mozeme mat este pesimistickejsiu buducnost? svetova ekonomika sa rozpada pred ocami, tisice tisicov moslimov denne prudia do europy a nasilne uplatnuju sariu a vsetky ich zakony na kazdeho bez rozdielu, s atomovkami a novymi zbranami to bude najkrvavejsia svetova vojna, cigani nas okradaju cez dane aj na uliciach, vsade je spina a neporiadok a nikto z kompetentnych sa o to nestara, totalna dekadencia umenia, kultura rzodrobena na kusy z ktorych vacsina nema v sebe NIC, komicke rebricky hodnot, skuste sa niekedy zapocuvat, ako sa matky rozpravaju s 3rocnymi detmi (to co si urobil?? si kompletny? *facka* a co ja s tym teraz?? ty si fakt idiot!!), bojim sa zacat o vojnovych a hladujucich krajinach... je to prilis zle nez aby sa to dalo komentovat. ma zmysel tu zit?
pre vsetkych mladych (kludne aj starych)
jajka:
je velmi nespravne skladovat vodu ako taku, spravnejsie je naucit sa ju filtrovat :)
napr ja mam v batohu 1 litrovu flasu, ale mam tam filter vody na cca 100-150 litrov. cize prakticky mi staci zdroj vody. (potok, ranna rosa! hocico..)
vtip je v tom, ze clovek na prezitie nepotrebuje hyperkomplexny plan, ale ide to velmi jednoducho, len sa s tym musi oboznamit..
zlato, hypoteticky, postaci na 1 cloveka na 1 mesiac minimalne, mozno aj viac 2 a mozno tri mesiace. (jedlo + osatenie + teplo).
lenze, ako vzdy, osobne sa obavam toho, ze bez ohladu na to, kolko zlata mam, nebude EXISTOVAT tovar, ktory by som si mohol za to zlato kupit a to je paradny problem.. a OBZVLAST na slovensku, kde je investorov do zlata menej ako ťáv na antarktide.. a preto by som isiel radsej (ale aj) do striebra, povedzme v pomere 50/50 (ale skor by som dal iny pomer, zalezi od preferencii atd).
vedeli ste ze toaletny papier je pocas vojny cennejsi ako zlato? je to jedna z naj naj luxusnejsich komodit, ktora moze v takom case existovat. len si predstavte, ako humanne sa clovek citi, ak sa ma do coho utriet ;)
Teda pred psychikou je este duchovna otazka veci, ktora psychiku podrzi aj v najhorsom, ale o tom tu radsej nebudem pisat, to si kazdy musi preskakat sam. Internet nieje velmi vhodne miesto na duchovne zalezitosti, a forum plne materialistov uz rozhodne nie. Mozno nejake teoreticke poucky, ale tie nepodrzia, iba tvrdo realizovane poznanie. Inymi slovami, utrpeniu sa v tomto zivote (ani v dalsich) neda vyhnut. Poznanim sa da iba zmiernit. Boh nieje laska a stastie. Boh je laska, stastie a utrpenie, zo vsetkeho rovnako, a to vytvara poznanie. Kto ma poznanie, moze mat lasku a stastie aj v najvacssej krize, kto nie, musi si odtrpiet svoje, kym to pochopi. To je princip ziskania poznania, a zmysel vesmiru, v ktorom existuje dualita stastia a utrpenia. Duchovna prednaska skoncila. :-)
materialne tazko ked nevies co sa stane, co bude nedostatkovym tovarom, ci ti pomoze zlato alebo pitna voda.
Ziadne prepolovania v 2012 nebude.
Slnecne erupcie budu v 2012 a 2013 a ak budu mat rovnaku intenzitu, moze to byt horsie v tom zmysle, ze mame tam hore daleko viac satelitov, ktore su daleko nekvalitnejsie vyrobene ako pred 11 rokmi, ci kedy bola posledna erupcia..
"Ti co nebudu prave sediet pri spravach,"
OMYL bratu..
spravy? to je defacto rovnake ako ked ti podam tvoj vlastny umrtny list, je priserne neskoro.. chapes ako to myslim? pokial nemas insiderske info, ze 13:45 to padne, tak aleluja.. aj ked uvidis LIVE krach na burze s oneskorenim 1 nanosekundy (cize si praimo na wall street), nemas sancu.. A to je pointa pripravenosti. Ty hovoris ze to nastane 2012.. ktore rocne obdobie? (ja by som povedal jesen, ale sranda je ze sa riadim podla severjnej pologule :) )
Ako by sa dalo trefne pomenovat bankara?
Podla mna takto:
"Bankar ti pozicia daznik, ked je slnecno a krasne. Zoberieti ho prave v momente, ked zacne prsat"
A ludia robia OBROVSKU CHYBU, ked opravuju strechu az ked sa obloha zmaraci.
A este vacsiu chybu robia v tom, ze si chybu nevedia priznat.
fyzicky, to znie lepsie. zlepsit si kondicku a imunitu sa urcite oplati.
ako sa da psychicky pripravit na katastrofu? mozes si mysliet, ze to zvladnes, ale ked to pride, ostanes v soku.
Ide to v tomto poradi... psychicky, fyzicky, materialne.
Som pisal, ze najdolezitejsie je psychicky. Konzervy bez poriadnej psychiky ani nebudes vediet otvorit.
ale mam chlapa co vie vsetko opravit. to je celkom slusny kapital.