Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Magy

Mimulus - ozvi sa mi prosim na mail, tvoj pribeh ma velmi vela spolocneho s mojim. staci ak ti tu napisem, ze ja som sa z niecoho podobneho dostal? zvysok nebudem rozoberat tu verejne.

Mimulus

V prvom rade by som sa Vám chcel všetkým poďakovať za názory, ktoré ste mi napísali. Neviem, naozaj neviem či som urobil dobre že som sem napísal celý svoj život ale asi to tak malo byť a chcel by som povedať ešte niečo. Za posledné 4 roky som stratil 4 zamestnania ale nie preto že by ma vyhodili ale z vlastnej vôle. Jednoducho som odišiel. Som momentálne nezamestnaný, potrebujem za dva mesiace zohnať minimálne 100 000 euro inak budeme nútení sa presťahovať. 6 rokov sa zo ženou snažíme o dieťa a chcem povedať že už ma to nebaví, pretože zo všetkých strán počúvam že som neschopný a že už sme ho dávno mali mať. Toto je len časť problémov, ktoré mám okrem toho že mám depresiu. Teda ja ani vlastne neviem či ju mám? Nikto mi totiž nikdy žiadnu diagnózu nepovedal a nikdy som u žiadneho doktora nebol. Ale ak niekto vyše 14 rokov predstiera kto vlastne je a aký je a dokáže s tým bojovať, tak prečo by som to robil. Každý deň sa zobúdzam s tým, že chcem umrieť a ako všetci ani ja sa nedokážem tešiť z bežných vecí. Radosť u mňa už nejako neexistuje. Lenže nechcel som hovoriť o tomto. Chcel som sa spýtať niekoho ako donútiť človeka, ktorý má depresiu ísť k psychológovi alebo psychiatrovi? Nie ešte som tam nebol, celých 14 rokov sa to všetko nejako zvládnuť dalo ale teraz sa už bohužiaľ nedá – teda aspoň ja to nedokážem. Urobil som prvý krok až vtedy, keď som stratil skoro všetkých priateľov a začínam strácať aj rodinu. Skúsil som psychológa, ale čo ak Vás ten psychológ odbije skôr ako k nemu prídete slovami, že Vám nevie pomôcť a že jediné čo Vám pomôže je psychiater a lieky??? Veľmi dobre poznám psychológiu a myslím si, že mi nepomôže žiadna terapia ale chcel som to aspoň skúsiť. Každý hovorí o tom, že depresiu môžu vyliečiť terapie a že je potrebná podpora rodiny alebo priateľov. Ale čo ak rodine nemôžem nič povedať a priateľov nemám???? Ako ísť na terapiu aby o tom nikto nevedel. Tinkuska máš pravdu ak by som teraz niekomu povedal, že som niekto úplne iný tak si myslím že by to nikto nepochopil. Nikto by nepochopil, a hlavne by nikto neveril tomu čo som prežil – veď ani na tomto fóre tomu možno nikto neverí! Nemôžem jednoducho povedať niekomu koho milujem, že som niekto úplne iný a rodine to už nemôžem povedať vôbec. Ak by som to prezradil tak by sa všetci začali ku mne správať úplne ináč ( začali by ma ľutovať ) a to ja nechcem!!! Druhá otázka ktorú mám je: Pozná niekto z Vás človeka, ktorý sa z depresie vyliečil??? ÚPLNE??? Možno si teraz myslíte že to nie je otázka na mieste ale môj známi stratil prácu a po psychiatrickom liečení skončil pripútaný k posteli. Môj sused stratil prácu a nepamätá si ako sa volá a musia sa o neho starať. Neviem čo na tej psychiatrii robia ale určite ľuďom nepomáhajú. Teda pomáhajú ale len prekrytím choroby liekmi čo ja odsudzujem. Nikdy som na psychiatrii nebol ale môžem tam ísť ak riešim prácu, dieťa a financie? Nemám jednoducho ,,čas,, teda nie čas ale asi sa bojím. Ako som povedal psychológ mi nevie pomôcť tak prečo by mi mal pomôcť psychiater??? Čo sa týka toho farára tak už mi to jeden môj priateľ navrhol ale naozaj neviem či je to dobrý nápad. Čo by povedal na tých 12 ľudí a na to, že mohli byť mŕtvy ak by som ich nebol zachránil? Popravde neviem čo by mi nato povedal psychiater? Nie je to náhodou trestný čin a ja si nie som celkom istý či je to už minulosť. Či som to nemal vtedy ohlásiť? Aj tohto sa bojím. Ako sa hovorí, ak nemá človek priateľov tak nemôže byť dobrým človekom a myslím si, že je to úplná pravda. Každý mi hovorí, že to neboli skutoční priatelia keď ma opustili ( jeden mi neveril ), ( druhí mi nevedel odpovedať či sme priatelia ) a ( tretí mi povedal že ak ho nemám na facebooku tak priateľmi nie sme ) ale ja si myslím že boli. Psychológ a psychiater musia pacienta počúvať ale nemusia mu veriť!!! To si všetci veľmi dobre pamätajte. Tinkuska ja už viac zničený byť nemôžem, každý deň stojím pri okne a rozmýšľam či mám alebo nemám skočiť a môžem Ti povedať že by som dal všetko na svete zato, aby som bol zdravý. Ak prežijem tak možno napíšem tú knihu a bude mať