Chcela by som spytat, tych co trpia akymkolvek stupnom tohto ochorenia, ako sa vnimaju, ako ich vnima okolie, rodina, priatelia (odsudzuju ci pomahaju?), co bolo spustacom choroby, ako ju prekonavaju a zvladaju a ako im ovplyvnila zivot.
Dakujem
Depresia
siisa 25
skus definovat konkretne co ta trapi ... ci je to depresia opodstatnena t.j. z dovodu negativnych veci v zivote alebo endogenna t.j. taka ze sa citis blbo aj bez negativnych veci v tvojom zivote.
prvu otazka inak:
co by si zmenila v svojom zivote aby si bola stastna :)
je mi hrozne,mám hroznú depresiu,už nič nezvládam,je mi smutno,som hotová
V praci si pripadam ako debil.. Stale na nieco zabudam. Vcera aj dnes som vyrobila pruser. Uz sa vidim na koberci. Ja sa tak nenavidim.
dnes som ozaj nestihla.. Zajtra jej musim zavolat.
povedala si to dr.?
No bolo mi blbo. Teda aj mi je. A to aj napriek liekom.
Co bolo vcera?
vcera som prvykrat pochopila, ze mam naozaj depresiu. Doteraz som to vnimala ako nejaku haluz. Ale ja som fakt chora do riti.
Ťažká klinická depresia je vážne biochemické ochorenie mozgu, ktoré je zapríčinené nerovnováhou monomamínov - serotonínu, dopamínu a noradrenalínu. Na depresiu nebol dodnes objavený liek. Všetky antidepresíva aú len lieky, ktoré potlačujú príznaky depresie, ale neliečia pravú príčinu chemickej biorovnováhy. Tieto lieky sa preto spravidla užívajú celý život. Babské rady typu - mysli pozitívne, športuj, nepoddávaj sa tomu, buď silný a tak ďalej na ťažkú depresiu absolútne nepomáhajú. Neznamená to však to, že na ľahkú depresiu nemusia pomôcť. Ja však píšem o ťažkej depresií, ktorá sa prejavuje tak, že človek je v obrovskom zúfalstve a v hlbokom smútku, totálne bez životnej energie. V ataku depresie nedokáže ani vstať z lôžka a vykonávať pravidelnú základnú hygienu. Človek v ťažkej klinickej depresií myslí neustále na samovraždu a pokiaľ neužíva lieky, tak skôr, alebo neskôr sa o samovraždu pokúsi. Toto všetko píšem preto, aby ľudia depresiu nepodceňovali a nebagatelizovali. A pri akýchkoľvek príznakoch urýchlene navštívili psychiatra.
genesis, nezabudla. len som to nechcela spomínať.