Chcela by som spytat, tych co trpia akymkolvek stupnom tohto ochorenia, ako sa vnimaju, ako ich vnima okolie, rodina, priatelia (odsudzuju ci pomahaju?), co bolo spustacom choroby, ako ju prekonavaju a zvladaju a ako im ovplyvnila zivot.
Dakujem
Depresia
Mimulus
mas schizofreniu a si tazko dusevne choy , tvoje prispevky su toho dokazom , daj sa poriadne liecit , ty nie si schopny reaity , zijes vo svojich bludoch
Poteší, keď vidím, že moja téma môže pomôcť:-)
aha, pardon plo :)
ja mám 28, NR kraj.. zvladam to tak, v rámci moznosti, otazne je, ci to vobec zvladam, lebo mam pocit ze ani nie :))
nedokazem urobit nejaky razny krok, ze si poviem: tak a odteraz budem robit veci takto.. to sa ani neda zo dna na den vyhrat nad vecami, ktore ta hnevaju a oberaju o zdravy rozum a uvazovanie.
Veľmi by ma zaujímali všetky názory a skúsenosti a aj tie Tvoje plo. A Ináč koľko máte rokov a odkiaľ ste? poviem aj ja, mohli by sme si navzájom pomôcť aj keď sa veľmi bojím. A ináč tinkuska plo je ona. Aj mňa veľmi zaujíma ako si zvládla alebo to celé zvládaš. Viem, že najlepšie by nám vedel poradiť asi Magy ale ja sa s ním bojím skontaktovať tak ak máš nejakú radu tak nám ju prosím Ťa napíš. Tak sa na dnes majte :)
Ahoj plo, aj ty mas nejake skusenosti s depresiou alebo uzkostou? pisal si ze si sa aj liecil ,mozes napisat ake lieky si bral, ako dlho, ci uz ti je lepsie a ako vlastne ta choroba u teba prepukla?
Dnes už nebudem môcť napísať ale zajtra sa ozvem. Papenky a plo Ďakujem aj Tebe
Máme spoločné záľuby ale sme úplne rozdielne povahy. Máš pravdu ak by ma neľúbila tak by so mnou už určite nebola :(Áno pokúšal som sa s ňou o tom všetkom hovoriť a práveže mi verila až veľmi. Lenže nikdy som jej o tomto nepovedal, pretože som nestihol :( Spoznali sme sa totiž práve vtedy keď ma opustil prvý z priateľov a ja som bol na dne. A ak niekto hovorí tomu druhému napriek tomu, že ho ľúbi, že nevládze a že sa chce zabiť tak ten druhý o tom radšej nechce počuť a plače, veľmi dlho a imtenzívne. Neskôr som sa už k tomu nedostal a na nejaký čas sa mi na depresiu podarilo zabudnúť. Čo sa týka sexu? nejde o to, že by ma nebavil ale prestáva ma baviť, že ma všetci tlačia do dieťaťa a my ho zatiaľ mať nemôžeme :( jednoducho sa nám nedarí. A vieš počúvať každý týždeň v posteli plač a vidieť ako sa človek, ktorého miluješ trápi je..... Teraz vyzerám ako hajzel keď som dovolil aby to zašlo až sem ale ja naozaj nevládzem :( A ešte niečo čo si sa pýtala nechcela ma počúvať a plakala ale nedivím sa :( Lenže po 9 rokoch čo sme spolu jej nemôžem oznámiť, že som niekto úplne iný. Ja už vlastne ani neviem každý do mňa rýpe buď za prácu alebo za dieťa a mňa to už jednoducho nebaví. Vieš každý v jej okolí už dieťa má, či sú to súrodenci alebo spolužiaci, proste každýýýýý :( A čo sa týka toho sexu, tak je to každým dňom so mnou horšie a pri takýchto stavoch.....ja to jednoducho nedokážem :( Ináč som veľmi rád, že si sa ozvala ĎAKUJEM
Tak to by aj mna zaujímalo na čo sa pýta Tinkuska..
mimulus a ako sa k tebe správa tvoja partnerka teda manželka? mate nejake spolocne zaluby? lubite sa?
Podla mna keby ta nelubila, tak uz davno by s tebou nebola. Nemas uz vobec chut na sex? spomínal si, ze si sa uz pokusal s nou hovorit o tvojej minulosti. Nechcela ta pocuvat? Alebo ti neverila?
Ak sa na mňa niekto z Vás hnevá tak mi prosím skúste odpustiť. Som veľmi rád, že som sa mohol po dlhšej dobe niekomu vyrozprávať ale ešte viac by ma potešilo ak by ste sa ešte občas ozvali. Vždy rád napíšem. Možno to teraz vyzerá zvláštne ale s kým sa môžem porozprávať ak nie s Vami. Viem, že je to všetko len internet ale ak to myslíte vážne tak sa občas prosím ozvite. Dúfam, že som nebol sebecký, keď sa celý čas rozoberali len môj problém? Som Vám všetkým veľmi vďačný a naozaj si to veľmi cením.