Depresia

Mimulus

Magy, plo kde ste? Ja viem, že to sledujete. Magy ty si niečo podobné prežil tak skús poradiť a plo ty si mala super názory tak sem napíšte prosím. Ja už niečo riešim a počkám ako sa to vyvinie tak držte palčeky. A slnečnica Tebe ďakujem tiež za toto fórum :)

Mimulus

abcdefgh1234 - Ja viem len jedno, maskovanie nie je dobré a určite by o tom mali vedieť najbližší. Nikdy Ťa nepochopia a ja sám som to ešte nikomu nepovedal ale nie je to dobré. Ja to už maskujem 14 rokov a teraz som na tom tak, že si ľudia o mne myslia, že som klamár alebo nebodaj že mám schizofréniu. A ak ju náhodou mám? Nechceš predsa dopadnúť tak ako ja že nie? Pozri ak to chceš robiť takto tak Ti poradím len toľko choď čo najskôr k doktorovi ale predtým si ešte založ životnú poistku, pretože potom Ti ju už nikto nedá. Pozri mám tu pár rád. Prvou sú naozajstní priatelia, nie kamaráti s ktorými chodíš do baru alebo na zábavu ale priateľ je človek, ktorému môžeš povedať úplne všetko a ,,nikdy,, Ťa neopustí. Ak chceš ďalšiu radu tak čokoláda a je úplne jedno aká hlavne nech je kvalitná, prechádzky, smiech alebo len obyčajná hudba a nemusí byť veselá. Tajíš to už celé 3 roky ale otázkou je aký máš problém, pretože ja som to tajiť musel. Pozri ak sa naučíš klamať a budeš sa snažiť byť niekým iným tak si nato neskôr zvykneš a už sa nebudeš môcť vrátiť. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Vidíš ja som v živote nič nepokazil, na všetko čo som urobil som v podstate ,,hrdý,, a ak by sa dal vrátiť čas tak by som to spravil znova napriek tomu ako na tom teraz som. Ak si raz začneš vymýšľať tak to už bude nezvratné a čím dlhšie to budeš robiť tak tým horšie. Tak zatiaľ

nezabudka137

pokial sa dá tak to môžeš maskovat. Ludia by ti aj tak velmi nemuseli pomôct. Ja sem teraz idem na popísanie. Som relatívne dobre, preto poradím hocikomu

abcdefgh1234

ako sa dá prekonať depresia bez lekára nieaké domáce recepty ? ja už nov trpím viac ako 3 roky a dosť často to namňa príde aj bez príčiny alebo keď si spomeniem na niečo že som niekoho oklamal niečo pokazil atak.
jedine čo viem tak to že to maskujem nikdo nič nevie....

nezabudka137

tak fajn, som rada, že k nemu zájdeš. Inak si práve dávam banány poliate roztopenou horkou čokoládou. Vraj aj to pomáha. Niekedy aj len tak si zoberiem do hrste čokoládu s orechami. Dokupujem ju stále, čistú, horkú.

nezabudka137

stručnejšia odpoved-odoznieva to pomaly, ale isto samé. A nekladiem si väčšiu zátaž, ako znesiem. Postupne si pridávam. Dostatok spánku, udržiavanie si dobrých ludských kontaktov, nejaké tie vitaminy-iba C, B komplex. Teraz napr. som dopila ukludnujúci čaj, teším sa, že je pekne slnečno, nie som v práci, je nedela, oddychujem. Asi tak...

nezabudka137

ako to funguje by bolo na dlhé vysvetlovanie a sama to presne neviem. Laicky mi to povedala lekárka v nemocnici a tak nejako to aj je. Mozog riadi všetku našu činnost a je akoby obalený, potrebuje sa očistit. Inak keby si chcel zložitejšiu odpoved, tak je to všetko okolo množstva prenosov rôznych látok v mozgu, na ktorých vplyv majú z velkej časti hormony. A celý stav-teda ako som bola ja, môže byt geneticky daný, ale JE LIECITELNY. Okrem toho je aj vela iných faktorov, ktoré poznám iba z počutia, no genetika má dost velký podiel-čiže ak bol niekto z rodiny podobne chorý. Menší má potom vplyv zátaže, stresu, okolia, životosprávy a pod.

Mimulus

Ja neviem ale veľmi tomu neverím. Možno som ešte nebol ani u doktora a ani u liečiteľa ale? A doliečuješ sa sama? Prepáč tomuto mám ako rozumieť. Viem nikdy som nemal také stavy ako ty ale nikto sa nedokáže liečiť úplne sám a z depresie už vonkoncom ale keď Ti to pomáha tak prečo nie. Ja naozaj neviem či mi to, že som tu na fóre pomôže ale skúšam to a ďakujem Vám všetkým :) A marcelina78 to, že Ti niekto pomohol v lete je možno len Tvoj pocit, pretože existuje tzv. sezónna depresia a viem o čom hovorím. Všetky moje záľuby môžem robiť vždy len v lete. A ešte niečo čím viac slnka tým je depresia slabšia. A u mňa to platí - nemám typickú sezónnu depresiu ale cez leto som na tom relatívne lepšie. A čo je veľmi dôležité je čas - ak máš veľa času na rozmýšľanie je to veľmi zlé. Ak sa chceš udržať ako tak v poriadku musíš byť vyťažená.

nezabudka137

chodila som ku nej dlhodobo, najskôr po dvoch týždnoch, po mesiaci teraz už ani velmi nemusím. Trvalo mi to asi 5 rokov. Lieky som vysádzala postupne asi tak v priebehu prvého roku. Regres by som nikdy neskúšala, to ti nemôže asi pomôct a aj by som sa toho bála. Ona rieči Reiky-rukami a popr. dá od svojho známeho dáke kvapky. Ja kvapky-to nie. Ostatné mi pomohlo. Teraz sa už sama doliečujem