Chcela by som spytat, tych co trpia akymkolvek stupnom tohto ochorenia, ako sa vnimaju, ako ich vnima okolie, rodina, priatelia (odsudzuju ci pomahaju?), co bolo spustacom choroby, ako ju prekonavaju a zvladaju a ako im ovplyvnila zivot.
Dakujem
Depresia
Nechcem hladat inych ludi, ja mam tych okolo mna rada, aj s ich chybami. Tuto je vela toho duchovneho a bla bla
kpl, bolo nutne menit lieky?
tak skus takych ludi najst
V tom pripade sa okolo mna nevyskytuju ludia s takym stavom mysle. Vazne nie, aj ked im prakticky nieje zle, ale predsa im nieco chyba. Stav mysle je prilis ovplyvnitelny tym co sa deje okolo nas
Mam zmenene lieky.. Asi mesiac.. Vraj su lepsie.. Ale asi nie su.. Chyta ma strasna depka. Nenavidim tento stav.
ale prd. štastie je stav mysle. uz som ti to raz písala.
Pretoze my ludia sa stale za niecim zenieme, za svojim stastim a ked jedno dosiahneme, mame utlm a chceme dalsie. Stastie je chvilkove a zmysel zivota pochopime asi az v starobe
ale naco? Naco sa cely zivot za niecim ako zmysel zivota nahanat?
kpl - zmysel života
:) kazdy den vstanem a idem do prace, ktora ma bavi a naplna. Mam skvelych kolegov, ktori su zaroven mojimi priatelmi. Mam svoju lasku, v ktorej mam oporu. Co viac moze clovek chciet?
Slnečnicaa, to čo píše tpch je čiastočne pravda. Skutočne som si nejaký čas depresiu liečil tramalom, čo je opioidné analgetikum. Je známe, že opioidy sú efektívne antidepresíva a mne tramal veľmi pomáhal. Lenže takáto liečba sa nedá prevádzať stále, pretože na opioidy vzniká tolerancia a na to, aby účinkovali treba stále vyššie a vyššie dávky. Preto som nakoniec musel navštíviť psychiatra a prejsť na štandartnú liečbu depresie.
Ešte k tej schizofrénií - na svete neexistuje zdravý človek, ktorý by vedel predstierať príznaky schizofrénie. Mne schizofréniu diagnostikovali na základe desiatok testov, ktoré sa nijako nedali oklamať. A sám som bol prekvapený, keď mi doktori povedali, že mám túto diagnózu.
Ale, načo sa obhajovať, tpch je zrejme len nejaká bezvýznamná psychopatka, ktorá sa márne snaží upútať pozornosť tým, že kydá hnoj na druhých.