Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

pre vsetkych mladych (kludne aj starych)

Príspevok v téme: pre vsetkych mladych (kludne aj starych)
skaufinin

mozeme mat este pesimistickejsiu buducnost? svetova ekonomika sa rozpada pred ocami, tisice tisicov moslimov denne prudia do europy a nasilne uplatnuju sariu a vsetky ich zakony na kazdeho bez rozdielu, s atomovkami a novymi zbranami to bude najkrvavejsia svetova vojna, cigani nas okradaju cez dane aj na uliciach, vsade je spina a neporiadok a nikto z kompetentnych sa o to nestara, totalna dekadencia umenia, kultura rzodrobena na kusy z ktorych vacsina nema v sebe NIC, komicke rebricky hodnot, skuste sa niekedy zapocuvat, ako sa matky rozpravaju s 3rocnymi detmi (to co si urobil?? si kompletny? *facka* a co ja s tym teraz?? ty si fakt idiot!!), bojim sa zacat o vojnovych a hladujucich krajinach... je to prilis zle nez aby sa to dalo komentovat. ma zmysel tu zit?

marha

Elektrina a Tecuca voda nie je luxus !
Alebo je luxusom sikovnost ?

Ked som sikovny, preco si nemozem vyrobit generator elektriny na nie fosilne paliva? Preco nemozem pouzit silu gravitacie, aby som mal smiesnu tecucu vodu ?

Luxus je relativny pojem. Pre niekoho je hyper jednoduche chytit rybu, vypitvat ju, a upiect ju nad ohnom, ktory podpalil trenim..

Luxus to moze byt asi v pripade, ak si na to zvyknem a neviem ako to funguje, 99% ludi si mysli, ze ked stlaci cudlik, taak sa zapne svetlo ...

Respektive, ja viem ako si zadovazit cistu tecucu vodu (nie som pri rieke), a viem ako si vyrobit elektrinu ak bude globalny vypadok (nie ze by bola nutna na prezitie, no existuju situacie, ked pomocou elektriny finisujem pracu 100x rychlesie ako rucne..)

Aj chleba sa da upiect bez pece (a ohna) ;)

Joo Ke

a tak urcita cast populacie na Slovensku sa tvari ,ze zije v blahobyte

xy:)
predpokladam ,ze si za elektrinu platis ........ a vedela si ,ze urcita cast z tvojich penazi ,ktore platis za ele. energiu ide i do Narodneho jadroveho fondu .......... pred dvoma storociami sme tam peniaze netlacili ........ no nie je to luxus ,ked si mozes dovolit strkat peniaze len tak hocikam

uhlie

Bingham,

suhlasim s tebou. A vies kolko ludi na Slovensku nema kde byvat a co jest? A kolko preziva len taktak? Preto tvrdim, ze na Slovensku blahobyt nie je a za poslednych 100 rokov ani nebol.

jajka001_

byvanie tiez nepovazujem za istotu kedze staci ked sa nieco stane a prideme aj o byvanie aj o jedlo. nemame vlastny pozemok, kde by sme si zo stromov z okoliteho lesa opat postavili dom, ked nam ho vezme voda ci poziar ci zemetrasenie, nemozeme lovit v lesoch plnych zdravych zvierat ani zbierat plody Zeme...

Joo Ke

xy:)
tentokrat to bingham napisal super!
aj zavedenie elektrickej energie ci vody do bytu sa nekonalo z nudze ale z tuzby po luxuse ,prave toto su nevyhnutnosti ktore deno- dene zdielame

jajka001_

ja som obdobie blahobytu tiez este nezazila, t.j. ze mozem minat na co chcem a nemusis ratat kolko kde a ci na to mam.
co sa tyka kultury, ze ludia sedia pred telkou je asi tym ze divadlo kino a pod. kde teda tiez nie je extra vela kultury, alebo aj festivaly, koncerty,výstavy, su pridrahe pre bezneho slovaka.
podla mna, elektrina nie je samozrejmost, ale ani luxus, a to sa povazujem za skromneho človeka.

doubledog

ak si na nieco, co nema hocikto, zvyknes a stale frfles, ze nemas viac, neznamena to, ze nezijes v blahobyte.
znamena to, ze si pesimista a frflos. :)
alebo si typicky Slovak.

ak mas elektrinu, pitnu vodu z vodovodu, byvanie, kurenie, obchody hocikde a s hocicim, mas internet, telku, a podobne vymozenosti, tak patris k 10% najbohatsim ludom historie a mozes si gratulovat.
a vaz si to, nie je to samozrejmost, je to dosledok tvrdej prace milionov ludi.

ked budes vonku mrznut bez jedla a bez akejkolvek perspektivy a potom zomries od hladu, spomenies si, ako si sa mal dobre.