pre vsetkych mladych (kludne aj starych)

Príspevok v téme: pre vsetkych mladych (kludne aj starych)
skaufinin

mozeme mat este pesimistickejsiu buducnost? svetova ekonomika sa rozpada pred ocami, tisice tisicov moslimov denne prudia do europy a nasilne uplatnuju sariu a vsetky ich zakony na kazdeho bez rozdielu, s atomovkami a novymi zbranami to bude najkrvavejsia svetova vojna, cigani nas okradaju cez dane aj na uliciach, vsade je spina a neporiadok a nikto z kompetentnych sa o to nestara, totalna dekadencia umenia, kultura rzodrobena na kusy z ktorych vacsina nema v sebe NIC, komicke rebricky hodnot, skuste sa niekedy zapocuvat, ako sa matky rozpravaju s 3rocnymi detmi (to co si urobil?? si kompletny? *facka* a co ja s tym teraz?? ty si fakt idiot!!), bojim sa zacat o vojnovych a hladujucich krajinach... je to prilis zle nez aby sa to dalo komentovat. ma zmysel tu zit?

0mega

Pretoze pointa uroku je, ze neexistuje moznost ako ho splatit.
Vezmi si ze mame 100 eur v rozpocte a dvaja si pozicaju po 50 eur, a musia vratit za isty cas 51 eur.

Cize musi sa vratit 102 eur, inak im zoberieme to co zalozili, byt-dom?

Ale ako to maju splatit, ak neexistuju tie dve eura navyse? Tym ze banka len tak vytlaci dve eura? Ale ako sa potom dostanu do obehu ?

Ak banka zoberie byt jednemu, po zaplateni 20eur, zoberie byt v hondnote 50eur, tak banka zarobila 30eur.. lebo ten byt nasledne tak ci tak pojde na trh za 50eur, cize uz je v obehu zrazu 130eur?

Mozno by uroky ako take neboli destruktivne, ale len v pripade, ze nebude frakcny system.. I ked je to prilis narocna debata na nedelu vecer :)

0mega

0vecka

A vadi, ak bude mat kazdy jeden clovek byt ?

Ved ak prestanu splacat, tak im zoberiem byt..

Vezmi si, ze mame povedzme 100 000 000 000 eur v rozpocte na pozicanie. je cca 1 000 000 slovakov. cize kazdy si moze poziciat v priemere maximalne 100 000 eur, lenze niekto si zoberie viac, niekto menej, podla regionu. Cize teraz mame 100 miliard a 0 bytov. 1 milion bytov postavime a musime vratit 100 miliard eur.

Ved inflacia je dlhodobo vyssia ako akykolvek terminovany produkt, tak ako by to mohlo byt horsie ako je teraz?

Ak uz peniaze, tak bud s urokom, alebo bez uroku. A ked S urokom to nejde, tak skusam ci to pojde BEZ uroku.

Pravdupovediac som o tomto dlho este neuvazoval, avsak zlaty standart by bol idealnejsi. 5000 rokov to fungovalo, preco by nemohlo aj teraz?

Matyo

Peniaze v Grécku nestratili hodnotu, euro je silné (aspoň zatiaľ), vďaka Nemecku a eurovalu : ) Gréci by potrebovali devalvovať, lenže zdevalvovať euro, kvôli 10 miliónom Grékom by spôsobilo veľké škody vo zvyšku eurozóny. Na tejto kríze sa ukázalo aké veľké riziká sú pri takejto spoločnej mene. Chybu urobili jednoznačne európski papaláši ešte v r. 2001, keď dovolili Grékom vstup do eurozóny, pričom od nás, Slovincov, Estóncov požadovali deficit 3%. Gréci a aj niektoré ďalšie krajiny "starej" Európy ho mali ďaleko vyšší. Keby Gréci mali drachmu, tak si ju zdevalvujú, pár mesiacov poštrajkujú, ale zvyšok Európy by mal od nich pokoj. Podľa mňa druhým spúšťačom krízy bolo zvolenie Busha za prezidenta USA v r. 2000, ktorý prosperujúcu, úspešnú a bohatú Ameriku z 90. rokov za čias Clintona zmenil za 8 rokov na zdochýnajúcu polomŕtvolu, ktorú drží nad vodou iba to, že dolár je svetovou rezervnou menou.

