Som tehotna a nezamestnana. A co teraz?

Príspevok v téme: Som tehotna a nezamestnana. A co teraz?
veron25

Ahojte dnes som zistila ze som tehotna podla dvoch testov. Nie je to az take prekvapenie lebo som to jednak tusila a ajednak sme sa priatelom az tak nebranili.... V juni som skoncila VS a teraz som nezamestnana, hladala som si pracu ale tak na tu uz mozem pravdepodobne zabudnut :) Chcem sa spytat ci mi viete poradit ako najlepsie sa da vykluckovat v pravnych veciach aby som mala narok aspon na nejake prispevky. Ci ma pre mna zmysel sa este zamestnat, lebo mam jednu ponuku ktoru by som mohla pracovat aj s domu, ved bezne zeny pracuju do 8 mesiaca. Ak mate skusenosti prosim poradte mi lebo s priatelom na tom financne niesme najlepsie takze aj par eur navyse nam urcite pomoze....

vevericka

no narok budes mat na rodicovske(pridavky na dieta, ale nie je to nic moc)..na matersku nie, myslim, ze tam je podmienka bud ze 270 dni pracujes (nie brigada) alebo si 270 dni platis dobrovlne odvody..270 dni pred porodom.a.le nemusi to byt tusim suvisle..ale uz si to presne nepamatam, na uradoch ti povedia blizsie..a kedze si prvorodicka mas narok na porodne, len to tusim tiez chceli podmienkovat zamestnanostou matky..ale tusim to zatial nie je prijate..neviem, nebudem zavadzat, ale urcite sa na to popytaj..vela stastia:)

justice.0

Vy co ju kritizujete, budte radi, ze vobec niekto biely ma v tomto state deti. Kto nam o par rokov bude robit na dochodky?

mladucha

ahoj veron25,no toto by aj mna zaujimalo v tvojom pripade,co sa vsetko da vybavit tak,aby si mala narok na nejake prispevky.kazdopadne to zistis len priamo na urade,tak pozistuj a daj mi prosim ta vediet dakujem pekne a gratulujem k babetku :-)inak nevsimaj si tie svine co tu pisu,pretoze taka tpch je tu od 24 nh denne a nic ine nerobi len tu robi bordel :-DDDeste ju nepoznas,ale je to najvacsia kritizovatelka v tomto fore,tak bacha na nu :-DDje to svina nebezpecna ,JA LEN TOLKO ZE JE STRASNE HLUPA A SVOJE KOMPLEXY SI VYBURUJE NA OSTATNYCH LUDI :-)

mladucha

ahoj veron25,no toto by aj mna zaujimalo v tvojom pripade,co sa vsetko da vybavit tak,aby si mala narok na nejake prispevky.kazdopadne to zistis len priamo na urade,tak pozistuj a daj mi prosim ta vediet dakujem pekne a gratulujem k babetku :-)inak nevsimaj si tie svine co tu pisu,pretoze taka tpch je tu od 24 nh denne a nic ine nerobi len tu robi bordel :-DDDeste ju nepoznas,ale je to najvacsia kritizovatelka v tomto fore,tak bacha na nu :-DDje to svina nebezpecna ,JA LEN TOLKO ZE JE STRASNE HLUPA A SVOJE KOMPLEXY SI VYBURUJE NA OSTATNYCH LUDI :-)

Ivka 1

Veron25 vidis kolko ludi,tolko nazorov.Bohuzial aj velmi sebeckych,no co uz taki su ludia a nic s tym nenarobime. Nic si z toho nerob!!! Skoncila si VS a hladala si si zamestnanie. Trosku sa Ti to otocilo.Namiesto pracovnych povinnosti si budes plnit povinnosti materske a vychovavat dieta - deti , aby mal kto pracovat na dochodky zodpovednych pracujucich. Neboj vsetko zvladnete v pohode a az dietatko podrastie, najdes si zamestnanie. A mozno ho ani nebudes musiet hladat ak sa Ti ponukana praca z domu zapaci a najdes sa v nej. Ak nie? Nic sa nedeje,zarobis si aspon nejaku korunku kym dostanes rodicovsky pripevok.Drzim palce a prajem vsetko dobre !!!

xy:)

ale ja som predsa nepovedala, ze tvoje hobby je sediet doma na zadku. tehotentvo nie je choroba, da sa pracovat. a ci tomu chapem - no priznam sa, ze ani nie. da sa to prezit, nie je to neriesitelna situacia, to, ci je to zodpovedne, je zase o inom. prave z toho dovodu vacsina ludi robi najskor karieru a potom deti. ale pokial to tvoj chlap utiahne, tak je uplne zbytocne sa v tom dalej pitvat.

veron25

Uz sa naozaj len smejem... robite tu zo mna socku co v zivote nepracovala, nechce pracovat a zobre od statu kazdu korunu... len tak mimochodom aj ja budem tie odvody platit a co to som poplatila aj ako brigadnicka lebo aj tym par eur stahuju, a plati ich aj moj priatel peknych par rokov takze neboj sa tie tvoje odvody ti nevezmem. ale tak vy vsetci urcite odmietate aj rodinne pridavky...

doubledog

zodpovednost by dostala uplne inu perspektivu, keby ludia nedostavali od statu ziadne peniaze.

je lahke byt nezodpovedny, ked stat vyplaca davky.

len netreba zabudat na tych zodpovednych, co tieto davky financuju.
kedze tie tvoje davky, ktore dostanes, zaplatia ini, pracujuci ludia odvodmi zo svojho platu.

nefinka

tak takto pre všetkých:
áno, mám iný názor na zodpovednosť ako vy tu, lebo som bola k zodpovednosti odmalička vedená /tým, som nechcela povedať, že vy ostatní nie, len podotýkam, že každý má na zodpovednosť a na mieru zodpovednosti iný názor/.

- kebyže som vydržiavaná, tak nemusím pracovať

- kebyže som bohatá, tak takisto nemusím pracovať

- môžem diskutovať, pretože robím vo firme, kt. má hlavnú sezonu v zimu, v lete je tu klud

- nekritizujem veron, že si robila vysokú školu, vôbec nie /ako to tu niekto pochopil/

Takisto si neplánujem celý život dopredu, ale áno, tehotenstvo a podľa mňa dôležité veci ohľadne toho - nad tým som rozmýšľala dopredu, práve preto, aby som nemusela riešiť čo a aké príspevky dostanem a z čoho vyžijem - t.j. priateľ má prácu a ja takisto. Prácu mám úplne normálnu, nezarábam x-tisíc eur ako ste ma tu prezentovali, len si proste za tie roky čo-to odkladám. Teraz viem, že keď budem doma na materskej, dostanem materskú+to, čo som si dlhšie šetrila+priateľov plat..

ak som pre toto neviem aká, tak si majte svoj názor:) ja aspoň za iné názory druhých hneď neurážam, to vypovedá o človeku svoje:)

majte sa:)