mozeme mat este pesimistickejsiu buducnost? svetova ekonomika sa rozpada pred ocami, tisice tisicov moslimov denne prudia do europy a nasilne uplatnuju sariu a vsetky ich zakony na kazdeho bez rozdielu, s atomovkami a novymi zbranami to bude najkrvavejsia svetova vojna, cigani nas okradaju cez dane aj na uliciach, vsade je spina a neporiadok a nikto z kompetentnych sa o to nestara, totalna dekadencia umenia, kultura rzodrobena na kusy z ktorych vacsina nema v sebe NIC, komicke rebricky hodnot, skuste sa niekedy zapocuvat, ako sa matky rozpravaju s 3rocnymi detmi (to co si urobil?? si kompletny? *facka* a co ja s tym teraz?? ty si fakt idiot!!), bojim sa zacat o vojnovych a hladujucich krajinach... je to prilis zle nez aby sa to dalo komentovat. ma zmysel tu zit?
pre vsetkych mladych (kludne aj starych)
BJ...ked uz spominas...prezite v prirode..a ten les...tak velmi zaujimave to budu mat fruitariani...myslim ze casom nepohrdnu ani kralikom ;))
veru, pitna voda a kyslik, to je to najvzacnejsie. o par rokov to bude nedostatkovy tovar a bude sa kupovat za drahe peniaze.
jajka
a nezabudni si predplatit kyslik, to len na oxidaciu a nieco na pohlcovanie dlhovlnneho ziarenia a argon ,nie je tiez na zahodenie a ..........;)
vraj ked TO príde, živí si budú želať, aby boli mŕtvi
ja by som velmi chcela byt schopna prezit v divocine, poznat rastliny , stromy, liecive ucinky, ktore su jedle atd. bohuzial za cely svoj zivot som sa este nic "nestihla" naucit. neviem preco to nevyucuju na školách.
99% ludi, ktorych poznam, nemozu nic materialne pripravit, lebo nemaju peniaze. Preto hovorim, ze najdolezitejsia bude psychicka odolnost... nezrutit sa. Presne tak, ako je to v boji o preziti, napr. ked skoncite strateny v lese. Ide len o psychiku. Ak padne psychika, vsetko je stratene, a verim, ze vela ludi sa to rozhodne ukoncit dobrovolne. Nuz co, i ja som si myslel pred 10-15 rokmi, ze brutality 1. a 2. sv vojny mame uz za sebou a uz budu len lepsie a humannejsie podmienky.. aky naivny sen, rozpravka. Mylil som sa... teraz som uz realista, a takto to vidim dnes.
ja mat dostatok penazi, kupim kusisko zeme, osidlim ho ekologicky zalozenymi sebestacnymi rolnikmi,sikovnymi remeselnikmi, ohradim ho ostnatym drotom a priekopou, vybudujem tam kryty, riadne sa zasobim a zozeniem este nejakeho sikovneho bylinkara.
No, zatial jediny, kto si uvedomuje pricinu tejto krizy, je 0mega.
Su to skutocne dlhy, a system vytvarania penazi z nicoho, samozrejme na dlh, ktory ale peniazmi nieje splatitelny.
Preto su vsetky krajiny tak zadlzene. Keby sa spocitali vsetky peniaze v obehu, a potom vsetky dlhy, dlhy by niekolkonasobne prevysovali realny obnos penazi.
Nieje to financny system, ktory ma buducnost, a kolaps je logicky predpokladatelny. Prave teraz nastava obdobie kolapsu. Peniaze stratia hodnotu, proste prestanu byt hodnotnym a doveryhodnym platidlom. Preto je hlupost ponechat si majetok v peniazoch, treba realne polozky, ako predmety, zlato, nehnutelnosti.
Neobijde sa to bez pohromy, ktora sa prejavi obcianskymi a gangovymi vojnami vo vsetkych krajinach napojenych na tento globalny financny system. Niektorych sa dotkne viac, niektorych menej. Pojde o vnutornu politiku kazdej krajiny, nakolko si zabezpeci nejaky rezim, v ktorom bude fungovat. Uplne najhorsie to bude v USA. Uz tak za nejaky rok to tam naplno vypukne. Velmi rychlo sa to ale rozsiri na zvysok sveta, myslim si, ze dolar len tak zo dna na den nemoze prestat byt platidlom bez toho, aby to nerozhadzalo celosvetovu ekonomiku.
