Chcela by som spytat, tych co trpia akymkolvek stupnom tohto ochorenia, ako sa vnimaju, ako ich vnima okolie, rodina, priatelia (odsudzuju ci pomahaju?), co bolo spustacom choroby, ako ju prekonavaju a zvladaju a ako im ovplyvnila zivot.
Dakujem
Depresia
Ak mi neveríte vy všetci tak aký to vlastne malo celé zmysel? Akurát som pochopil jedno, že ak mi neveríte vy tak prečo by mi mali veriť moji priatelia? A stále rozmýšľam čo som vlastne od tohto očakával? Neviem ale musím povedať, že som veľmi smutný a je mi veľmi ľúto, že ste ma tak rýchlo odpísali. Ale zaslúžil som si nie? Viem, že si odpovedám na otázky ale čo mám robiť ak mi ani na internete nedokáže nikto dôverovať? Ako to mám povedať rodine, Manželke, priateľom a stále rozmýšľam nad tou schizofréniou. Asi poviem priateľom nech na mňa radšej zabudnú - možno to tak bude lepšie. Ako som povedal ja naozaj neviem či sa chcem z toho dostať, pretože sa mi zdá všetko čierne ale dúfal som že mi uverí aspoň niekto. Mýlil som sa a už teraz viem jedno - už sa nikdy nikomu nezdôverím!!!
Dúfam slnečnicaa, že Ti to aspoň trošku pomohlo a pamätaj že ak máš naozajstných priateľov, nie kamarátov ale naozajstných priateľov a lásku tak nikdy nebudeš na tom takto. Popravde som sa na toto fórum prihlásil preto, lebo som si myslel, žeby mi to mohlo pomôcť ale mýlil som sa. Možno som dúfal, že tu nájdem priateľov alebo pocit, že niekam patrím? Možno som dúfal, že pre niekoho budem aspoň trošku potrebný ale bol to omyl a klam. Tieto fóra vôbec nič neriešia a čím dlhšie sa o tom človek rozpráva tým je to horšie. Dúfam že dobre dopíšeš diplomovku - držím palčeky. A ešte niečo teraz som nahnevaný, smutný alebo mám len pocit, že mi nikto neverí tak ak som niekomu ublížil tak sa veľmi ospravedlňujem.
Viete ako mi po tomto je? Viem, že tpch mal pravdu ale ten lekar ma úplne dorazil. Možno som slabší človek ale je až také zlé, keď považujem dôveru za to najhlavnejšie? Milá slnečnicaa neviem či toto fórum niekomu pomohlo ale ak si myslíš že je to tak ok. Plne súhlasím s tinkuskou len ma trápi jediná vec. Ak Ti milá tinkuska tak skvele pomohli tak prečo sa nachádzaš na tomto fóre?Nemala by si byť šťastná? Nikto neverí mne ale zamyslite sa čo vlastne od tohto fóra očakávate??? Ako som povedal neexistuje iná možnosť ako sa osobne stretnúť ale ten strach je asi väčší. Ani si nevieš predstaviť ako veľmi som Vám dôveroval, možno to bolo preto že som až príliš naivný a rozprávam o svojom súkromí na nete, možno je to preto, že nemám priateľov a naozaj sa nemám s kým porozprávať?
,,Áno je to celkom reálne, že budeš hľadať celý život,,
,,Chodíš k dr.?,,
Prepáč mi slnečnicaa požičal som si to, pretože aj mňa by to veľmi zaujímalo prečo niekto komu už pomohli je stále smutný a má PRESNE TAKÉ ISTÉ PROBLÉMY AKO JA!!!!!!!!!!!!!!!!
,,ja sa bojim toho ze stravim cely zivot hladanim a ze mi vlastne v skutocnosti nepomoze nic,,
Prepáč tinkuska požičal som si aj niečo od Teba. Môžme sa tu hrať na čokoľvek ale ako sa liečiš a čo Ti vlastne pomohlo???
Vieš tinkuska mne to celkom pomáhalo, aspoň do včera :( Myslel som si, že mi niekto z Vás naozaj verí ale asi som to zase celé...... Vieš naozaj som Vám dôveroval a priznám sa a myslel som si, že som konečne našiel pomoc. Mýlil som sa. Teraz možno niekoho nahnevám ale nech, vieš ako ordinujú psychiatri v BA? Zaplať čo najviac a potom sa uvidí! Možno som naozaj schizofrenik a ten lekar mal pravdu, preto s týmto končím. Pravdou je, že ak Vám niekto verí a potom to spochybní jediný človek tak už nikdy tá dôvera taká nebude. Ako som povedal na depresiu sa dá veľmi ľahko zabudnúť, hlavne keď máte okolo seba ľudí, ktorým naozaj dôverujete a ktorí dôverujú Vám. Mne sa to podarilo za jeden jediný deň - v deň môjho rande s už terajšou manželkou.
