Mám si ho vziať alebo nie ?

Príspevok v téme: Mám si ho vziať alebo nie ?
natusa42

dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?

natusa42

@mayusa lenže ked ja ho teraz nenormálne milujem a neviem si predstaviť zvyšok svojho života bez neho ,ved on je v niečom taký skvelý chlap :(:(

mayusa

no tak vidis je to len a len na tebe... a ak sa nechces desit po zvysok svojho zivota tak asi vies co mas robit... nie???

natusa42

@mayusa ale s nim sa neda normalne o tomt rozpravat,on nevie riesit problemy ,on ostane ticho a zacne plakat ,alebo nic nepovie ,alebo zacne v tom vidiet ,ze uz s nim koncim , tak sa zoype psychicky (uz som to raz zazila a nikdy viac to nechcem zazit-bolo to strasne) ,ked sme sa zhovarali o nas ,som sa s nim skoreo rozisla ,tak vtedy skoro zosalel .....a mne je normalne blbe a az sa bojím zacinat s nim takuto temu vaznu,ked viem ako to on vezme ..on si vsak mysli,ze v nasom vztahu je vsetko dokonale a krasne ,ja som ticho pred nim ,vravim raz mi stacilo ----on to aj tak nedokaze zmenit ...a rozpravanie tu nepomoze ..to sa len ja sama musim rozhodnut....nic ine

mayusa

hmmm... no suhlasim so -slobodna- a preco to beries tak tragicky ved si taka mlada uzivaj si zivot, hod vsetko za hlavu a mysli pozitivne... ved ste dvaja rozumni ludia tak sa porozpravajte, chodte na daky romanticky vylet (mozno bude kludnejsi) a povedz mu co si myslis o vasom vztahu, az mas dake poziadavky vyjadri sa (alebo on od teba) a uvidis... Konverzacie vo vztahu su velmi dolezite, nezbudaj na to...

natusa42

@doubledog mne o peniaze posrate nejde ,mne uplne o inu vec ,ci bude pouzitelny v manzelstve !:(ked je teraz uz takyto aky je

@Deee ved toto !! on je doma nenahraditelny ..lenze "nenahraditelnych ludi su plne cintoriny ",on je proste tam nenahraditelny ,ja naozaj entusim co on raz bude robit ,ked sa bude chciet osamostatnit ,ta rodina asi "zakape " ,alebo co ,ja uz fakticky neviem ,je to strasne,ale oni su neschopna rodina,jeho surodenci si uz krasne pozariadzovali zivot ,lenze on nie ..jednoducho on stale len "tej mame toto este vybavit ,tej mame toto zaniest atd" ..ja sa nenormálne bojim ,ze bude po cely zivot lipnut a bude zavisly od rodiny primarnej ,ze sa bude vzdy o nich viac starat ako o mna ...a to bude potom peklo na zemi a nie manzelstvo,a to nechcem ..bojím sa ,ze jeho rodina ho bude vyuzivat stale

Minet

Natusa, podľa mňa by si už teraz mala vedieť ako a čo cítiš. Pokiaľ si myslíš, alebo máš nejaké pochybnosti a vašom vzťahu v budúcnosti, nechaj si ešte čas na rozmyslenie. Toto iste pochopí, pretože tak vážny krok ako svadba sa nedeje každý deň. Tiež som mala chlapca, čo vravel, že život bezo mňa nemá zmysel. Nesústredila som sa na tieto myšlienky pri rozchode s ním, pretože byť s niekym s ľútosti len preto, že rozumie mojim problémom a ja jeho nie je dobrý základ pre stabilný vzťah. Samozrejme je vo vzťahu dôležité aj to, ale nie je to jediná vec o ktorú by sme sa mali opierať. Dobre uváž, či ti tie veci na ňom vadia viac ako veci, ktoré si na ňom vážiš. To by ti malo jasne napovedať o tvojej odpovedi. Veľa šťastia k správnemu riešeniu :-)

karlicka

Dievča zlaté,ved nehrn sa tak rýchlo do manželstva...daj na moje rady. Ak sa ti nebude páčit,vycúvaš ale z manželstva je cúvat už potom tažko...

Deee

Tiež bol môj prvy, ružové okuliarky znesu veľa :-) no u mna sa tá bezhranicna láska napokon zmenila na nenávisť, ked sa nedokázal ani len so cťou rozist...uz sme boli asi dva mesiace po rozchode a on stále snival, že pôjde na moju stuzkovu, to by bolo trápenie, cely večer pokazený...hotové psycho...
Ak má takúto povahu v manzelstve sa to nezmení, stále bude neumyselne uprednostnovat primarnu rodinu...ale tam uz by si mala byt na prvom mieste ty...lenže on je doma nenahraditelny...
Je to obrovský rozdiel mat muža s tarchou sveta na pleciach a takého ktory sa vie naopak tešiť zo života...

Maros75

natusa........zivot si nemame komplikovat.
Daj zbohom cloveku,ktory ta vycerpava.
Budes sa po cely zivot len trapit.