Depresia

slnečnicaa

U mňa to bolo len prechodné obdobie, zvládla som to
DP je vo finálnej verzii, zaujíma ma psychológia, patopsychógia, aj keď to konkrétne neštudujem

tpch

Dam ti radu-ak pojdes k psychiatrovi a nechces sa nedobrovolne ocitnut na uzavretom oddeleni, ten pribeh o masovom 13rocnom vrahovi velmi nespominaj.

tinkuska

mimulus, musis si podla mna uvedomit zakladnu vec. Ci si chces pomoct, dat si do poriadku zivot, vztah, sam seba.. ak to naozaj chces, tak vyhladaj pomoc. Nemas sa preco bat psychiatrov, nik ta nenadopuje liekmi, nik ti neublizi. Nemusis ani povedat uplnu pravdu, jednoducho len povedz ako ti je, co citis, nemusis spominat co sa stalo pred niekolkymi rokmi.
Pretoze ak budes takto zit, nik ti nebude verit, a nik ti ani nepomoze, kym o to nepoziadas. Aj ja by som mohla byt uz davno mrvta, alebo zosalena, alebo neviek kde, ale potrebovala som pomoc, tak som ju vyhladala. Zda sa ti to nemozne, je vela takych ludi, ale to bude prvy krok, a uz to bude len lepsie, postupne, pomaly.

tinkuska

slnecnica, ak chces pomoct sama sebe, tak citaj co najmenej takychto prispevkov a diskusii, lebo ta to bude vtahovat stale dalej a dalej.. ver mi. Ja ked si uvedomim co robim posledne roky, ze som furt na nete a len hladam dokola to iste, depresia, uzkost, nespavost, vsetky stranky na nete ked sa pozries na listu, vidis len depka, uzkost, depka, ako z toho von, potom co dalej, zmysel zivota atd atd.. neviem.. a ako pokracuje diplomovka? :D co studujes? psychologiu?

tpch

:-DDD
V 13 rokoch zi zachranil kopec ludi pred masovym vrahom, ktory si nadalej zije normalne, len ty si za to akoze zaplatil depresiou...mne to velmi pripomina bludy.

Mimulus

Neviem prečo ale mám pocit, že by som sa mohol s Tebou porozprávať aj osobne ale naozaj ma tá schizofrénia dorazila :(
Po tomto nemám prečo veriť lekárom!!!!! Ale Tebe alebo ostatným čo ste tu hej. Pa

slnečnicaa

Človeku pomáha, keď sa môže vykecať, ak nemá komu face tu face, tak aspoň takto, virtuálne, anonymne
Z jednej časti výskum k diplomovke a z druhej časti pomoc samej sebe

tinkuska

mimulus, nikto ti nemoze stanovit ze mas schizofreniu, len na zaklade tvojich príspevkov na tomto fore.
Ale v kazdom prípade, by som ti odporucila urcite nejake vysetrenie, si z BA, tam mate urcite viac moznosti, kluden mozes ale ist do ineho mesta, je to na tebe. Najlepsie k niekomu, komu by si doveroval. Nie je to lahke, aj lekari su len ludia, ale to by bol prvy krok mozno by ti pomohol.

Mimulus

Ja neviem či to všetko malo zmysel? Mám naozaj schizofréniu? Asi sa už neozvem ja neviem toto ma dorazilo. Tak zatiaľ a želám dobrú noc. Ináč tinkuska som z BA. Pa