posudzovat zvlast :) ci skor ta zaujima ako prebieha samotny zakrok? ze ako sa tie vlasy vkladaju?

petulienka12

Viete mi povedať ako ten to zákrok vôbec prebieha? Snažím sa môjho manžela nahovoriť na transplantáciu vlasov, lebo za posledné roky sa mi zdá, že mu veľmi zredli vlasy a vidieť na ňom, že ho to mrzí. Začal nosiť čiapky, šiltovky a je nesvoj keď niekam prídeme a má si to dať dolu z hlavy preto by som mu chcela pomôcť. Len má strach z toho, čo vlastne ho čaká :(

vladkousko

Peter tak to je fajn správa, že si vhodný na tento zákrok. Je dobré, že zapracujú na tom aby si nemal nejaké depresie alebo niečo skrz vlasy ;) lepšie akoby ti oznámili, že nie si vhodný si myslím. Tak už len zvládnuť samotnú transplantáciu a potom čakať na to kým vlasy začnú rásť