Histamínová intolerancia

Príspevok v téme: Histamínová intolerancia
Tatrabanta

Zdravím všetkých postihnutých touto chorobou.

Pred dvoma dňami som bola diagnostikovaná histamínovou intoleranciou a na jednej strane sa mi uľavilo, že konečne viem čo mi presne je a na druhej strane si zase uvedomujem všetko, čo je predo mnou...

Tí, čo to máte už dlhšie? Akú máte diétu? Ako to zvládate? Berie tu niekto Daosin?

Som veľmi zmätená z toho čo mám jesť, a čo nie..a vôbec, ten enzým DAO, môže sa začať niekedy znova tvoriť? Ako je možné, že sa netvorí?

Mám na srdci toľko otázok a nikde ani náznak odpovede.

Nemal by tu niekto záujem o nejaké stretnutie ľudí trpiacich touto chorobou, alebo založenie občianskeho združenia? Taktiež si myslím, že tie lieky by sa mali predávať aj na Slovensku a hlavne by ich mohla preplácať poisťovňa (čo by sa možno dalo docieliť cez nejaké spoločenstvo).

Píšte, čo viete... Ďakujem

Misa78

ako novacik s HIT skus pozriet zdravovek.eu je tam vela zrozumitelne napisanych info, ktore pomozu si ujasnit kde a ako zacat. drzim palce

silimartinka

okrem toho daosinu www.nasezdravie.sk inak nie je moc na výber, čo som sa aj pýtala v lekárni. Ak by ste mali niekto tip na liek alebo výživový doplnok, sem s ním. Môj lekár mi predpisuje veci, čo mi vôbec nezaberajú

Majo1234

Prosim Vas. Ti co chodite do prace s touto diagnozou na 8 a viac hodin. Da sa stravovat nehistaminovo v kantine alebo klasickej restauracii? Bez toho aby clovek pred kazdym jedlom musel uzit daosin? Dakujem za odpoved

Brichtulka

Mne predpisali DAOSIN aj som si ho kupila ale zbytočne. Nasadila som si histaminovú dietu a prisla som nato že okrem zbytocne schudnutých kg mi vadi soja a mliecna laktoza,bielkovina dalej som dietu nedodrziavala lebo som chudla a vyzerala som ako tazka anorekticka. Viem,ze to nie je riesenie problemu ale snazim sa jest potraviny s obsahom histaminu menej. Vzhladom nato,že nemožem konzumovat mlieko a ani soju bolo pre mna dodrzivanie ,,HIT diety" katastofou. Ved ste si to nejeden zazil. Nechcem uzívat DAOSIN z toho dovodu aby si telo nato nezvyklo a nemala som v buducnosti este vacsie traviace tazkosti ako doteraz. Vsetko je len o dodrziavani stravovacieho planu. Netvrdim,ye nezhresim lebo v tejto dobe je to tazke- V prípade,že by mal niekto zaujem o kupu neotvoreného balenia DAOSINU prosim kontaktuje ma. Rada by som ho posunula dalej, komu pomoze. Na cene sa vieme dohodnut ;-)

Bambus

Tatrabanta, a ako ťa tá histamínová intolerancia diagnostikovala? Keď si ňou bola diagnostikovaná? Čo ti diagnostikovala? To by ma fakt zaujímalo.
To už po sebe neviete prečítať ani vlastný príspevok ktorým zakladáte tému? Na niektoré príspevky sa ani nedá odpovedať, tak je to skomolené a toľko preklepov tam je.

Kýčera

Filip, skoro mi vypadli oči z jamok, keď som Ťa tu objavila, v týchto končinách. A si si istý, že viem, čo si mal na mysli? Tak poďme in medias res! Dmitrij Ivanovič, izvinite za vyraženie, že pri písaní svojho príspevku som na Vás nemyslela, a tak použila výraz, kt. si niekto môže vysvetľovať aj inak a najmä ten, čo má nejakú spojitosť s chémiou. Filip, ak to vytrhneš z kontextu, tak je to mea lata culpa, mea maxima culpa! Mohla som vynechať základný, prvok nahradiť "látkou", bo má aj tento význam, vynechať celú vetu, napísať, že je to amín, hormón,...Napísala som, čo som napísala, je to na moje triko a každý má právo si to vysvetľovať po svojom. Uznávam však, že som to mohla zoštylizovať aj inak, tak, aby tam nedošlo k možnej kolízii. Poňala som to z jazykovej stránky a už bolo neskoro, keď som si to uvedomila. Aj ja som len z mäsa a kostí, chyby som robila, robím a budem robiť, aj keď má to osobne štve a som vďačná, ak ma niekto na ne upozorní. Za podporu a upozornenie Ti ďakujem, vážim si to! Problém však nebol v tom ako histamín nazvať.

Filip TT

Gima, ja ako nestranny pozorovatel nevidim, ze by ti Kycera nieco vytykala, okrem toho, ze si neuviedla zdroj. Naopak, najprv sa ta len opytala. To ti davalo dobru prilezitost na reakciu typu: "Vidis tam nejaku chybu Kycera? Ak ano oprav to prosim ta, ja som to len skopirovala ako to bolo,dakujem!"

Ale v poriadku, nic si z toho nemusis robit, vsetci sme tu anonymne. :0)

Kycera, ako laikovi mi udrelo do oci, ze si histamin nazvala "zakladnym chemickym prvkom". Uz asi vies kam mierim - chemicke prvky sa nachadzaju v periodickej tabulke....

Gima

Ked sa Vam "Kýčera" nepáči, nemusíte čítať a zhadzovať moj príspevok a moju osobu, len kôli uvodzovkam, prípadne malym "chybičkám krásy."
Články kopírujem, takže nemam, čas ani chuť, kvoli vam riešiť administratívu. Ked máte nejake komplexy menejcennosti, riešte si ich inde.