Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mám si ho vziať alebo nie ?

Príspevok v téme: Mám si ho vziať alebo nie ?
natusa42

dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?

natusa42

@angela85 to sa ti ľahko povie oslobodiť ...ked nemáme ako a kam ísť ...moja rodina by mi to aj tak nedovolila ..a jeho rodina jeho bude využívať stále a vieš čo je na trom najsmutnejšie ??že on ani len netuší ,že ho využívajú ,je taký zaslepený tým, ako im chce pomôcť ,že zabúda na seba ,to ma na tom najviac serie ..a neuvedomuje si to ..a neviem ,či ja mu ôžem vôbec otvárať tie oči a ak aj áno ..ja to nedokážem ,ja som nanho príliš makká ..ja nenaho ani neviem zvýšiť hlas ani nič ...ani len mu razantnejšie niečo povedať :(je to hroza ...neviem sa pohnúť z miesta ..brať si ho nejdem určite nie ..ale ..neviem ako z tejto situácie dalej von ..je to cyklus

angela85

proste sa za neho zatial nevydaj a mali by ste sa len oslobodit od tvojich a jeho rodicov a mali by ste zistit aky v skutocnosti ste. bez vplyvu tvojich rodicov s obmedzenymi nazormi a jeho zneuzivacnymi rodicmi.

Iveta Michael

ak je naozaj taký ako hom opisuješ tak....by si skôr zaslúžil viac pochopenia a empatie z tvojej strany nemyslíš?

....,,Budem ťa milovať v dobrom aj zlom ,, .... a toto sú slová ktorých naplnenie vyžaduje vyzretosť osobnosti akou ty ešte vôbec nie si...a možno ani nebudeš.

natusa42

@angela85 nie nie počkaj ..ja aj ako ho ľutujem ,ale na druhej strane ho aj ľúbim ,cítim k nemu ,to čo ešte nikdy k nikomu som necítila :(:(a je mi zle z toho celého ...lebo neviem ,čo robiť ..
asi soms a zle vyjadrila predtým ...

@ewelinka vies ewelinka mozno su to len trapne predsudky ,ale citala si vsetky moje komenty ?citala si celu diskusiu ,ci len zaklad ?lebo som sa rozpisala o nom viac ,aky je ..a co vsetko on preziva ,co mi robi atd ,ze jeho rodina primarna je prenho alfa omega ..a ze to tak asi vzdy bude a zdravotne problemy ,to uz neriesim radsej ...lebo by som sa musela zblaznit ..
ja proste som z dobrej ,velmi dobrej aj bohatej rodiny a on je proste z rozvratenej ,viac nez rozvratenej rodiny ...a preto sa velmi bojím ,aby nepochytil tam raz nejake "blbe spravanie " alebo co ..aaby to nepremietal do manzelstva a do vychovy nasich deti ,napriklad jeho otec ponizuje jeho mamu ,musi mu robit polosluzku ,a bojím sa ,aby on nebol rovnaky (lebo otcovi je velmi podobny) ...:(je tu strasne vela obav ..aj ked myslim ,ze take sklony by mal uz teraz ,ale predsa len cert nikdy nespí ,a aj to,ze bol psychicky a mozno aj fyzicky tyrany ,to tiez neprospieva,co ak sa mu nieco v hlave prepne ...a bude taky a bude tyrat mna aj deti neskor ?aj ked vravi ,ze .." aj zo zleho prikladu sa da dobre zobrat ,ze taky nebude " ..aale to vravi teraz ...ked sme este len frajeri,ale v mnazelstve moze byt rovnaky ...chapes uz ?
a ty si na to ako doplatila ,ak smiem vediet ?chcela by som aspon strucne poznat tzvoj pribeh ..
viem ,ako to je ..lenze poznam zase aj vela rodin ,kde to co videli doma robvia aj svojim zenam ..:(nenadarmo sa vravi " aky otec ,taky syn "

ewelinka

Neda mi nereagovat.Zasa TRAPNE PREDSDUDKY.A co ak ma zle zaklady v rodine a co ak jeho rodicia to alebo tamto...chudak chalan, je mi ho luto pri tebe, nechaj ho ist svojou vlastnou cestou preboha, nech si najde zenu, ktora ho bude milovat nadovsetko a stat pri nom V DOBROM AJ V ZLOM tak sa to totiz aj pri oltari hovori a ty podla mna urcite este par rokov manzelstvo zdaleka obchadzaj, lebo uz len to, ze posudzujes niekoho podla toho, aku ma rodinu, ako vyrastal a ake su v nej problemy by malo byt odstrasujuce...niektore zeny si nevedia vazit co maju, presne aj ja som taka bola a doplatila som na to skaredo a teraz konecne chapem, ake som robila chyby, vyvaruj sa toho isteho.Pokial nie je alkoholik, narkoman alebo tyran, schizofrenik tak kde je problem??? V tebe.Nezabudaj, ze synackovia z dokonalych rodin casto mlatia svoje zeny a ti co su z nekopletnej rodiny plnej problemov casto tuzia po uplne inom zivote aki poznali...

