dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?
Mám si ho vziať alebo nie ?
@slobodna lenže ja som príliš mlada na také bremeno ,aké on už nesie po celý život ..neviem preto ,čo dalej,ja viem ,ze v zdravi aj chorobe ,viem,viem ,on ma tak berie..on ma berie so vsetkym ,co pride,lebo ma prilis miluje atd ,ale ja som uz teraz "unavena " z jeho problemov pred svadbou ,tak co bude potom ,to neviem ..
@Deee nie ,nie je panna,je ine znamenie ,ale on je proste samaritan v rodine ,on sa stara o vsetko ,a tiez povazuje rodinu za Pana Boha najma matku svoju ,a ona ho len vyuziva podla mna,je to priserne sa na to vobec pozerat ,normalne a vies co je najhorsie ?ze trpnme ,ci " sa cosi nestane " ,uz mam normalne zle sny ,ze mi pise sms ,ze " cosi sa stalo doma ,ze to musi riesit ",a pritom nic sa nestalo,len sen ,ale ma to strasne ovplyvnuje ..chapes ,posledneho pol roka sa nic ine neriesi len jeho rodina ,ze nemaju peniaze ,ze mama je chora ,ze otec je chory velmi ,ze bratom treba,upratta treba ,navarit ,poprat ..atd ...chapes ?a mne je normalne zle z toho ...lebo vies vzdy ,ked sme napriklad planovali cosi ,napr ,ze budeme v lete chodit na vylety atd ,tak sa to vsetko posralo ,ked to mam tak povedat ,uz 11 dni je leto ,ale on sa musi starat o rodinu,lebo su chori:( vzdy su chori ,ked cosi chapes ,vzdy sa on jedine musi starat a to pritom ma 3 dospelych surodencov !!!!!!!!ale jedine on "tam zije "
moj sa praveze snazi byt spokojny a stastny a,le len ked je so mnou ,pri mne ..ked ma vidi uplne iskricky v ockach ma atd ..a to je skvele ..lebo ma naozaj tazky zivot ,ale snazi sa to zvladat ...ocenujem to ..len ja ..ja ..hm ,co ja ..kde k tomu pridem
mas skvele ,ze si sa potom vydala za normalneho cloveka z normalnej rodiny,uzz chapes preco mam take velke obavy o buducnost svoju?:( nie som samaritanka aj ked uz v tomto poste som pol roka najmenej ...stale utesovat ,stale sa stresovat ,ci sa cosi nedeje ,ked mi neprezvana viac ako dve hodiny uz sa zacat onho bat ,co je mu ,alebo co sa vyskytlo v rodine -naozaj strasne :( ale ja som zalubena ...:( to je asi to najhorsie ...moj prvy chlapec
natusa42 hovorí sa v dobrom aj zlom... ak mieniš utekať pred milujúcim človekom, ktorý má zdravotné problémy tak o čom to je? Ja by som si nikdy nedala kecať do vzťahu a či si mám vziať milovaného človeka od cudzích ľudí, ja by som sa ich na to nikdy ani nepýtala, si svojprávna, dospelá osoba.
Natusa to sa uz asi nezlepší, môj ex tiež nebol magnetom na problemy v tom pravom slova zmysle, ale nedokázal byt šťastný a spokojný, takých chvíľ bolo ako maku, aj to len vďaka mne, dával mi to stále najavo, ako má ľubi a len ja som priniesla šťastie do jeho života a nebyť mna tak nevie čo si pocne... Nie je nahodou znamenie panna?
On sa zas staral o mamu, nepoznala som ju, ale cítila som, že je preňho dôležitá, az prilis zasahovala do jeho života a tým aj do nášho, on si navyše dost neveril a tak má stále podozrieval z nevery... Az má k nej dohnal, ešte aj potom chcel ostat so mnou, jezis maria, ja som však uz bola na mile ďaleko od jeho sveta, začala som si užívať mladosť, voľnosť, radost zo života, konečne som žila a nielen čakala čo na nás zas padne, ved s ním sa nedal naplanovat ani pekny víkend, nikdy som nevedela či zas niečo, stále v strehu pripravená utesovat...