Tu na Slovensku budu silniet demonstracie stale viac a viac, pretoze podmienky na zivot budu stale horsie a horsie. Stale menej a menej prace, nespokojnejsi ludia. Bude pribudat tych, co nemaju na dlhy a neostane im ani na jedlo. Postupne bude jedina nadej len to, co si sami dopestuju. Silnejsie demonstracie a pad financneho systemu postupne sposobia, ze zvrhneme vladu... tym padom prestane byt policia a armada jednotny celok, ktory udrzuje poriadok a zakony v krajine. Nastane obcianska vojna. Kedze supermarkety sa velmi rychlo vyrabuju a ostanu prazdne, pojde o ciste prezitie, o jedlo. Hlavne v mestach sa nebude dat nijako prezit, lebo pestovat sa tam neda, a ludi je tu vela. Ludia sa stiahnu na vidiek, ale preplneny vidiek nebude vediet odrazu uzivit tolko zaskocenych ludi.
Cim vyssi ekonomicky standart, tym horsia situacia, lebo ludia boli zvyknuty dostavat vela, za malo prace. Takze ostatne krajiny v europe to budu mat casto horsie nez Slovensko. Preto, nieje rozumne niekam zdrhat. Napriklad uz v Cechach budu mat ovela vacsie problemy s multikulturizmom ako tu. Nas najvacsi problem budu cigani, ktori v hladomore zacnu kradnut jedlo ostatnym obyvatelom, ktori sami nebudu mat dost. Bude si treba branit jedlo vlastnou zbranou. A druhy najvacsi problem budu madarske militantne skupiny, ktore sa vychrlia na urodny juh slovenska... cakaju na to uz dlho.
To je moja vizia... pripravit sa da v podstate len psychicky, aby sa clovek nezrutil, ked sa to zacne diat... dalej mat pripravene urodne policko na vidieku, a zbrane, ktorymi ho bude branit. Idealne budu spolocenstva ludi, ktori si veria a budu v tejto obrane spolupracovat. Na samotnu dedinu sa nebude dat spolahnut, natlaci sa tam prilis vela cudzich ludi z miest, ktori tam maju vzdialene rodiny a nemaju kam inam ist, a to bude vyvolavat radu nepokojov. Clovek hladny a zufaly, robi zufale ciny, a nedba pre prezitie spachat aj tie najohavnejsie ciny... a hlavne je tu plno chuliganov a gaunerov z miest, kto ich bude krotit, ked si spravia gangy? (napr. fasisti). Staci sa prejst po Bratislave vecer, a za pol hodinu stretnete desiatky ludi, s ktorymi by ste nechceli mat nikdy nic spolocne. I tak bude situacia lepsia nez vo vacsine Europy, pretoze ako tu uz niekto spomenul, najkrvavejsie obcianske vojny budu medzi ludmi z inych kultur... najma moslimovia budu predstavovat problem. Nas cigansky a madarsky problem nebude az taky vazny, ako moslimsky.
Trufam si tvrdit, ze Slovensko bude jedno z najbezpecnejsich krajin v celej Europe... hlavne na strednom Slovensku... je to tam puste, zhora nas chrania Tatry, a ked prestane byt nafta a benzin lahko dostupny, zase tolko najazdnikov tam nebude prenikat.
Podla mna, ocakavany termin kolapsu financneho systemu je nasledujuci rok v zime, vtedy to zacne v Amerike, a za par tyzdnov sa to rozsiri do zvysku sveta. Takze, je este nejaky rok na pripravu, ale v zasade, treba zacat co naskor, lebo nezamestatnost vzrasta kazdym mesiacom, a ked prijde clovek o financny prijem, velmi vela noveho uz nenaspekuluje, napriklad si vsetko potrebne nakupit, pripravit si rod. dom na vidieku, postavit ploty, zohnat zbrane, atd...
*Slovenska
myslite ,ze Slovensa republika je neviazana na ziadnu ideologiu ci nabozenstvo ?
a este ma zaujima co su to :
globalne depozitne certifikaty
inflacie
deflacie
eurovaly
mam to chapat ako "tvorbu" penazi z ....... coho ?
mozno aj tebe dosiel mail pod nazvom "co nam neukazali"... snad to ti arabosi nemyslia az tak vazne :-)