Depresia

tinkuska

uneasyME@azet.sk
ale momentalne nebudem odpisovat,lebo sa idem trochu odreagovat,takze kludne si mozme pisat aj takto, aj s viacerymi..odpisem hned ako sa bude dať.
zatial vam zelam pekny vecer, v rámci moznosti a nech je hlavne co najviac pohodovy..v rámci mozností :)

J111

Natusa 42 Ja som zazival nieco podobne, ciastocne aj teraz, ale je to fakt hnus. Kym to pride do normalu, lieky beriem poctivo, asi preto sa liecba urychlila, ale trvalo tri roky, kym mi trafili liek, sila...

Mimulus

tinkuska ako sa s Tebou spojím ináč ako tu alebo s niekým iným? Nechcem tu vyťahovať maily alebo čísla. dajte vedieť

MichalTTTTTT

Tinkuska: To je ono. A tu sa to delí.

Psychiater lieči symptómy (tie často potrebuje pacient vyriešiť čo najskôr, ako v mojom prípade...).

Psychológ / psychoterapeut sa dostáva ku koreňu veci. Je školený, aby vám účinnými spôsobmi pomohol vyrovnať sa s traumou, pomohol vám získať správny pohľad na veci, pomohol nájsť riešenie, ktoré keď vyskúšate, váš život sa o niečo zmení.

Mimulus

Ďakujem Vám za rady :) Veľmi si to vážim. Chcel by som sa spýtať na jednu psychologičku čo som zatiaľ na fórach našiel, žeby mohla byť dobrá Dr. Alena Žabkayová ale nikde nemôžem nájsť žiadne podrobnejšie fórum. Vopred ďakujem a tinkuska dúfam, že sa ozveš. natusa42 poradím Ti jednu vec aj ja mám veľmi zlé stavy a považujú ma už dokonca za schizofrenika ale poradím Ti jedno. Zabudni na kamarátky - ak máš tak skús skutočnú priateľku!!! Aj ja som si tieto pojmy dlho mýlil ale skutoční priatelia, ktorým môžeš naozaj dôverovať sú na nezaplatenie. Ak by som ich nemal tak tu už 14 rokov nie som. Nehovorím že si ich udržíš, pretože nie každý človek vie počúvať a nie každý je natoľko silný aby Ti vedel pomôcť ale priatelia sú podľa mňa všetkým!!!

tinkuska

a netreba zabudat ze lieky liecia len symptomy ale nie podstatu problemu..vzdy je hlavne zistit pricinu, preco sa nam to stalo, nemusime o tom ani vediet, ale mame to v podvedomí. To len tak na okraj..

tinkuska

Mimulus,myslim ze Michal ti pomohol dost a este mám nápad..existuje jeden psycholog, ktory pracuje aj online, to znamená, ze mu možes napísať mail, mozes s nim volat na skype, alebo s ním pisať na chate..samozrejme su za to poplatky, ale nie je to drahe

www.onlinepsycholog.sk

mimulus, mohol by si to vyskusat, ja som to skusila, napisala som mail, a on mi potom odpovedal. Nie je to take, ako terapie zoci voci, ale na zaciatok by to bol viac nez dobry krok, co ty na to?

natusa42

silné depresie to je asi to najhoršie v živote,čo môže byť ..ja ich zažívam už posledný rok -je to niečo príšerné ...oslabené celé telo,vnímanie sa zhoršuje,pamúť tiež ..skúšila som psychologa ,ale ešte môjh stav skôr zhoršil ..sama teda trpím,ale lieky odmietam,sem tam si dám niečo na upokojenie ...jeden den mám dobrú náladu smejem sa,na druhý chcem zomrieť,je to príšerné,mám tisíce zlých myšlienok...chcem sa zabiť a tak ...ale potom na druhý den mi je lepšie ..a tak .okolie ma vníma ro´vnako-resp.nepriznávajú si ,že som svojím spôsobom chorá,len mi to vyčítajú,postavili sa úplne voči tomu na odpor,"ich dievčatko,nemôže mať predsa deprsie ..a ešte takí nechápaví sa robia .." akože z čoho ???"

ide ma poraziť ..už im radšej ani nič nevravím ,trpím sama ...a kamošky o tom nevedia ..

MichalTTTTT

Depresiou trpí alebo trpel skoro každý. Má rôzne formy, niekomu sa to prejaví iba nechuťou niečo robiť, inému to vyústi až do nebezpečného správania.

Ak môžem povedať svoju skúsenosť... Depresia sa mi vyhrotila natoľko, že som prestal spávať, niekoľko mesiacov po sebe som vôbec nespal, a začal som vážne uvažovať o samovražde. V tomto stave som mával halucinácie, silné pocity zúfalstva, úzkosti, pocitu menejcennosti, ale mal som ešte toľko síl, aby som vyhľadal psychiatra. Začal som vďaka nemu spávať a hoci na depresiu prvé lieky netrafil, keď sme nasadili iné, začalo mi byť podstatne lepšie. Ja osobne vďačím pánu Vladimírovi Žabkayovi z Bratislavy.

Riešila sa tu aj otázka, či psychiater alebo psychoterapeut / psychológ. Môj názor je, že obaja vám pomôžu, môžu obaja spolupracovať.

Nie každý problém je možné riešiť iba rozhovormi, častokrát potrebujete aj medikáciu na zlepšenie vážneho stavu. Ale spoliehať sa na zázračné pilulky nestačí. Máte dve možnosti: robiť si sám sebe psychológa, alebo... (to skôr) ak nemáte silu pracovať s vlastnými myšlienkami, pomôže v tom psychológ / psychoterapeut.

Musím každého pacienta odkázať sem:
alternativneterapie.sk

Je to katalóg psychoterapeutov. Mali by ste si tam nájsť niekoho, niektorí uvádzajú aj vlastnú web stránku, tak si môžete pozrieť, čo budete potrebovať. Pre tých z Bratislavy - pozrite sem:

alternativneterapie.sk

Dobrá rada na záver: Ani tú najmenšiu depresiu nepodceňujte a riešte ju okamžite. Keď uvidíte na stene plieseň, nikdy nemávnete rukou a nepočkáte, kým splesnie celý dom. Depresia tiež nie je nič, s čím je rozumné sa zahrávať.