Ahojte dnes som zistila ze som tehotna podla dvoch testov. Nie je to az take prekvapenie lebo som to jednak tusila a ajednak sme sa priatelom az tak nebranili.... V juni som skoncila VS a teraz som nezamestnana, hladala som si pracu ale tak na tu uz mozem pravdepodobne zabudnut :) Chcem sa spytat ci mi viete poradit ako najlepsie sa da vykluckovat v pravnych veciach aby som mala narok aspon na nejake prispevky. Ci ma pre mna zmysel sa este zamestnat, lebo mam jednu ponuku ktoru by som mohla pracovat aj s domu, ved bezne zeny pracuju do 8 mesiaca. Ak mate skusenosti prosim poradte mi lebo s priatelom na tom financne niesme najlepsie takze aj par eur navyse nam urcite pomoze....
Som tehotna a nezamestnana. A co teraz?
doubledog to fakt trafil, mozem len suhlasit
presne tak, Aja. Vsetci len cakaju a natrcaju ruky/daj, daj, daj, ved ja mam decko. A co ma byt, ze mas decko? Urobila si si ho, tak ho ziv..
Ak by bol na Slovensku sociálny systém taký ako v USA, tak by tu ľudia asi pokapali. Súhlasím s doubledog.
ze to vravis prave ty, ktora tu pouzivas vulgarizmy...
vyjadruj sa ako clovek na urovni, takto odzrkadlujes svoje IQ- milovala sa s priatelom a nebranili sa tomu, chapes? neviem ci si zena, alebo chlap stara, alebo mlada, ale musel ta riadne zivot bit, pripomonas mi jednu 17 rocnu presovcanku.
vsak roztiahla, nie?
veron drzim ti prsty, nic sa neboj vsetko zvladnete, nevsimaj si ludi co ti take vypisuju, su to dalsi darmozraci a velke hovno dokazali , ale otvarat paplu si vedia, lebo su schovany a nevies o koho sa jedna a ty
TPCH vaz si slova konecne, alebo nechod na toto forum, ludia tu pridu poprosit o pomoc a nie o tvoje komenty, kedy kde ma roztiahnut dospela studovana zena nozky, ubohe...
ako nič v zlom, ale súhlasím s nefinkou ..
jasné, život sa nedá naplánovať, ale ked viem, že si niečo nemôžem dovoliť, robím všetko pre to, aby sa tak nestalo ..
aby som potom nemusela tu na fore vyplakávať ...
niektoré veci sa proste naplánovať dajú . a každý si môže žiť ako on chce..
a nefinka, gratulujem, že sa ti podarilo v tak mladom veku dosiahnuť to, čo máš..
klobúk dole :))
proste , svet sa bojí úspešných žien a ked je úspešná žena, hned za tým treba hladať negatíva.. to je typické :) toto je hodné závidenia, ked si to žena vie zariadiť :) a netrpí ani ona, ani budúce dieťa ...
tiež sa pripájam k názoru, že ak sa dá, tak treba ísť pracovať ..aspon zo začiatku :)
Ved nech si rypu, nikto nie je dokonaly a ani ja... ale tak nebude to take hrozne ako som zistila mala by som dostat cely rodicovsky prispevok aj keby schvalili od septembra podmienku zamestnanosti nakolko je to podmienkovane zamestnanostou aspon jedneho z rodicov, samozrejme rodinne pridavky a prispevok pri narodeni dietata. nemocenske sa mi oplati platit aspon kvoli OCR ktora mi bude potom lepsie vychadzat ale to musim este viac prezistit.
Musis mat zaplatene nemocenske poistenie 270 dni pocas dvoch rokov ...a kedze si nepracovala a aj keby si si to zacala teraz platit dobrovolne, tych 270 dni nestihas...takze matersku mat bohuzial nebudes :( budes mat len rodicovsky, ktory je tusim 190 eur..a nejake pridavky myslim, plus pri narodeni dietata sa este vyplaca cca 500-600 eur, uz neviem presne..ja s tou materskou to tiez nemam vyhrate, aj ked som robila na zmluvu, no potom to uz bola iba dohoda, tak som si zacala to nemocenske platit dobrovolne a vychadza mi to tak, ze ked porodim o tyzden-dva skor ako mam termin, cele mi to prepadne a nedostanem nic :D a inac z tych neprajnych reci si nic nerob, ja som studovala do 28 a so zamestnanim to tiez nie je bohvieco..a kebyze mam cakat dokym sa na 100% zabezpecim, tak cakam asi do 50tky :D V mojom okoli je vela mladych mamiciek, ktore na tom nie su financne najlepsie, ale su stastne, ze su mamicky a to je podstatne...prajem vela stastia aj tebe..