0vecka

0mega prepac ale stacillo by kebyze si kazdy piaty zobeire pozicku na byt a uz mas dost velky problem... kebyze to tak je tak splatka na hypoteku je mozno polovicna ako terajsi najom... co je uplna hlupost ... toto kym by sa utriaslo a uz nehovoriac o tom ze by si ovela viac ludi poziciavalo...

ty xces v podstate komunizmus...

2 uhlie ktory milionar ma podstatnu cas majetku v peniazoch???

uhlie

Peniaze sa daju poziciavat len dovtedy, kym nedojde k platobnej neschopnosti. To v praxi znamena, ze niekto, kto peniaze pozical, by ich uz potreboval naspat, lebo si za ne potrebuje realne nieco kupit. A o tom je aj kriza v Grecku. Firmy chcu od greckych bank naspat svoje peniaze, ale tie nie su. Logickym krokom by teda bolo znizenie hodnoty penazi-devalvacia, lebo peniaze v Grecku stratili svoju hodnotu. Lenze to nikto nechce, lebo milionari by prisli o svoje tazko nakradnute peniaze. Tak sa tieto dlhy snazia pokryt, krytimi peniazmi statov, kde ekonomika este ako-tak funguje.

0mega

BJ a bodaj by si mal pravdu, ze to padne o rok :)
Ja mam strach ze to padne uz v dec2011 ... alebo mozno minimalne pride inflacia 30-40%

0mega

BJ

A k tomu pozemku na strednom Slovensku. Myslis ze je to tak bezpecne, aby som nemusel mat 8 metrovy plot okolo zahrady? Lebo zelenina chce cas na to aby dorastla a staci 1 maly gang ktory by mi ju za 1 noc vytrhal (mozno hliadky by boli nutne atd..) A zbrojny zakon je u nas dost blby, ci nie? Resp, ak chcem Ak-47 ... neviem ci je to vobec dostupne u nas. Teraz taka zbran stoji par eur, ale ked SHTF ta bude hodnotnejsia ako 1 bytovka..

Velmi zaujimave bude, ak napr vypandne elektrina, prave vcera som hladal benzinovy generator.. Lenze ten huci a hluk uputava pozornost (solarna energia nie je nic moc), napr na mraznicku, hladnicku raz za den to zapnut a problem je aj to, ze nemozem skladovat nekonecno benzinu (pokial nemam naozaj velku garaz).

Plus toto vsetko stoji peniaze, priprava na "koniec" a neviem kolko do toho investovat, aby som zbytocne neohrozil zdravy rozum. (napr. ci mam teraz predat vsetko a kupit pozemok na strede a stavat pevnost, alebo len kupit par konzerv jedla, alebo nieco medzitym, ale CO, KDE prestat? :)

0mega

bingham, kralik je v postapokaliptickom svete ako kaviar dnes :)

BJ to si trefne napisal, hlavne to, ze PSYCHIKA je najdolezitejsia (hned potom fyzicka odolnost) a celkovo myslenie v kritickej situacii, je dolezitejsie ako nieco ine.. (lebo ak budem nuteny sa presunut, zasoby by mudu na nic..)

U mna plati take nieco ze "budem pripraveny, ale dufam ze tieto teorie zostanu len v planoch a teoretizovani" :)

A ano - SPOLOCENSTVO - je jediny sposob ako prezit katastrofu, SOLO nikto nikdy nebude mat sancu, nikdy... Ani keby mal zasobu zbrani na 100 rokov a palil na vsetko co sa pohne, neda sa to..

0mega

0vecka

bezurocna pozicka je jediny sposob ako nedestruktivne poziciaat peniaze, aj ich musus vratit.. cize nie, nemohol b si kazdy brat milion bytov..