Chcela by som spytat, tych co trpia akymkolvek stupnom tohto ochorenia, ako sa vnimaju, ako ich vnima okolie, rodina, priatelia (odsudzuju ci pomahaju?), co bolo spustacom choroby, ako ju prekonavaju a zvladaju a ako im ovplyvnila zivot.
Dakujem
Depresia
Svet nieje zlý,ľudia sú zlí
Nemyslím si, že svet je až taký zlý. Napriek tomu, že depresantov je veľa, väčšina ľudí takéto problémy nemá a žijú si svoj život v spokojnosti a sú relatívne šťastní. My, chorí im môžeme len závidieť. My Slováci sa zvykneme len stále sťažovať, ale iné národy Európy - hlavne tie južanské sa vedia poriadne tešiť zo života. Ale nielen južanské. Dlhé roky som žil vo Švédsku a aj tam boli ľudia veľmi spokojní so svojim životom. Nestretol som tam človeka, ktorý by nadával na život. Život je krásny, len treba objavovať jeho pozitívne stránky a tešiť sa z každého nového dňa.
dnes je moc moc rychla doba,
byvam aj s babkou ktora ma 73rokov a ked mi rozprava ako to bolo kedysi
aka doba bola, vztahy, laska, praca
mozno bolo aj menej depresii bo ludia nemali cas, pomahali si, dnes je vsetko prec,
vladne tu len zavist a peniaze
Ano presne to je depresia co napisal Luciano.
Ludia su len zvyknutí vravieť mam depku a pritom to nemusí byt take zle,ako si to oni myslia.
Kto to nezažil,tak nema predstavu,ale aspon prečitať si to može,ked už.
preto,ak sa trapite dlho a nemate vychodisku,ani šancu sa z toho dostat,jednoducho potrebujete dobreho psychiatra a lieky.on najlepšie bude vedieť,ake potrebujete ,lebo nie su len antidepresiva,ale rozne ine druhy a on po zvážení nastaví vašu liečbu.
preto tu nešpekulujte a nestracajte čas.
nic na tom nieje...dnes je to normalka,,staci si pozriet nejake štatistiky a možno budete prekvapení,kolko ludi dnes uživa take lieky.
a ešte niečo-lieky su len pomocna barlička ,bez ktorych sa tažšie stavy nevyliečia..ale treba aj Vaše usilie..teda všetky veci co tu pisu...pozit.myslenie,hlavne mať stale nejake činnost a vediet odpovedat na otazku: co budeš zajtra robiť?
nemozes hadzat vsetky programy (ludí) do jedného vreca :).. BTW spravaju sa presne tak ako niekto chcel aby sa spravali ... za trapenie ludi v tomto svete ludia nemozu ... zodpovedne je to co stvorilo zivot za prepokladu ze zivot nevznikol naozaj nahodne co je velmi nepravdepodobne :) ... takze ak tu vec ktora zivot stvorila nazveme boh :) tak to je ten najvacsi kreten zo vsetkych a je zodpovedny za vsetko trapenie na tomto svete.
myslim, ze to kazdeho caka aj teba genesis
bo tato medicina tak pokrocila, ze ani za boha nepoznam uz zdraveho cloveka.
stve ma skor to ze ludia uz nedrzia spolu, kazdy caka len na to aby ta potopil a to ze nemozem uz verit ani priatelovi s ktorym som 4 roky ma nici
janka11378
ono bude aj horsie :) ... ako budes starnut tak sa to bude zhorsovat hlavne po zdravotnej stranke :)
nakoniec ako vacsina ludi budes umierat v bolestiach niekde v nemocnici a velmi pravdepodobne opustena kde po tebe ani pes nestekne a lekari sa ta budu snazit za kazdu cenu drzat pri zivote a predlzovat tvoje trapenie :)
to je fuk:
a kde mas problem ?
co ta trapi? ... ci to mas depku len tak z nicoho nic ? :)
BTW ak mozem poradit tak sa nepokusaj ale to rovno urob :) pokusanie je onicom :)
alebo vydrz do 2012 :) .. osobne by som ten koniec sveta uvital s otvorenou narucou :) len bolo by to nefer voci tim co sa im tento otrasny svet paci :)
ja uz mam depresiu z tychto ludi,
ja neviem kde uz speje tato doba,
frajer mi klame vo veciach co ani nemusi,
matka robi v zahranici, otec sa na nas vykaslal ma inu rodinu.
V robote mi kolegyne robia peklo.
Naviac mam este aj zdravotny problem.
Nikto tu uz nikomu nepomoze, len uskodi.
Slovaci su v tomto experti
Ma vobec zmysel sa este nezabit?
ja uz neviem...uz som sa pokusala o vselico....snazila som sa neopustat,,,,a nikdy som ani len nepomyslela ze by som si nieco nebodaj spravila :::((((....ale posledne mesiace je to katastrofa :( ,,,,uz som sa o to dokonca pokusila.......utapam svoje ziale v alkohole a viem ze to nieje dobre :( ..ale viem ze to spravim znovu...ja uz fakt neviem co mam robit...bodaj by slo vsetko do kelu :(