ja40

Natusa a ostatni,odpovede na vsetky nase otazky su v kazdom z nas. Mame ich vnutri,len im treba dat priestor a nepotlacat ich,neignorovat,ale pocuvat ich. Ak citis,ze si v zacarovanom kruhu,tak skus toto:
Predstav si,ze tuto tvoju zivotnu situaciu preziva tvoja dobra kamaratka,co by si jej poradila? Co by si robila na jej mieste? Ako by si jej pomohla? Ono nakoniec si aj tak musimem poradit sami,ale musime sa najprv porozpravat sami so sebou a to velmi uprimne,lebo mozes klamat kazdemu,ale nikdy sama sebe. A vedz,ze kazdy sme nahraditelny,to,ze si myslis,ze si nikdy takeho ako on nenajdes je pravda,pretoze kazdy sme jedinecny,ale mozes si najst este lepsieho co ty na to? Ved treba byt otvoreny novym ludom,ci novym veciam,novemu zivotu,lebo len tak nas stretne stastie...a on ked tvrdi,ze sa nikdy s nijakou neozeni,alebo nikoho nenajde...jak to vie? Ako mozme nieco taketo tvrdit,ked to nie je v nasej moci? Ved nie nadarmo sa vravi clovek mieni - pan boh meni
Prajem ti,aby si sa rozhodla tak,ako to chces len ty,lebo len tak budes stastna.

angela85

natusa42 ja som ti pisala o chorobe mojho priatela, pred tym si sa na to pytala
ale vlastne ci s nim mas alebo nemas byt si si uz odpovedela, sama si povedala ze citis voci nemu skor lutost a mas starost co s nim bude po tom ked sa rozidete. tak naozaj neviem naco si s nim, vztah na cely zivot musi mat nieco viac do seba a nielen lutost a strach
proste sa s nim teda rozid, ked ho iba lutujes

natusa42

@angela85 ja viem ,že nezomrie na nervy a vysoky krvny tlak ,ale moze byt chory v buducnosti ,mas rakovinu z toho zivota ,aky zije ,ze je neustale pod stresom a ma nervy slabe ..a vobec ..vcera mi skoro vecer odpadol ,lebo ho tam bolelo srdce ...ja uz mamm niekedy take nervy z neho :(vylakana som ako poistka ...
ako ja nevravim ,ja tiez nie som najzdravsia ,ale jednoducho nemozem vidiet ako sa on sam ruti do zahuby ,ze mu je jedno vlastne zdravie ,ze mu je jedno buducnost aku bude mat ,ale prvorada je prenho jeho primarna rodina a aby bolo navarene a upratane ,surodenci zaopatreni ,ide ma porazit na mieste ,ked toto vidim !:(:( ide ma slahnut o zem ,ked vidim ,ze jeho rodina vidi velmi dobre ,ake zdravotne problemy ma (teda snad to vidia)a oni vsetko na nom nechavaju ,ide ma porazit ,ked to vidim a musim trpiet a nic nemozem povedat ,lebo ja nemam co do toho hovorit ,chapes ...ale aj tak ...som zufala ..
nechcem sa nikam ponahlat ,lenze ...ale neviem ,ci som mu nieco dlzna ..vies mam uz k nemu skor taky pocit "lutosti " ,ze sa bojim ,co by spravil,keby sme sa rozisli atd,bojím sa nechat ho samehoa ak uz aj mna nebude mat ,tak jeho rodina ho uplne znici ,ale uplne ,to viem ..ostane navzdy sam a mne je tohto luto ...lebo on sa neozeni ..nenajde inu zenu ..sam to aj povedal ..a ja nechcem ,aby si on znicil zivot ,sice ale mozno si ho potom ja znicim ..neviem ,co robit vobec ....

@Deee ja viem ,lenze ja nechcem ine vlastnosti na muzovi ,ako ma tento dotycny ..chcem jeho vlastnosti v kazdom muzovi,hladala som velmi dlho priatela ..cele 4 roky som si starostlivo vyberala toho ,ktory by mal tieto vlastnosti,a nasla som ich v nom ! v NOM ...a v nikom inom uz ...vzdy som od zivota chcela len cloveka ,ktory je taky ako on v tejto oblasti ...vies ..ono ,je pekne co vravis ,ze jeden je taky ,druhy taky ,jeden vie to,iny to ..lenze ja chcem muza takehoto ,co aj vie urobit ,ale co je aj romantik a takyto ako je on ,ja nechcem prakticky ineho ,chcem len jeho KOPIU alebo jeho,ale ineho nie :( som v tomto velmi tvrdohlava ,viem ,ze mozno takeho uz v zivote nenajdem aky je tento ,lebo je vazne dokonaly ,ale neviem ci dokazem zase takto zit,som v jednom zacarovanom bludnom kruhu ..ktory sa mi ani len trosku nepaci

angela85

ale na svadbu mas naozaj este kopu casu, neuponahlaj to, ja mam 26, tri roky som s priatelom a sme sa dohodli, ze svadba zatial nie a mozno nikdy, ja som taky maly odporca svadieb, ale s terajsim priatelom si viem taku malu aj predstavit, ale mame cas na take veci.
netrap sa tolko momentalnou situaciu, daj tomu trochu cas. uvolni sa, uzivaj si a prestan plakat. neries to hned, ved nehori, ale so svadbou mas kopec cas