Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zachvatove prezieranie sa

Príspevok v téme: Zachvatove prezieranie sa
hillary

co s tym robiiiiiite :(((((((( som taka nestastna kedysi to bolo raz za pol roka , potom raz za dva mesiace a teraz je to aj cely tyzden vkuse potom vydrzim pat dni a zase ale proste nech mi nikto nehovori zjedz nieco zdrave ja som sa aj dnes normalne najedla a stale iba to pokusenie prezrat sa proste nie ze som hladna ale prezrat sa , mam taku fintu vzdy ked pridu nasi s nakupom to najlepsie si zoberiem a dam si ho do izby to "prezieraceho suflika" a ked to na mna pride iba hodujem nemusim hovorit ze je to sama sladkost nic ine a potom na dalsie dni sa citim ako by som mala abstak a trva mi aj tyzden kym to prekonam a dokazem s tym prezieranim prestat , prosim poradte pomozte aj ked si myslim ze je na to kazda rada zbytocna, ozrejmimn co mmam momentalne okolo seba a s kazdeho zerem kolko vladzem , cokolada milka tie velke svine 300 g , croaisant 7 days horalky mily od milky tie nove veci malinove cukriky kinder neviem ako sa to pise tie strasne dobre , marcipanovu cokoladu , orieskovu cokoladu , studentsku pecat, pribinacik , dva grahamove rozky , a akesika keksiky , zjedla som uz skoro tristvrte idem mi roztrhnut zaludok a stale tlacim prostej aneviem , poznate ten pocit ze nemozete ani dychat ako sa neustale myslite na to jedlo , a nie ste hladne len to musite do seba dostat az sa vam dych zastavuje nepomaha nic , a na zaver chcem povedat ja nevraciam to jedlo !!!!! nie som bulimicka skor to druhe , nikdy som jedlo nevyvratila to znamena ze potom sa strasne trapim aj dve hodiny kym sa vladzem pohnut a ist nieco robit a vacsinou sa prezierem opat a tak aj tyzden vkuse nejem nic ine iba sladke prosiiiiiiiiim pomozte poradte kazda rada nad zlaato nenavidim sa je mi strasne zle fuuuuuuuj , a to som pred hodinou mala vycitky ze som si miesto dvoch normal kopcekov ryze , dala tri kopecky sila fuj asi ma rozdrapi a najhorsie je s tym rpestat vravim normalne zavisla najedla a na dalsi den normaln abstak

TeddyBear_zKE

Dievčatá,po dlhšom čase sa k vám zase obraciam s prosbou.. Cez týždeň sa snažím,škola mi to uľahčuje ale ako príde víkend,prídu prežieračky :( dnes sa zas od obeda prejedám aj keď som už strašne plná+mám dostať svoje dni,viete si predstaviť aké nafúknuté a napchat= jedlom mám brucho :( čo robíte ak máte podobné stavy ? ako sa od toho odpútať ?

sashleyy

ja som sa uz tak dlho drzala pekne.. a dnes som sa musela 2x tak prezrat a nasledne vyzvracat :( neviem co mi je dnes, nechutna krava som

