Ahojte dnes som zistila ze som tehotna podla dvoch testov. Nie je to az take prekvapenie lebo som to jednak tusila a ajednak sme sa priatelom az tak nebranili.... V juni som skoncila VS a teraz som nezamestnana, hladala som si pracu ale tak na tu uz mozem pravdepodobne zabudnut :) Chcem sa spytat ci mi viete poradit ako najlepsie sa da vykluckovat v pravnych veciach aby som mala narok aspon na nejake prispevky. Ci ma pre mna zmysel sa este zamestnat, lebo mam jednu ponuku ktoru by som mohla pracovat aj s domu, ved bezne zeny pracuju do 8 mesiaca. Ak mate skusenosti prosim poradte mi lebo s priatelom na tom financne niesme najlepsie takze aj par eur navyse nam urcite pomoze....
Som tehotna a nezamestnana. A co teraz?
nefinka bude nejaka 40rocna nutria,ktora si najskor potrebovala zarobit aby nezila ako socka...zrejme ked jej decko bude maturovat ona si moze zacat nacvicovat skok do truhly
veron25 kasli na taketo stupidne nazory,mas pred sebou cely zivot dieta na ceste,vsetko sa da vyriesit,co sa tyka tych davok s tym poradit neviem,ale na nete je vsetko,na stranke porada.sk alebo mamina.sk urcite nieco o tom najdes,drz sa a hod bobek na stupidne nazory starych vrazd:)
Vies Nefinka ja si uvedomujem vydavky okolo dietata a viem ze dostatok je relativny pojem... nezaraba 5000 eur mesacne co by som oznacila za vyborny plat a nestarala by som uz o nic, mame plat taky ze z toho vyzijeme ale vyskakovat si nemozeme, preto som chcela vediet dalsie moznosti na ktore mam zo zakona narok...
Dakujem za povzbudive slova tym ktori mi ich dali a tym ostatnym prajem len to co oni mne...
:D:D :D:D
čas pôrodu - neovplyvníš
tehotenstvo, až keď je človek zabezpečený - áno
keď nevidíš rozdiel v týchto dvoch veciach, tak to je smutné:D
nefinka-kritika alebo nesuhlas sa da vyjadrit aj milsie...
a nie kazdy ma moznosti sa zabezpecit financne a az potom zakladat rodinu...ono,mozes si planovat co len chces,vsetko sa moze zmenit...ale prajem ti teda nech ti vsetko v zivote vychadza podla tvojich planov a predstav!
"Nefinka" verim ze to mas dokonale naplanovane, tak dufam ze ta neprekavapi porod v nocnu hodinu ale naplanujes si to pekne na 10:00. Ja som si to tiez planovala trocha inak, ale budis nebojim sa ani o seba ani o male, praveze ste ma svojou kritikou riadne nakopli...
:veron25 - tak najprv napíšeš, že na tom nie ste finančne najlepšie a za necelú hodinu napíšeš, že priateľ má celkom pekný plat :D
tvoj posledný príspevok je dosť v protiklade s tým, čo si napísala ako úvod tejto témy a samozrejme hned vyznieva trocha inak..
veron-ako som pisala,budes mat narok na rodicovsky a detske pridavky...narok na matersku by si mala len ak by si si platila poistenie pocas studia...a este raz ti prajem vela vela stastia a zdravia:)
no tak si si pekne odpovedala, tak hybaj googlit
Lenca, elsa dakujem Vam. Len mimochodom nie sme nezodpovedni len to proste prislo, a to ze sme sa nebranili bolo myslene v tom zmysle ze sme si povedali ze nebude nic ponahlat ale ani sa stresovat dvojitou ochranou... Priatel ma plat pekny zas nie je to take hrozne ze by sme sa nevedeli postarat, len som shcela vediet par veci kedy mi vznika narok na matersku, a rodicovsky prispevok a podobne ale tak uz si to hladam radsej pekne na nete sama lebo vidim ze je tu vela zakomplexovanych osob ktore maju chut rypat a odsudzovat....ale napokon tych je vsade dost tak co sa divim....
:nikushka - keď niekto skritizuje nezodpovednosť je v ňom automaticky zlosť,neprajnosť a závisť???nebuď smiešna.
ja sama som tehotná, len s tým, že som si počkala na čas, keď budem aj finančne zabezpečená a nebudem mať starosť s financiami, takže nemám prečo závidieť a nepriať..