Zachvatove prezieranie sa

Príspevok v téme: Zachvatove prezieranie sa
hillary

co s tym robiiiiiite :(((((((( som taka nestastna kedysi to bolo raz za pol roka , potom raz za dva mesiace a teraz je to aj cely tyzden vkuse potom vydrzim pat dni a zase ale proste nech mi nikto nehovori zjedz nieco zdrave ja som sa aj dnes normalne najedla a stale iba to pokusenie prezrat sa proste nie ze som hladna ale prezrat sa , mam taku fintu vzdy ked pridu nasi s nakupom to najlepsie si zoberiem a dam si ho do izby to "prezieraceho suflika" a ked to na mna pride iba hodujem nemusim hovorit ze je to sama sladkost nic ine a potom na dalsie dni sa citim ako by som mala abstak a trva mi aj tyzden kym to prekonam a dokazem s tym prezieranim prestat , prosim poradte pomozte aj ked si myslim ze je na to kazda rada zbytocna, ozrejmimn co mmam momentalne okolo seba a s kazdeho zerem kolko vladzem , cokolada milka tie velke svine 300 g , croaisant 7 days horalky mily od milky tie nove veci malinove cukriky kinder neviem ako sa to pise tie strasne dobre , marcipanovu cokoladu , orieskovu cokoladu , studentsku pecat, pribinacik , dva grahamove rozky , a akesika keksiky , zjedla som uz skoro tristvrte idem mi roztrhnut zaludok a stale tlacim prostej aneviem , poznate ten pocit ze nemozete ani dychat ako sa neustale myslite na to jedlo , a nie ste hladne len to musite do seba dostat az sa vam dych zastavuje nepomaha nic , a na zaver chcem povedat ja nevraciam to jedlo !!!!! nie som bulimicka skor to druhe , nikdy som jedlo nevyvratila to znamena ze potom sa strasne trapim aj dve hodiny kym sa vladzem pohnut a ist nieco robit a vacsinou sa prezierem opat a tak aj tyzden vkuse nejem nic ine iba sladke prosiiiiiiiiim pomozte poradte kazda rada nad zlaato nenavidim sa je mi strasne zle fuuuuuuuj , a to som pred hodinou mala vycitky ze som si miesto dvoch normal kopcekov ryze , dala tri kopecky sila fuj asi ma rozdrapi a najhorsie je s tym rpestat vravim normalne zavisla najedla a na dalsi den normaln abstak

Sunny88

Hillary: Presne tým istým trpím aj ja :(. Polroka som sa zdravo stravovala, cvičila, až potom som si sama všimla a moja rodina tiež, že som prudko schudla okolo 8 kg čo bolo pri mojej výške dosť. Tak som sa rozhodla, žiadne take nechcem mať nejaké problémy, prestala som cvičiť a normálne jesť, ale chcela som rýchlo nabrať 5 kg a dostala som sa do toho, že sa neviem ovládať. Namiesto 5 kg som pribrala 15 a neviem už čo so sebou. Som z toho zúfalá. Presne ako vravíš keď ma to pochytí, miešam všetko možné, rožky so syrom, potom čokolády, keksy, perníky, opäť rožky, chlieb, jogurty a potom mi je neuveriteľne zle. Ráno keď vstanem cítim v sebe ešte to jedlo. Ja vydržím max. jeden deň a potom ma to prepadne opäť. Už to takto trvá presne rok. Už nespočetne veľakrát som si povedala dosť, verila si, že to dokážem a stále nič. Neviem ako ďalej...