hillary

lastoooovicka je to na hovno , radit ti nejdem sama neviem ako z toho kruhu von, a u mna to tiez zacalo tak ako pises priatel bol super a stale ma chcel vidiet chudsiu a chudsiu , ze biznisman, chudacik to bol, ked som nosila velkost M doniesol saty velkosti S , ked som nosila Skove veci doniesol saty velkosti XS a ked som nosila xska aj tak ten parchant doniesol nieco do coho este to "kilecko zhodit chybalo " zlaty ze :D , aj mi chyba niekedy , (ironia kocky ironia ) , takze lastovicka ppp je cele zle, ci uz anorexia, bulimia, alebo zachvatove prejedanie sa a teraz ked tak uvazujem prehanadla som ja upustila uplne zo zivota, nejak neverim ze sa z nich da schudnut , kedze ucinkuju az za osem hodin a to si myslim ze sa tie cukry do nasho tela dokazu uz krasne pooukladat takze asi tak je nevraciam , neprehanadlujem sa :D, ja iba nejem a ked jem tak opat dam priklad ako to bolo pred 17.timi dnami , lebo mam pocit ze niektore baby tu nevedia co je zachvatove prejedanie a ked zjedia jablko povazuju to za zachvat :D, takze ja som zjedla za den : marcipanova milka, teraz ta nova hruskova milka, orieskova neviem aka to bola ci figaro ci aka - to mame tri sto gramove cokolady, dalej,dve kokosove tycinky, dvoje minonky - balenia , jogurt cokoladovy, dva grahamove rozky, tri kusy sladkeho peciva, mcdonalds, na veceru pizza, zmrzlina, styri muffiny, vyprazany rezen , dva vlastne, jaaaaj vlastne mama robila kolace a mali sme aj z obchodu vsak mama mala narodky :DDD tak maminich kolacov asi dvanast - na svoju obranu boli male ako ked si z plechu odkrojite male kusky , z obchodu tri kusy torty a od tety neviem ci som uz vladala sa mi zda ze nie , dobre :D uz som 17 dni vlastne 16 dni cista, stravujem sa zdravo a som na seba pysna lebo vacsinou vydrzim maximalne tyzden , tady nevie ci mam byt na seba pysna , kedze dnes som zjedla len co som si vcera objednala kuracia cinu so zeleninou a ryzou tak vcera som zjedla polku toho jedla a dnes druhu to tiez asi nieje najlepsie ale nemam teraz idealnu svoju vahu co ma stve a proste nedariiiiii sa mi v stravovani a najviac ma .... ze mam pocit ze ked pridu aj obdobia lepsie ani sa nenazdam a su spat zase tie zle , proste si uvedomujem ze toto je uz asi na cely zivot, a najviac ma stve ze sa uz asi nikdy nedokazem najest, lebo ked si poviem ze zjem jednu sladku tycinku skonci to vid vyssie, mam cca pat jedal - kuracina - na hocijaky sposob, okrem vyprazania, losos , pangas, ovsaky jogurt - ranajky , salaty, ktore mi nesposobuju zachvat, ked zjem tieto jedla v spravnom case mnozstve tak zachvat nepride ak zjem dajme tomu jeden oblozeny chlebik zachvat je na svete alebo staci o kopcek ryze viac, nejdem pisat ze neviem uz co mam robit , lebo to tu piseme vsetky potom sa vzajomne polutujeme dame si nejake rady ako to zacina v hlave a musime sa mat zacat radi , same seba a chvilu nam to odhodlanie vydrzi a potom to ide zase dolu vodou, baby ja keby som zopar svojich partnerov nestretla ja som mohla mat taky kludny zivot bez tychto somarin :D, inak som to tak pocitala mam anorexiu uz cca pat- sest rokov , a btw nikdy by som neverila ze takato zavislost na jedle sa da naozaj vypestovat krasne hillary krasne

Lastooovicka

Ahojte. No ako vidim tak sa to stava aj u inych a nie len u mna. Spravam sa presne rovnako ako pisete. Pred par rokmi som mala priatela, ktory na mna tlacil aby som bola chudsia tak som neustale cvicila krasne jedla, resp. vobec som nejedla a citila som sa dobre.
Po rozchode som sa zacala neskutocne prejedat lebo som si vzdy povedala ze som chuda a tych "par" kil mi neublizi . Prerastlo to do nejakeho divneho navyku a pribrala som hadam aj 6 kg co je dost kedze som nizka. Toto leto som velmi vela cvicila tak som sa trosku dostala na mieru, no stavy o ktorych pisete mavam tiez. Su to ako keby obdobia ktore sa neustale opakuju. Vzdy si poviem, dnes si dam a od zajtra budem jest pekne No dalsie dem vstanem a povie si ze si nedam nic len kavu popripade jablko a potom si davm male davyk jedla.Vecer to vzdy pride... Rozdiel vsak je ze ked si dam sladkosti na podvecer vecer, vzdy si dam hned za tym prehanadlo v caji hoci aj velku davku a potom mi je dalsi den zle lebo poldna travim na zachode... momentalne mam vcelku peknu vahu ale stale sa bojim ze si zas nieco dam a naouchnem ako knedla... v kazdom jedle vidim kaloriu nezdravu pre moje telo - este ze v tych cokoladach vecerto nevidim... co mi je? ...

