Chcela by som spytat, tych co trpia akymkolvek stupnom tohto ochorenia, ako sa vnimaju, ako ich vnima okolie, rodina, priatelia (odsudzuju ci pomahaju?), co bolo spustacom choroby, ako ju prekonavaju a zvladaju a ako im ovplyvnila zivot.
Dakujem
Depresia
Mimulus vôbec si ma nenasral,len voláš tvojimi príspevkami o pomoc to je evidentné,ale jednoduchou logikou musíš začať od seba,lebo nikto ťa nedonúti,ty musíš urobiť prvý krok.Ked je niekto zúfalý ako som bola pred rokmi aj ja,skôr či neskôr ho to donúti vyhladať lekára.Ak ho nechceš vyhladať,možno to až také zlé nie je.Alebo ťa tam mám odviesť za ruku?
plo-Som Ťa niečím nasral?
Tak na toto Ti neviem odpovedať. Ani ja netuším čo od stretnutia očakávam. Možno to ani nebol dobrý nápad neviem? Ja som neštudoval v BA takže kľudne môžeme byť spolužiaci ale to teraz nie je podstatné. Podstatné je to, či sa na niečo také cítiš a či by to bol vôbec dobrý nápad. Výhovorku nechaj na mňa. Už som sa veľakrát vyhovoril, že idem za kamarátom alebo na ryby - viem, že to nie je dobré ale :( Ja mám možno väčší strach ako ty a aj keď som to navrhol tak naozaj netuším čo mám vlastne od toho čakať. Je úplne jedno kde sa stretneme miesto a čas nechám na Teba. Vidíš a toto sú tie moje nápady, začínam mať strach. Opýtam sa Ťa jedno stretla si sa s niekým kto má takéto problémy? Ja osobne ešte nie.
No lidičky,ako to tu ja všetko čítam,mám už z toho poriadny chaos.Mimulus,čím dalej tým viac mám pocit že by ťa trebalo k tomu doktorovy a teraz prepáč za výraz/nemyslím to absolutne v zlom/dokopať.To bude jediné čo ti pomôže,ináč sa budeš zožierať celý život.Nevylučujem že ten"lekár"/aj ked ním vôbec nemusí byť/mal pravdu.Bud sa sám premôžeš a nakopneš sa alebo sa budeš celý život s tým zožierať.Ked by si ani lieky nechcel brať tak ťa nedonutia,ale mohol by si to aspon vyskúšať,lebo to je pre teba obávam sa asi jediná cesta.
inak co sa tyka toho tryptophanu co si sa pytal, tak je tu aj diskusia o tomto "lieku" aj na nete čo to najdes, malo by to pomahat pri depresiach a nespavosti, ale vraj je to placebo..neviem
aj ja som optimista, navonok. Keby si ma videl alebo pocul, tak by ti ani nenapadlo, ze tato osoba ma nejake depky alebo co, az po case, keby si ma viac spoznal, by ti na mne nieco nesedelo :))
a spoluziaci sme urcite neboli ani nic podobne, pretoze ja povodne ani nepochadzam z NR kraja..ale ved ty byvas v BA, nie?
a co by si akoze povedal manzelke, ze kam ides? a preco práve v NR? a co cakas od takeho stretka?? neviem co cakas od stretka, ani ja neviem co by som od toho mohla cakat, mam z toho zmiesane pocity, staci ze si to predstavím
S mojou manželkou som už 9 rokov z toho 2 roky sme manželia. Mám 28 a so skupinou máš pravdu, preto by som sa rád stretol len s niekým čo už o tomto vie aspoň niečo. A ako by sme sa mohli poznať? Kľudne môžeš byť moja spolužiačka alebo niekto iný koho veľmi dobre poznám. Viem že to znie možno divne ale čo ak? Ak Ti poviem, že ani moji spolužiaci na strednej nič nevedeli? Okolie ma proste berie ako večného optimistu. Je to jednoducho tak, že na jednej strane som sa to musel naučiť a na druhej strane mi to teraz pri týchto stavoch trošku pomáha. Prečo myslíš, že sa chcem stretnúť?
a ako by sme sa asi tak mohli poznat?? neviem, nepripominas mi nikoho.
nie neurazil ani si ma nenahneval ale ja uz sa stracam v tvojich informaciach.. ty mas kolko rokov? 28? a pisal si ze si uz 14rokov s priatelkou, alebo ze si uz 14r zenaty. Tak ako je to? To ste spolu od 14r? ved vtedy si akurat zil zivot, ktory ti to vsetko sposobil, takze musela o tom vediet nie? ci ako to je teda?
a hlavne si musis uvedomit, ze ty mas za sebou dost vazne problemy, tie veci co si prezil, nemozes len tak niekomu povedat. Nejde ani tak o to, ci by ti niekto veril ale ja by som mala strach aj preto, aby sa v tom niekto nezacal vrtat, a vytahovat stare veci, nakoniec obvinia aj teba, navyse, ak ide o to ako vravis, ze ide o znamu osobnost. Takze neviem, je ine ist do skupiny s ludmi, ktorí trpia depresiou a podobnymi stavmi, kedze kazdy asi preziva to iste..a ine je, keby si tam prisiel a vysypal zo seba vsetko co sa stalo v minulosti a co si prezil..asi by to skoncilo aj na policii, neviem.
Je tu ešte jedna vec. Čo ak sa náhodou poznáme???