Som tehotna a nezamestnana. A co teraz?

Príspevok v téme: Som tehotna a nezamestnana. A co teraz?
veron25

Ahojte dnes som zistila ze som tehotna podla dvoch testov. Nie je to az take prekvapenie lebo som to jednak tusila a ajednak sme sa priatelom az tak nebranili.... V juni som skoncila VS a teraz som nezamestnana, hladala som si pracu ale tak na tu uz mozem pravdepodobne zabudnut :) Chcem sa spytat ci mi viete poradit ako najlepsie sa da vykluckovat v pravnych veciach aby som mala narok aspon na nejake prispevky. Ci ma pre mna zmysel sa este zamestnat, lebo mam jednu ponuku ktoru by som mohla pracovat aj s domu, ved bezne zeny pracuju do 8 mesiaca. Ak mate skusenosti prosim poradte mi lebo s priatelom na tom financne niesme najlepsie takze aj par eur navyse nam urcite pomoze....

blondula

mna teraz napadlo,ze ci ta vobec tehotnu zamestnaju ! ? nerobi sa pred nastupom do novej prace zdravotna prehliadka ??

Ivka 1

Presne tak,zivot sa neda naplanovat podla nejakej sablony. Aj ked sa snazis robit vsetko zodpovedne,vzdy Ta niecim dokaze prekvapit. Nikdy nehovor nikdy alebo mne sa to nemoze stat.

Linguistics

Tiez som toho nazoru, ze o detoch sa ma rozmyslat, az ked su na to ludia pripraveni (a to aj financne), nie to ich este 'robit', ale ako bolo spomenute, clovek si zivot naplanovat nemoze :)
veron25, drzim ti palce. Aj podla mna by si mala tu ponukanu pracu zobrat, snad sa budes citit dobre a budes moct aspon par mesiacov pracovat :) Peniaze sa urcite zidu, a tebe aj nejake pracovne skusenosti, kedze ako pises, prave si skoncila skolu. Ono to moze byt sok, ale mozno to ma aj vyhody, zober si, ze po materskej dovolenke mozes ist do prace a uz len pracovat na kariere, nemusis po par rokoch v praci odchadzat na matersku a potom zacinat odznova :)
Ohladom davok a prispevkov ti neviem poradit, ale ked vravis, ze ste sa dietatu nebranili, snad to nebude az take zle. Vela stastia !

veron25

Nefinka neboj sa ty nic na nieco mi ten papierik bude lebo sa za nim aj nieco skryva, nedostala som ho zadarmo ale to zas nemoze pochopit clovek ktory vysku nikdy neabsolvoval takze tak... Ja ti tiez prajem len to dobre a hlavne takych ludi okolo seba ako si ty sama lebo ty ich budes urcite chapat.... A mimochodom to mas fajn pracu ked mozes takto surfovat po blogoch :D to ja som si nikdy nedovolila ale tak to som ja nezodpovedna aj k praci som sa vzdy takto staviala....

xy viem ze sediet na zadku doma zadarmo nie je efektivne a nie som ani clovek ktory by rad sedel doma na zadku len toto je zivotna situacia v ktorej som zacala premyslat co urobit aby bolo najlepsie... ale tuto situaciu nemoze pochopit nikto kto ju nezazil...

Uz som mala slzicky na kraji co ma to postihlo ale zas na druhej strane ved to nie je choroba, prave naopak, ja som pomahala, mne pomozu a ked bude najhorsie existuju aj polovicne uvazky a babky....

lenca45

Nefinka, ty co si za cloveka? Nie kazdemu sa podari zit podla vopred pripraveneho planu. Nie je vsetko byt hmotne za vodou.

Ved Veron pracovala popri VS, teraz takisto nechce sediet doma a cakat do porodu, len chcela vediet, aku pomoc moze cakat od statu - pomoc, ktora prinalezi vsetkym matkam.

Je rozdiel, ak dieta nezodpovedne pocnu ludia bez prace, vzdelania a bez buducnosti - ale to podla mna rozhodne nie je problem Veron.
Na to, ze cakas mimi, Ti chyba pokora, ucta k druhym a empatia, co je dost smutne.
Veron, neboj nic, pracu zober, na babo sa tes! Vsetko dobre dopadne, si inteligentna baba, nie je vsetko mat kopu penazi a prazdne srdce...

Nicoll

joooj tak sa mi zda,ze tu niekto pojedol celu dokonalost a mudrost sveta...

veron-urcite zober tu pracu, zvladnes to,kazda korunka sa zide:)
narok budes mat na prispevok pri narodeni dietata,rodicovsky prispevok a pridavky ..tak vam prajem nech ste zdravucki:)

nefinka

:daylight12- vieš, niekto nesedí doma na prdeli ale sedí na prdeli v práci:)

hej hej, ked je clovek trocha zodpovedný, tak je automaticky vydržiavaný, dobrá logika:D:D

a tebe veron25, aj keď mám na niektoré veci iný názor ako ty, prajem všetko dobré a dako si to vyrieš.

[zruseny17]

nefinka-len chod,chod moja,nekaz tu uz vzduch...chod sa tesit zo svojho zivota a z nahabaneho majetku:)))paaa
a ano,viem co je alzheimer...ale ty asi nie:))no nevadi...ani za eurka si rozum nekupis:))

daylight12

nefinka mlada uspesna tehotna?alebo sk verzia vydrziavana:D
ona je taka spokojna so svojim zivotom,ze musi na kazdy jeden prispevok reagovat...vonku tak krasne a jasterive zenske za pc:D

xy:)

no ak chces odpoved na otazku ci mas tu pracu zobrat, tak vzdy je lepsie pracovat ako sediet doma na zadku. co sa tyka financii, ruzove to nebude, ale da sa to zvladnut.