názov TINKUSKA/AKÝ SOM ČLOVEK? Ale to len tak. Chcem sa spýtať ako to mám všetko zvládnuť sám? Bez priateľov, rodiny s problémami ktoré mám??? Jednoducho sa to nedá. Viem radíte mi možno dobre ísť na psychoterapiu, lenže ako tam mám ísť ak som ešte nebol ani u psychológa a nikto o tom nesmie vedieť? Bez liekov? Lenže ak ma psychologička po prečítaní toho čo som napísal aj sem poslala rovno na liečbu liekmi k psychiatrovi tak komu mám veriť? Nechcem zabudnúť na žiadnu časť svojho života, pretože podľa mňa som neurobil žiadnu chybu a ak by sa môj život mal zopakovať tak by som to všetko urobil znovu. Tinkuska, pýtaš sa či sa chcem z toho vôbec dostať a ja Ti odpovedám že neviem??? Už som túto otázku raz dostal lenže stále mi nikto nepovedal kde som urobil chybu a ja by som to veľmi rád vedel! A ešte niečo ako sa mám z toho dostať keď mi nikto neverí, priatelia ma opúšťajú a tí čo to ešte neurobili tak to určite urobia a myslí si niekto, že rodina mi toto všetko uverí??? Ja si myslím že by mi toto neveril nikto aj keď je to čistá pravda a práve preto je to také ťažké. Ja chcem len vedieť či tu je na tomto fóre niekto kto nemá ani priateľov a ani podporu rodiny a napriek tomu sa lieči, chce si založiť rodinu a je šťastný? Ja už ani sám neviem ale myslím si, že ak by som teraz chcel dieťa tak som veľmi nezodpovedný človek nie? Veď sa mi môže v hlave udiať čokoľvek a čo potom? Každý deň sa modlím aby bol už konečne koniec, aby sa mi niečo stalo alebo aby som to dokázal urobiť sám. Naozaj neviem či má zmysel vôbec bojovať celý život sám so sebou? Čo má potom človek zo života??? Už teraz prakticky nežijem, len prežívam a už ani netuším prečo sem vlastne píšem? Vidíte a o tomto to celé je – to je už aké zúfalstvo ak sa nemôžete zveriť priateľom alebo rodine a všetky problémy dáva človek na internet. Chcel by som sa opýtať ešte niečo: ak by som začal rozprávať o svojom živote tak myslíte že by mi niekto niekedy veril ?????????? Ja si osobne myslím že nie a práve to je dôvod prečo som teraz na tom tak ako som. Ja chcem vedieť len jedno – kde som urobil chybu? Ak máte niekto dobrého psychológa alebo psychiatra tak mu toto prosím ukážte, veľmi mi tým pomôžete. Ja už naozaj neviem na koho sa mám obrátiť. Aký som človek, čo si myslíte som zlý človek ak ma všetci opúšťajú? Ja už naozaj neviem ani to, či chcem umrieť alebo sa chcem ďalších 14 rokov trápiť? Je totiž všade písané a dokonca som aj počúval psychológa, že depresia sa lieči presne toľko, koľko trvala pred liečbou a človek sa nemusí vyliečiť nikdy. Každý komu som o tomto povedal mi tvrdí, že je to všetko minulosť a že mám nato zabudnúť v četne tej psychologičky ale ja chcem poznať ešte nejaký iný názor. Všetci si myslia, že na vraha, ktorý je teraz známou osobnosťou sa dá len tak ľahko zabudnúť? Keď je ten človek všade! Som Vám všetkým strašne vďačný za všetky názory a rady ale napriek tomu si myslím, že niečo také ako ja nezažil ešte nikto a práve preto mi nemôžete pomôcť. Ale ja v podstate ani sám neviem či má vôbec zmysel ešte po tom všetkom bojovať? Veď aký má zmysel život bez priateľov a bez dôvery k najbližším? Aj keby som sa teraz nejako odhodlal a išiel k psychiatrovi čo potom? V mojom súkromí sa totiž vôbec nič nezmení – priatelia ktorých som mal sú už dávno preč a rodina ma pozná takého aký som teraz. Najhoršie na tom všetkom nie je ani to, čo sa stalo ale to, že nikto z rodiny nevie čo sa vlastne stalo a dokonca ani moja láska. Neviem čo si sľubujem od tohto, možno je to len taký nejaký výkrik do tmy, pretože sám to všetko určite nezvládnem. Stále mám pocit, že už neexistuje východisko a každý deň stojím pri okne a rozmýšľam či mám alebo nemám skočiť. Ja neviem či má zmysel vôbec po tomto všetkom žiť a asi to skôr či neskôr urobím. Ako si predstavujem ďalej svoj život? Tak na túto otázku Ti milá Tinkuska neviem odpovedať, pretože som doteraz žiadny nemal. Aj keby ste mi teraz všetci do jedného radili čo mám robiť tak Vám neuverím. Je to predsa len fórum na internete a po tom čo som stratil skoro všetkých priateľov neverím viac nikomu a ničomu. Ak je medzi Vami niekto kto prežil niečo oveľa horšie ako 16 vrážd, stratu všetkých priateľov, 14 rokov klamstiev a je stále považovaný za zdravého človeka bez problémov ako ja nech mi dá vedieť. Držte sa všetci, som rád že som to niekomu mohol povedať.

