mozeme mat este pesimistickejsiu buducnost? svetova ekonomika sa rozpada pred ocami, tisice tisicov moslimov denne prudia do europy a nasilne uplatnuju sariu a vsetky ich zakony na kazdeho bez rozdielu, s atomovkami a novymi zbranami to bude najkrvavejsia svetova vojna, cigani nas okradaju cez dane aj na uliciach, vsade je spina a neporiadok a nikto z kompetentnych sa o to nestara, totalna dekadencia umenia, kultura rzodrobena na kusy z ktorych vacsina nema v sebe NIC, komicke rebricky hodnot, skuste sa niekedy zapocuvat, ako sa matky rozpravaju s 3rocnymi detmi (to co si urobil?? si kompletny? *facka* a co ja s tym teraz?? ty si fakt idiot!!), bojim sa zacat o vojnovych a hladujucich krajinach... je to prilis zle nez aby sa to dalo komentovat. ma zmysel tu zit?
pre vsetkych mladych (kludne aj starych)
xy:)...no zaujimavy nazor...ale prave to ze potocis kohutikom a tecie ti voda...je velky luxus...to ze nesvietis svieckami je velky luxus....skus si predstavit...ze by si mala fungovat bez toho...(ako niektori ludia na svete)...inak je dobre ze si to vazis...ale neuvedomujes si ze je to luxus...a viac menej to povazujes za samozrejmost...(ako mnoho dalsich)
to co spominas ty...mi skor pride ako... pazravost...a nezabudaj...na to ako dopadli ludia v tom Grecku...myslim ze slovo blahobyt...bude mat pre nich novy vyznam...aspon pre niektorych urcite... :))
zalezi natom, s kym sa porovnavame. ak s vecsou polovicou sveta, tak mame skutocne blahobyt :-)
bingham...pre mna zit v blahobyte znamena mat sa ako prasa v zite, ludovo povedane. to, ze clovek musi setrit peniaze na to, aby si mohol kupit to, ci ono, alebo na to, aby mohol ist na dovolenku pre mna nie je luxus, to je bezny zivot. ze sa ludia zadlzia na cely zivot, aby mohli splatit jeden byt pre mna nie je blahobyt. a nebudem hikat nad tym, ze nebyvam v jaskyni, mam doma el. energiu a nesvietim svieckami, tecie mi voda z vodovodu a vlastne aka som ja prestastna, ze to mam. ano iste, vazim si to, ale to pre mna nie je luxus. to v grecku bol zivot v luxuse a nie tu.
Ja uplne suhlasim so Slobodnou...a hlavne ta prva veta je velmi vystizna...
"Na to aby si ľudia uvedomili, že sa mali dobre sa musia mať zle, pretože mnohí si ani nevšimnú a nevážia, že to, že majú čo jesť, čo si obliecť a kde bývať, je tým luxusom."
a tiez by ma zaujimalo ako si napr...ty xy:)....predstavujes blahobyt...
no ak mame teraz blahobyt, nechcem vediet, co pride potom. to asi budeme vsetci lozit po kontajneroch
uhlie definuj blahobyt, zaujíma ma tvoja predstava
Doubledog,
blahobyt je nieco uplne ine, ako tu popisujes. Teraz je clovek rad, ked ma vobec byt, nie to este blahobyt. Treba sledovat sem tam aj spravy, nech vies , ako sa zije.
Na to aby si ľudia uvedomili, že sa mali dobre sa musia mať zle, pretože mnohí si ani nevšimnú a nevážia, že to, že majú čo jesť, čo si obliecť a kde bývať, je tým luxusom. A práve preto, že si to väčšina neuvedomuje a neváži sa na svete dejú takéto krízy, čiže my skromní trpíme za vás chamtivcov :) Netreba svet vnímať až tak pesimisticky, pretože to zlé potom privolávate. Tak ako kríza aj blahobyt záleží od nás ľudí, netreba poukazovať na iných, ale každý by mal začať od seba. Prečo je kultúra v sračkách? Pretože ľudia na kvalitnú kultúru nechodia, sedia doma pred telkou, čo sa za kultúru rozhodne považovať nedá, prečo je na Slovensku taká vysoká nezamestnanosť? Pretože nekupujeme slovenské výrobky, nepodporujeme domácu produkciu. Treba si uvedomiť, že všetko je to kolobeh a každý váš čin prináša následok, skôr alebo neskôr, všetko so všetkým súvisí. A bohužiaľ nikto nechce začať sám od seba, nikto pre to nechce nič urobiť, tak čo sa čudujete?
to uz mame blahobyt? ahaaaa. dobre vediet