siani

viem, o čom hovoríš, ja v podstate trpím tým istým, až na to, že u mňa tie záchvaty prejedania nie sú také silné, no tiež dokážem v tie dni niekoľkonásobne prevýšiť svoj odporúčaný denný príjem... finta je tá, že si nesmiete povedať "dnes som to už pokazila, tak to dorazím tou čokoládou etc"... treba sa od toho jedla odpútať - u mňa zaberá ísť cvičiť, keď behám, úplne zabudnem na to, že som chcela ísť jesť, no treba behať pomaly, nie príliš rýchlo, lebo potom budete ešte hladnejšie :) a potom je ešte dobré nič si nezakazovať, lebo to vyústi potom k tomu prejedeniu znova... jediným receptom, ako záchvatové prejedanie prekonať, je vôľa. napriek tomu, že by ste tak veľmi chceli tú sladkosť, čo leží pred vami, dáte si len ovocie/zeleninu, musíte si byť plne vedomí toho, že ak sa z toho chcete dostať, musíte sa zrieknuť všetkého toho dobrého jedla a inak to nejde... ak sa s tým nedokážete zmieriť, tak to môžete rovno zabaliť, pretože ak budete stále riešenie toho problému (je to vážna choroba btw) odkladať na zajtra, nikam sa nepohnete
začať musíte hneď teraz, v tejto chvíli, pretože zajtra môže byť príliš neskoro :)

TeddyBear_zKE

Ahoj :-) tiež som mávala také stavy,viem presne o čom píšeš.. prežratá som bola taká,že mi každý pohyb prinášal riadne dávky bolesti,ja ale aj zvraciam,čiže som to všetko dala von a o hodinu som bola zas v tom.. tak isto ako ty,aj ja som mala finty pred rodičmi,tu som sa najedla so sestrou,tu s maminou,tu s ocinom,pomedzi to som chodila vyjedať komoru.. bolo až neuveriteľné koľko som toho do seba dokázala natlačiť.. kľudne som zjedla aj trištvrte pecňa chleba,veľa veľa sladkého a ešte som nemala problém jesť aj čistú salámu alebo celú fľašku tatárky,len tak,pre dobrý pocit.. isto poznáš to "príjemné"búšenie srdca keď máš nejaké tie svoje zásoby a môžeš z nich ťahať keď si v záchvate.. máš veľa jedla,veľa "dobrého"jedla a je len tvoje.. ale ak chceš byť z toho von,nauč sa jesť pravidelne 5x denne.. pozri,daj si ráno dáke Bebe alebo hoc aj celozrné pečivo,na desiatu si daj dáky jogurt alebo ovocie,obed si kľudne daj to čo mamina navarí,olovrant si daj hoci aj zas dáke pečivo alebo ovocie či zeleninu.. a večeru dáku ľahkú,dáky jogurt.. ja takto fičím už 5 dní,bojujem z celých síl.. nevravím ale že som nemala žiadne prehrešky,ale budiš.. viem že to nepôjde skvelo,hneď po pár dňoch ale nevzdávam to :-) bojuj aj ty ,nedovoľ bulímii dostať aj posledný kúsok tvojho zdravia :) si silná !:)

StaraKorcula

a do tretice...chcela by som sa spytat,ci tu mate niekto problem s nespavostou ako ja, resp. ja si nedovolim spat. Vzdy si poviem, ze si pred spankom musim zacvicit a nejdem spat,kymto nevykonam, pripadne si prikazem 1000 brusakov,alebo 2 hodiny na bicykli atd,ale s takym plnym bruchom to nie je ziadna slava:D tak cakam,kym mi vytravi,zrazu vidim vychadzat slnko a sice je mi trochu lepsie na zaludku, aleuz nic nevladzem a okolo takej 7 proste niekde v byte odkvecnem do spanku...ked mozem spim dlho dlho,zobudim a zas to vsetko od zaciatku....