Prečo si myslíte že som toto nikomu doteraz nepovedal? Pretože reakcie vidíte sami. Vedel som, že mi nikto nebude veriť a predstavte si, že ste v puberte?! Neviem či mám pravdu alebo nie ale podľa mňa doktori nedokážu pomôcť. Veď si predstavte, že by som nejakému psychológovi začal toto všetko rozprávať??? Psychológovaia a psychiatri berú prachy len za to, že si Ťa vypočujú - to neznamená že Ti musia aj veriť. Mala si pravdu slnečnicaa, a som Ti veľmi vďačný, že som sa mohol s niekým na tomto fóre porozprávať. Možno mi to nepomohlo ale aspoň ma to utvrdilo v tom, čo som si myslel už dávno - ak povieš niečo tým nesprávnym ľuďom tak Ťa to môže stáť aj život.
tpch neviem síce kto si ale myslím si, že máš pravdu. Najprv som sa chcel s Vami stretnúť ale už to teraz asi nie je podstatné. tpch velikánske ďakujem - ak stratí človek priateľov tak obyčajne nepríde nato prečo sa tak stalo. Ja to už viem a máte pravdu tomu čo som napísal nikto nikdy neuverí ale ako mám ísť psychiatrovi alebo psychológovi a povedať mu o niečom čo ma trápi ak mu o tom nepoviem??? Už som jeden príspevok napísal ale zmizol mi a možno je to tak lepšie. Magy,plo, tinkuska ešte včera som mal pocit, že Vám môžem a dokážem dôverovať a že by sme sa mali stretnúť, pretože toto naozaj nepomáha ale po tom príspevku..... Dúfam slnečnicaa že sme aspoň Tebe pomohli a že Ti to na niečo bolo. Neviem kto z Vás sa naozaj lieči keď navštevuje takéto fóra ale môžeme veriť všetkému. Chcel som sa Vám ešte posledný krát poďakovať a povedať aby ste sa nevzdávali. Ja s tým žijem už 14 rokov ale žijem len vďaka priateľom, ktorých už síce nemám ale bez ktorých by som tu nebol. Takže moja rada znie čo najviac spoločnosti, v ktorej sa cítite dobre a čo najviac ľudí, ktorým dokážete aspoň trošku dôverovať. Naozaj si tinkuska myslíš po tom čo mi napísal ten lekár že tomu ešte niekedy budem veriť. Mňa totiž najviac zo všetkého ťaží moja minulosť a to, že v prítomnosti o nej nemôžem nikomu povedať. plo chcem sa poďakovať aj Tebe a naozaj budem veľmi rád keď sa za mňa pomodlíš. Nie som síce klasický veriaci, verím skôr na osud ale snáď mi to pomôže. Ale priznajte sa že mi nikto neverí to, čo som napísal? tinkuska neviem akú pomoc si vyhľadala ale daj vedieť, pretože ak je to lekár a je dobrý tak...ale radšej na to zabudni. Aj tak som dúfal, že mi niekto bude veriť ale asi som precenil toto fórum. Viem že to teraz vyznieva ako keby som sa na Vás hneval ale vôbec to tak nie je len ma to všetko mrzí. Človek sa niekomu zdôverí a ten ho buď nazve schizofrenikom alebo mu povie, že sú to bludy. Nepôsobí to teraz na mňa dobre tak mi odpustite. Magy, plo, tinkuska ak by ste sa náhodou chceli stretnúť a porozprávať sa zoči voči tak mi dajte vedieť - možno? Asi blbý nápad čo? Milá tinkuska Tvoj posledný príspevok je veľmi zaujímavý - ja bojujem veľmi podobne ako ty ale ak si vyhľadala pomoc tak sa chcem spýtať ako Ti to pomohlo keď bojuješ stále???????????? Nemusíte mi veriť, a možno ma aj poznáte? Kto vie? Len som takéto fórum chcel skúsiť ale asi to bola chyba, ktorú už nikdy neurobím. Možno by to bolo fajn sa porozprávať s človekom , ktorý prežíva niečo podobné ale možno je naopak veľká hlúposť a ešte to všetko zhorší - ja neviem.
Áno je to celkom reálne, že budeš hľadať celý život
Chodíš k dr.?
ja sa bojim toho ze stravim cely zivot hladanim a ze mi vlastne v skutocnosti nepomoze nic, cely zivot bude taky boj.. takze neviem, a tazko sa hlada, ked musis celit nielen svojej chorobe, ale aj problemom s financiami, vztahom, pracou, a beznymi starostami zivota, ktore su pre psychicky chorych ludi ovela vacsie a tazie zvladnutelne ako pre "zdravych" ludi.
Neviem ani kam by som sa zaradila ja. U mňa to začalo istými udalosťami v mojom živote, s ktorými sa síce nikdy nezmierim, ale naučila som sa s nimi žiť.
Niekomu pomáha keď sa môže vyrozprávať, vypísať, keď zbiera čo najviac info a niekoho to zas ničí. Každý sme jedinečný, preto treba hľadať tú správnu liečbu (a nielen medikamentóznu)
a co studujes? aj ti nieco dávaju tieto prispevky? ja ked si ich niekedy spatne citam, tak sa az divim, ale nemam pocit ze by to mne alebo niekomu inemu nejak pomahalo.. obycajnu depku rozchodis za par dni, alebo nejake zle obdobie prejde a vsetko je v starych kolajach..ale taketo stavy, uzkosti a depresie, hlavne ked clovek nevie z coho to má, to sa len tak nestratí, to nie je prechodne..škoda