Zialbohu sú take typy ľudí,nestastnici poznaceni rodinou, ja som si však uvedomila, že nie som samaritanka a rada pomozem aj sa obetujem vypocujem, ale nie 365 dni v roku cely zivot
Môj manžel je jeho pravý opak, sebavedomy, spokojný, plny života, navyše ked som ho spoznala vedela som do dvoch týždňov, áno za tohto by som sa rada vydala, ziadne vahanie
@soffa áno ,myslím aj tie ,ale aj prtoblémy od primárnej rodiny ..vieš ...a ani nie ,ze velmi tyrali ..ale jednoducho ponizovanie ,zle zaobchadzanie ,financne problemy ,bieda ,chudoba ,zly vztah jeho rodicov (otrasny),bez lasky ..atd ...
@Deee nachádzam sa v tvojich slovách dokonale ..
ale on ani tie porblemy nevyhladava ,nie je magnet na malery -on nema ziadne ,lenze riesi malery rodiny svojej primarnej ..chapes ?on sa zatazuje tymi problemami ,ci je dostatok penazi ,vari ,perie ,upratuje ,on je hlava rodiny ,lebo rodicia absolutne zlyhavaju ako rodicia a aj ako ludia ...a na nom je vsetko ,odzrkadluje sa to na nom ..ked som ho spoznala bol vazny clovek ,citovo chladnejsi ,ale vdaka mne sa smeje ,a je stastnejsi ,lenze ..obavam sa,ze aj tak nepomáha ,btw co sa tyka rodiny ,nemoze sa este odstrihnut ,kedze je student a nema ho kto zivit atd ,musi tam ostat este par rokov ..a vies ,moj osobny pohlad je taky ,ze on by ani od tej rodiny nesiel (a a ni nikdy nepojde)lebo je prilis na nich upaty ...on "musi vsetko " chapes ...on sa stara o vsetko a myslim ,ze sa aj bude po nasej svadbe starat o vsetko ,vo svojej primarnej rodine ,chapes ma ?
a co sa tyka toho ,ze ..neberie si to k srdcu ---samozrejme ,snazi sa byt silny aj ten moj ,ale koniec koncov je slaby strasne povahovo,zosypava sa pri prvej prilezitosti ..to vidno na nom ,jednoducho on sa hned zlakne ,ked cosi ,uplne obledne,hned mysli na vsetko negativne ,je vacsinou pobledly ,je toho nanho strasne strasne vela ...a mne sa to nepaci ,jeho rodina ho prakticky vyuziva hnusne :(a on sa snazi riesit ich problemy..je to otrasné ...
ok;-)asi som to zle pochopila;-)
Soffa nie asi nemyslela tieto ze su psych.probl.ale asi tie ze ho doma velmi tyrali a teraz to ma vsebe.
Natusa chápem, ja som to mala tiež podobne, bývalý bol magnetom na malery a tým pádom to šlo z kopca,tiež bol problém aj v primarnej rodine, kde boli zle zaklady a vzťahy, vyustilo to však az do zlých návykov môjho bývalého, ktory si to síce uvedomoval, ale nevedel to zmeniť, neda sa byt šťastný ked vidíš, že druhy sa trápi, automaticky to prejde aj na teba, nemôže sa však priateľ nejako od svojej rodiny odstrihnut? Pri stalom kontakte pochybujem, že sa to zlepší
Ja by som môjho ex charakterizovala ako jeden veľký problém, vnímal svoj zivot ako obeť, ktorej stále ublizuju, navonok sa síce snažil byt statocny a bojovať s osudom, ale stále sa našlo niečo čo mu pokazilo den či náladu, alebo sa niečo zvrtlo doma, jednoducho ked ani po dvoch rokoch nebol ruzovy okamih, došlo mi, že ani nebude, lebo je to jednoducho takýto typ človeka, potrebuje sa trápiť, tak nech, ale uz bezo mna
nespavost,vycerpanost,vys.krvny tlak..to su tie jeho psychicke problemy?tak to az velmi s jeho zdravim prehanas.kto v dnesnej dobe a este ked je vorkoholik take problemy nema.aj obycajny clovek co maka 8 hodin denne ma sem tam take dni ze je vycerpany,nic sa mu nechce.ved taky clovek dokonaly na svete nejestvuje.psych.chory clovek by ta tyral,trpel depresiami,atd.ja si myslim ze to s jeho zdravim "trosku" prehanas.ak hladas zdraveho,dokonaleho mladeho lubiaceho cloveka,ktori pri tebe bude stat v kazdej situacii tak TAKEHO CLOVEKA NENAJDES,LEBO NEEXISTUJE.a tiez nemas nikdy istotu ze tvoj partner hoci bude uplne zdravy neochorie..