StaraKorcula

a este som chcela dodat, ze s tymi abstakmi to dobre poznam....vtedy by som aj hryzla,hrozne som nervozna,malokedy to prekonam a ked si dam trosku sladkosti,alebo niecoho sladkeho ,tak sa spusti lavina a ja uz sa vobec nedokazem kontrolovat..dokonca som uz aj uvazovala ze zacnem fajcit,aby som potlacila hlad:d;d to su mi teda napady, v devatnastich rokoch, ved viem,..a take veci ako chrom mam uz davno odskusane, aj psyllium som chvilu uzivala na zaplnenie zaludka,ale bol to hnus. Zdrave jedlo mi tiez chuti,ale ked denne nemam konske davky cukru,tak saliem. zachrante ma niekto:(

StaraKorcula

Caute baby, tak sa aj ja pridavam do diskusie. Tak na zaciatok...je to riadna sracka! Ja sa takto prejedam asi uz siesty rok, kazdy den "od zajtra" chudnem,ale viete asi kolko mi to vzdy vydrzi. Ked som chodievala este na strednu,, rano som vstala, bez desiaty som ficala do skoly,tam bez obeda/ a boloto v pohode,nikdy som nebyvala doobeda hladna/ a po prichode domov som zjedla vsetko co mi pod ruku prislo. Mnozstva boli a aj su podobne tym tvojim, teraz dokonca aj viac, uz mi je zle zo seba, kazdy den mamu prosim, nech uz nekupuje tolko sladkosti, lebo ja sa potom neviem ovladat. Ale jej je to fuk, mama je z tych, co si daju kusocek z toho,kusocek z tamtoho a treba mat zo vsetkeho doma, takze viete si predstavit ako je to z mojimi kusockami:D Ked sa nad tym zamyslim, si vsetky nase peniaze idu na jedlo, na dovolenky nechodievame, v podstate uz si domov nic ine nekupujeme len jedlo...A to potom spraskam behom hodiny a o hodinu uz nervozna beham po byte. Ked sa mi nahodou zadari nejake dva tri dni jest menej/to v podstate nejem skoro nic,lebo normalne jedlo mi az tak nechuti, mna len ten cukor tak berie/ tak mi este mam vynada,ze sa vsetko kazi a nech to rychlo zjem:D Ja uz som z toho nestastna,nenavidim sa, stale len citim ako priberam, v tzv. tucne dni vobec nechodim von a kedze take dni su dost casto,je to so mnou biedne. S mamou som skusala aj podobrotky,aj pozlotky, ta len kupuje a kupuje. Dokonca ju podozrievam,ze mi to robi schvalne, odkedy som v puberte,vzdy nas porovnavali/je verejnym tajomstvom ze mama je byvala anorekticka,n no este stale nejedava normalne/ a ona sa z toho asi tesi,ked vidi, ze priberam, stale mi to jedlo aj nuka a nosi aj keby uz nemala ziadnu energiu, o jedenastej v noci bezi po zmrzlinu ako o zivot. Uz som z toho nestastna, nikto mi neveri,ze mam problem-som relativne chuda,aspon mi to vsetci hovoria,ale keby ma omakali, hned by nasli tolko tukov,az by im zle ostalo. Vztahom sa vyhybam, nie osm schopna ani s kamaratmi pravidelne byt, toleruju to,lebos i myslia ze mam vazne zdravotne problemy-co aj mam,ale to mi je v podstate jedno. Mne je asi vsetko jedno,stale myslim len na jedlo a ako byt chudou. Nenavidim sa za to:( A nikdy nevraciam,aj ked som to uz milionkrat skusala,mne to proste nejde, len sa mi osvedcily prehanacie caje,pripadne aj clever zeleny caj s citronom/po takych dvoc litroch mam taky cistejsi pocit akoby. Ach jaj, tak podte do mna, aj s pokorou aj s velkou empatiou a nenazranosti....