Sunny88

Hillary: Presne tým istým trpím aj ja :(. Polroka som sa zdravo stravovala, cvičila, až potom som si sama všimla a moja rodina tiež, že som prudko schudla okolo 8 kg čo bolo pri mojej výške dosť. Tak som sa rozhodla, žiadne take nechcem mať nejaké problémy, prestala som cvičiť a normálne jesť, ale chcela som rýchlo nabrať 5 kg a dostala som sa do toho, že sa neviem ovládať. Namiesto 5 kg som pribrala 15 a neviem už čo so sebou. Som z toho zúfalá. Presne ako vravíš keď ma to pochytí, miešam všetko možné, rožky so syrom, potom čokolády, keksy, perníky, opäť rožky, chlieb, jogurty a potom mi je neuveriteľne zle. Ráno keď vstanem cítim v sebe ešte to jedlo. Ja vydržím max. jeden deň a potom ma to prepadne opäť. Už to takto trvá presne rok. Už nespočetne veľakrát som si povedala dosť, verila si, že to dokážem a stále nič. Neviem ako ďalej...

qarqulqa

Hillary,
Zaujala ma tvoja tema lebo presne tymto problemom trpim aj ja-prejedam sa a hlavne teda sladkym ale nikdy v zivote som nezvracala. Uz to trva od mojho detstva a teraz mam 38 rokov. V zivote som mala striedavo nadvahu a stihlu postavu, nikdy som vsak netrpela naorexiou alebo prilisnou chudostou.. Od malicka som mala zle stravovacie navyky, ktore som vsak nikdy velmi nemenila.

Ako sa pamatam na detstvo, stale som trpela istou formou melancholie, v puberte dokonca az depresie, ale nikdy som nesla za odbornikom. Az v dospelom veku po narodeni mojej prvej dcerky, to nejak vyslo vsetko najavo a ja som zacala trpiet velmi silnymi pocitmi uzkosti, ktore vyustili az do nervovych zachvatov a taktiez problemy s metabolizmom a bolesti celeho tela duse a neschopnost vysporiadat sa so stresovymi situaciami v beznom zivote.

Ja som sa rozhodla ze pojdem vyhladat pomoc odbornika.....len toho spravneho musim najst. Momentalne sa uz sice liecim na depresiu a tie pocity uzkosti, a je to omnoho lepsie, ale na druhej strane som sa zacala dost prejedat. Hlavne na noc a hlavne sladkym. Nuz nic sa neda robit, hold budem si musiet niekde najst toho mojho "cloveka" a podriadit sa silnej discipline a taktiez ako to tu uz bolo napisane, pokore.
Takze moja rada by mohla zniet tak nejak ze naozaj viera, laska, nadej pomocou pokory by mala byt ta spravna cesta. Ale bohuzial su to len slova a ja som este nedokazazala ze naozaj je to moj ciel...:(
Napriek tomu, som sa dnes rozhodla ze pojdem do toho. Isla som na internet za ucelom najdenia nejakej pomoci a vyguglila som si magicke slovne spojenie "prejedanie sa" a tu som a pisem....
Hillary, velmi rada som sa zapojila do tvojej diskusie a mozno ze si aj ja ovorim svoju temu ked sa raz rozhodnem.
Nateraz ti prajem iba to najlepsie nech sa ti dari a drz sa.

Annyi

hillary
ja to poznam prejedas sa preto lebo si zakazujes jedlo a potom ked zjes co si neplanovala z vicitiek to uz musis dorazit sladkym slanym proste uz aj ked si plna stale to nevies zastavit je to v hlave nesmies si zakazovat jedlo proste ak mas chut na nieco sladke tak si aspon kusok daj

hillary

proste je to tak ze mam urcite jedla ktore mi nesposobuju tento stav , zjem svoje veci salaty, kuracinu, ryzu , ovsaky jogurt , ryby bla bla ale ak mile si dam trebars salat a k nemu je bageta v restike a zjem aj ju uz mam ten spustac v hlave st ym ze som si pokazila harmonogram a mozem sa obzrat do nepricetnosti a potom dokazem zjest 30 000 Kj za dve hodiny v sladkostiach a trva to aj tyzden len rano vstanem a uz zerem proste je to fakt ako zavislot a ked idem s tym prestat je to fakt taky jedno dvoj dnovy abstak potom uz pohoda a takto stale dookola , neviem mozno bulimicky by mi vedeli lepsie poradit , dakujem za odpovede ale hladam niekoho kto ma s tym problem a vie s tym bojovat ale aj tak dakujem skusim ist na to s tou skromnostou a pokorou to bude urcite riesenie