Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ockovanie proti rakovine krcka maternice

Príspevok v téme: Ockovanie proti rakovine krcka maternice
opatrna

Ahojte,na trh prisla prva vakcina proti tomuto hroznemu ochoreniu,citala som ze sa ma ockovat pred zacatim sexualneho zivota,ked som sa na to spytala mojej gynekologicky,povedala mi ze vraj to sa ockuje iba ak by som striedala partnerov,alebo ak partner mal viacero partneriek,ale to sa mam kazdeho na prvom rande pytat s kolkymi to uz robil?hlupost... A neviete nahodou kolko to stoji? Za prispevky vopred dakujem.

prosim porad katka

KATKA PROSIM PORAD MI S TYMTO.KED JE TVOJ TATINO GYNEKOLOG SPYTAJ SA HO NA TO ZE CI KED UZ MOJA KAMOSKA MALA POHLAVNY STIK CI SA MOZE DAT ZAOCKOVAT AJ TAK.MA 16 Z MALA JEDNEHO PARTNERA.A JA SA CHCEM SPYTAT NA TO CI BY SI SA NEMOHLA OPYTAT TATINA NA JEDNU VEC OHLADOM MNA.PRETOZE POHL.STYK SOM ESTE NEMALA ALE MYSLIM SI ZE BLANU NEMAM BOLA PORUSENA MECHANICKY (RUKOU) ALE AKO MU TO VYSVETLIM ZE KED NEMAM BLANU ALE POHL,STKYK SOM ESTE NEMALA?UVERI MI TO??ON NEMOZE ZISTIT CI SOM MALA ABO NIE POHL.STYK?TO BY BOLO LEPSIE.ABO ON MOZE LEN ZISTIT CI MAM ABO NEMAM BLANU??PROSIIM SPYTAJ SA NATO AKO TO MAM VYSVETLIT KED TAM POJDEM PRVY KRAT.DAKUJEM STRASNE MI POMOZES!!!!

katka l

no veru vy sa tomu akurat tak prd rozumiete.

ste gynekologovia??
moj otec je .
a vie to urcite lepsie nez vy dvaja....

sa robite strasne mudry,clankom a tak netreba verit.a dvaja hlupacikovia tomu veria.

nestarajte s do toho laskavo.
kto na to ma nech sa da zaockovat.

damian

Dievcata ma nutia, aby som vo svojom volnom case prekladal akademicke studie potvrdzujuce hmlu ockovania proti RKM. Ale mne vela toho casu neostava, dievcata musia hladat a citat same... :-(

RNG

Ekonomicka uvaha o nerealnosti ockovania:Predstav si taku absurdnu situaciu, ze by existovali vakciny proti vsetkym rakovinam a stali by 40x tolko(rakovina krcka je 1/40tina z vsetkych rakovin u zien)tj 40 x 15000=600 000, kazde 4 roky...Ktory zdravotny system by to mohol uniest alebo ktory jednotlivec by si to mohol dovolit???

damian

RNG, zbytocne sa asi tuto namahame. Nech lan sa dievky davaju ockovat pre nic za nic a GARDASIL nech zaraba na naivite. O par rokov bude ockovanie uz aj na to, aby clovek nezyval a naplakal... :-(

RNG

Myslim ze to pripojim aj sem, aby ste videli jasne obraz rakovin;cela zalezitost okolo rakoviny krcka maternice je znacne nafuknuta.

Rakovina krcku maternice tvori podla dat z Anglicka len 1/40 zo vsetkych rakovin u zien, A ma vyse 65% sancu vyliecenia.
Pripajam data
www.statistics.gov.uk... a porovnanie s inymi mate na
www.statistics.gov.uk...

Na porovnanie, rakovina prs je 1/3 vsetkych rakovin u zien...
Aj ked nerozpravate anglicky, dam sem jeden graf na sancu vyliecenia z roznych rakovin(respektivne prezitie viac ako 5 rokov bez nalezu, tak to tam je definovane pod "vyliecenim".

www.statistics.gov.uk

mandarinka

Damian

vsimla som si uz dlksie ze tu vypisujes vseliake somaRINY...

CO JE TEBA DO TOHO..

VOBEC TO NIEJE SOMARINA SA DAT ZAOCKOVAT.

TAK TU NIKOHO NEODHOVARAJ ..
KTO NA TO MA NECH SA DA MOMENTE ZAOCKOVAT.