Chcela by som spytat, tych co trpia akymkolvek stupnom tohto ochorenia, ako sa vnimaju, ako ich vnima okolie, rodina, priatelia (odsudzuju ci pomahaju?), co bolo spustacom choroby, ako ju prekonavaju a zvladaju a ako im ovplyvnila zivot.
Dakujem
Depresia
pozitivny sposob myslenia nie je ziadny zazrak :) ... nezmeni cloveku zivot a ten nezacne byt zrazu stastny a nezacnu sa mu diat len pozitivne veci :)zivot ho moze tak isto dodrbavat aj dalej
je ale pravda ze co sa tyka depky tak nemysliet alebo mysliet pozitivne ma povacsine kladnejsi effekt ako mysliet negativne. V niektorych pripadoch pomaha dokonca aj myslenie negativne ale to treba vediet :)
kazdy clovek ma svoje limity ktore unesie bohuzial co sa tyka negativ co moze priniest zivot tie su takmer neobmedzene :)
Ja poznam pozitivny sposob myslenia, len som momentalne v stave, ze sa nemam nanho naladu:-) Tazko to vysvetlit, jednoducho utlm
jajka
zabudla si ze potom mozu spachat hromadnu sebevrazdu :)ved preto sa robia skupinovky a spajaju sa depresivni ludia :) aby sa dostali este nizsie :)
inak pre vsetkych depres ludi :) ... nic si z toho nerobte a hlavne sa nepodcenujte ani neobvinujte ... tento svet a jeho zakony je naozaj jedno velke svinstvo takze mat depresiu v tomto svete rozhodne nie je hamba ani nejaka slabost :)
hej, pochopia ta, vykecas sa, spolu si pekne zadepkujete a nic nevyriesite.
ja s jajkou opat nesuhlasim :) ... depresivny jedinec ta vela krat daleko lepsie pochopi ako silne pozitivny ktory nebude mat paru o com rozparavas a bude ti trepat blbe rady zo svojho zivota ktore ti budu zvacsa uplne nanic pretoze ich zo svojim vybavenim a poziciou nebudes schopna pouzit :)
to vies syty hladnemu nerozumie :)
prave preto su dobre skupinovky ... zistis ze s depresiou nie si sama ze je vela ludi ako ty
jedno, co som sa naucila o depresii je - nebav sa s rovnako postihnutými jedincami, lebo sa vzajomne tahate nadol. naopak, vyhladavaj pozitivnych ludi a uc sa ich sposobu myslenia.
Slnecnicaa
Cítim veľkú nespravodlivosť od života a stále sa pýtam prečo JA?
:)
urcite v tom nie si sama :)
jedina vec co s tym mozes urobit je snazit sa zmierit sa s tym a necakat od zivota spravodlivost.
Zivot nebol programovany na to aby bol spravodlivy prave naopak ... to co je pre zivot charakteristicke je krutost a neferovost.
Clovek nebol nikdy strojcom svojho stastia. jedine co clovek moze sa o to svoje stastie snazit. Bohuzial snazenie mu nezaruci to ze stastny bude a dokonca ani nezabrani tomu ze sa cely zivot nebude trapit ... je jednoducho strasne vela kritickych faktorov ktore maju na jeho stasie obrovsky vplyv ale ktore bohuzial on nedokaze ovplyvnit.
neviem, podla mna je to o sposobe myslenia, ale to hovori ta prava cize ja :) tie stavy uz neprajem nikomu ale ja mozno aj viem z coho to mam len sa mi o tom moc nechce rozpravat, alebo si jednoducho poviem ze minulost uz neovplyvnim ale buducnost je aj v mojich rukach..ale za nejaky cas som v tom zas, depresia a psychicke choroby nie su sranda, drzim nam palce :)
kiezby na to poznal kazdy odpoved..
Cítim veľkú nespravodlivosť od života a stále sa pýtam prečo JA?
No, ja bývam sama, takže môj zverinec je odo mňa závislý:-)