plo

Mimulus:poradím ti,vyhladaj vo svojom okolí alebo na nete nejakého farára,ktorého si ludia vážia a zdôver sa mu,neboj sa to urobiť ked chceš zmeniť svoj život,a to nemusíš byť ani veriaci..Niečo ti citujem:Vzpierame sa skutočnosti, že naše duše potrebujú utrpenie, že kríž sa musí stať naším každodenným chlebom. Ako telo potrebuje výživu, tak duša potrebuje kríž, ktorý ju deň čo deň očisťuje a oslobodzuje od pozemských vecí. Nechceme pochopiť, že Boh nás nechce, ani nemôže zachrániť a posvätiť bez kríža. Čím silnejšie si priťahuje nejakú dušu k sebe, tým viac ju posväcuje krížom.

PÁTER PIO ODPOVEDÁ

Pán nám kladie na plecia bremená a on nás od týchto bremien aj oslobodzuje. Lebo keď položí na niektorého zo svojich vyvolených kríž, posilní ho aj na duši a on tým, že znáša jeho ťarchu, sa od tohto kríža oslobodzuje.

tinkuska

lieky zo svojej vlastnej skusenosti by som odporucila aby si este vynechal, treba skusit vyriesit problem inak, terapiami..ale zasadne si asi treba uvedomit, co je vlastne pre teba problem a ci ho chces vyriesit..na terapii by ti urcite pomohli, su rozne typi terapií..len treba chcieť. Pretože sa takto zničíš

J111

Ono su aj moderne lieky, ktore neuspavaju. Ten, co beriem ja, je super! Som fakt spokojny. Nemusim riesit aspon kopec blbosti, ktore by moje podvedomie bez nich vyplavovalo.

Mimulus

Ľudia majú rôzne názory ale ten najpodstatnejší je, že tí, ktorých sa to týka to považujú za minulosť alebo tomu neveria a ostatní mi nevedia pomôcť. Poviem pravdu, že môj život už nie je dlho životom a po tom všetkom naozaj neviem čo budem robiť. Ak som urobil v živote nejaké chyby tak je mi to ľúto ale neviem prísť nato aké. Rád by som to všetko zmenil ale to sa už bohužiaľ nedá. V minulosti som sa rozhodol a teraz musím niesť následky. To, čo sa stane už nedokážem ovplyvniť, už nato nemám jednoducho silu a to, že som to napísal sem bol len pokus dozvedieť sa niečo nové. Možno nejakú pomoc? Neviem? Mám ísť psychiatrovi, ktorý ma nadopuje liekmi a ja nebudem vedieť ani to ako sa volám? To radšej umriem. Tak zatiaľ ♥