Som tehotna a nezamestnana. A co teraz?

Príspevok v téme: Som tehotna a nezamestnana. A co teraz?
veron25

Ahojte dnes som zistila ze som tehotna podla dvoch testov. Nie je to az take prekvapenie lebo som to jednak tusila a ajednak sme sa priatelom az tak nebranili.... V juni som skoncila VS a teraz som nezamestnana, hladala som si pracu ale tak na tu uz mozem pravdepodobne zabudnut :) Chcem sa spytat ci mi viete poradit ako najlepsie sa da vykluckovat v pravnych veciach aby som mala narok aspon na nejake prispevky. Ci ma pre mna zmysel sa este zamestnat, lebo mam jednu ponuku ktoru by som mohla pracovat aj s domu, ved bezne zeny pracuju do 8 mesiaca. Ak mate skusenosti prosim poradte mi lebo s priatelom na tom financne niesme najlepsie takze aj par eur navyse nam urcite pomoze....

LETICIA

cele dni? sa spamataj,aby si vedel moj zlaty zlata bez stipku charakteru, som na materskej, pracujem aj studujem, este nieco? chces povedat ze som gadzula co TY na mna robis? ci co?

Annika1987

Tak, ako mi pride normalne platit statu odvody a dane, pride mi uplne normalne prihlasit sa v urcitych zivotnych situaciach o zdroje, ku ktorym som prispievala aj ja. Ved preto vlastne tie odvody platim. A pokial som v novej zivotnej situacii, tak mi pride normalne spytat sa druhych, ako sa o tie zdroje mam prihlasit. Nie je to nic nemoralne ani odsudeniahodne, je to socialny system, ktory je na tieto ucely urceny. Bez toho by predsa postradal svoj zmysel.
Ludia su vselijaki, ale prave autorka temy mi pride ako uplne normalny slusny clovek, ktory socialny system zneuzivat nechce.