Necitala som to tu cele, len reakcia na prvy a posledny clanok: To ze je workoholik sa podla mna moze zmenit, ked budete mat rodinu, myslim ze uprednostni teba a svoje deti pred pracou, ak ta tak lubi ako hovoris... To ze ma problemy (aj ked velke...) niekto ma mensie niekto vacsie, ak si ho vazmes s tymito velkymi problemami, potom podla mna uz ani neexistuje vacsi dokaz lasky, a ak to prekonate tak mate snad maximalne nerozbitny vztah... druha vec ze vahas, ci radsej nenajst niekoho kto take problemy nema? nikdy nevies ze casom nepridu ine a mozno este aj vacsie. Ak by si nasla ineho cloveka, ktory tieto problemy nema, mas s nim bezproblemovy vztah, nikde nemas zaruku ze tie problemy nepridu neskor. U tohto priatela vies o ake problemy ide uz teraz... a ked to prekonate, tak vas to isto len viac spoji... U ineho vztahu by vas to mohlo skor rozdelit... Je to samozrejme na tebe, ake velke bremeno unesies... neviem o ake problemy ide, musis sama zvazit...
@Deee no môj priateľ nie je zase až taký ,že by všetko na mna hádzal ,práveže on sa snaží ťarchu zodpovednosti mať len na svojich pleciach a mna sa snaží chrániť ,lenže to je teraz ,ked spolu "len chodíme " ,ale myslím ,že v manželstve sa to všetko zmení-istotne ...ale neviem ,možno to zbytočne riešim ..akože on máva tiež depky ,nálady ,raz je šťastný,raz je smutný ,ale tak to ma každý človek (ja som n a tom teraz horšie-ja mám to isté ak nie aj vo väčšej miere-neviem prečo ,asi hormonálne problémy),na mna však strašne jeho problémy vplývajú vieš ?úplne ma to ničí ,strašne ...ja už sa normálne niekedy bojím vôbec mu zavolať počas dna ,že " čo zlé sa opäť prihodilo " ...chápeš ma ..normálne už tak sa všetko sype niekedy nanho v rodine (a aj tým pádom na mna) ,že ja sa tým veľmi trápim a neviem ,či som schopná taký život viesť celý život .manželstvo je jedna obrovská lotéria :( až príliš možno pre mna -pre takého opatrného človeka ..ako on sa teraz snaží ,naozaj sa snaží zniesť mi aj modré z neba ,lebo ma miluje ,ale ked tá láska časom vyprchá a on svoje problémy bude stále prenášať aj na mna(a má naozaj vážne problémy) ,tak neviem či ja som schopná to znášať ...:(ja som teraz k nemu zaslepená láskou ,ale tiež neviem dokedy to bude trvať ,či tie problémy nezatienia aj tú lásku,čo k nemu cítim :(lebo nie je únosné už niekedy ,čo sa v jeho rodine deje ...:(a mna to trápi -a on to vie ..lenže samozrejme nedokáže s tým nič urobiť ..no už jeho rodinu by som nechala tak ,len ma zaujíma to ,aký on raz bude človek ,či nebude príliš poznačený svojou minulosťou ...vieš ..a do manželstva predsa treba silného ,zdravého človeka plného života a entuziazmu ,ktorý ma nervy zachované a nie človeka ,ktorý si ich už zničil pre svoju rodinu primárnu ,ak ma chápeš