dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?
Mám si ho vziať alebo nie ?
takže oprava, dole uvedený príspevok patrí zakladateľke témy ako reakcia na jej príspevok: natusa42, dátum a čas príspevku, Včera 21:58, IP adresa 75.18
môj príspevok: "malina25588, dátum a čas príspevku, Dnes 16:56, IP adresa 59.161
...nesúhlasím s tebou s tým, že ľudia z odlišných rodín sa nemôžu dávať dokopy a žiť usporiadaný život. Azda láska má nejaké pravidlá "kto s kým"? ja mám priateľa 5 rokov, on je z dokonalej rodiny, fakt dokonalej, nemyslím majetkovo, ale emocionálne. Má dobré zázemie. Ja, ako som už spomínala, som z úplne rozvrátenej rodiny, kde mi nebolo dopriané kúska citu, pochopenia, podpory, pomoci (ani len tej základnej, strava a pod.) A predstav si, aj keď sme prešli s priateľom ťažkým obdobím, kedy moja matka do nás rýpala, vydržali sme spolu a bojuje o mňa i naďalej. Už len tým, že mám nepríjemné skúsenosti z detstva dostala som na oplátku dosť rozumu, a to si on u mňa veľmi cenní! Áno, poznačilo ma to aj negatívne, som totálny introvert, nespoločenská, ale napriek tomu sa ma snaží postupne pomaly začleniť do spoločnosti. ON JE CHÁPAVÝ AŽ MOC ! ! ! A veľmi sa snaží, verí, že spoločne dokážeme prejsť rôznymi prekážkami. Dáva mi maximum toho čo potrebujem a čoho som vždy potrebovala - lásky... Takže je nemiestne tvrdiť, že iní takéto veci nikdy nepochopia, skôr by som povedala, "nechcú pochopiť, a radšej sa strániť od takých ľudí ako sme my, aby mali oni o čosi menej starostí" ... no jedno netreba zabúdať, sme tiež len ľudia, ktorí majú právo na lásku a ak hovoríme o láske, tak na tomto mieste už ľudí nemožno separovať !!! Lebo láska nevzniká na základe pomerov, skúseností,... ale vzniká nezištne a bez príčiny ...
nic sa nestalo...
jaaaj, uz mi to je jasne, ospravedlnujem sa. Nevedela som ze ju citujes, nebolo to v uvodzovkach ... :) tak este raz prepac, patrilo to zakladatelke temy.
ja som iba odkopirovala co napisala NATUSA...
Používateľ
natusa42
dátum a čas príspevku
Včera 21:58
IP adresa
75.181
@
malina25588,mate pravo byt stastni ,mate ...lenze s ludmi ako ste vy ,z priblizne rovnakych rodin a nie z uplnych rodin ,lebo ver tomu ,ludia z normalnych usporiadanych,dobrych rodin /z akej som ja/ vas nedokazu a ani nikdy nemozu pochopit ,to jednoducho nejde ..mali by ste si najst cloveka ,ktory je vam priblizne rovnaky a nie vyhladavat ludi z bezproblemovych rodin ...
" malina25588,mate pravo byt stastni ,mate ...lenze s ludmi ako ste vy ,z priblizne rovnakych rodin a nie z uplnych rodin ,lebo ver tomu ,ludia z normalnych usporiadanych,dobrych rodin /z akej som ja/ vas nedokazu a ani nikdy nemozu pochopit ,to jednoducho nejde ..mali by ste si najst cloveka ,ktory je vam priblizne rovnaky a nie vyhladavat ludi z bezproblemovych rodin ..."
- "mate pravo byt stastni lenze s ludmi ako ste vy, z prilizne rovnakych rodin a nie s rodin, ktore su uplne" .... veta vyjadruje diferenciacu ludi...
tu- ...nesúhlasím s tebou s tým, že ľudia z odlišných rodín sa nemôžu dávať dokopy a žiť usporiadaný život. Azda láska má nejaké pravidlá "kto s kým"? ja mám priateľa 5 rokov, on je z dokonalej rodiny, fakt dokonalej, nemyslím majetkovo, ale emocionálne................
a kto toto tvrdi MALINA precitaj si poriadne prispevok...
tu- ...nesúhlasím s tebou s tým, že ľudia z odlišných rodín sa nemôžu dávať dokopy a žiť usporiadaný život. Azda láska má nejaké pravidlá "kto s kým"? ja mám priateľa 5 rokov, on je z dokonalej rodiny, fakt dokonalej, nemyslím majetkovo, ale emocionálne. Má dobré zázemie. Ja, ako som už spomínala, som z úplne rozvrátenej rodiny, kde mi nebolo dopriané kúska citu, pochopenia, podpory, pomoci (ani len tej základnej, strava a pod.) A predstav si, aj keď sme prešli s priateľom ťažkým obdobím, kedy moja matka do nás rýpala, vydržali sme spolu a bojuje o mňa i naďalej. Už len tým, že mám nepríjemné skúsenosti z detstva dostala som na oplátku dosť rozumu, a to si on u mňa veľmi cenní! Áno, poznačilo ma to aj negatívne, som totálny introvert, nespoločenská, ale napriek tomu sa ma snaží postupne pomaly začleniť do spoločnosti. ON JE CHÁPAVÝ AŽ MOC ! ! ! A veľmi sa snaží, verí, že spoločne dokážeme prejsť rôznymi prekážkami. Dáva mi maximum toho čo potrebujem a čoho som vždy potrebovala - lásky... Takže je nemiestne tvrdiť, že iní takéto veci nikdy nepochopia, skôr by som povedala, "nechcú pochopiť, a radšej sa strániť od takých ľudí ako sme my, aby mali oni o čosi menej starostí" ... no jedno netreba zabúdať, sme tiež len ľudia, ktorí majú právo na lásku a ak hovoríme o láske, tak na tomto mieste už ľudí nemožno separovať !!! Lebo láska nevzniká na základe pomerov, skúseností,... ale vzniká nezištne a bez príčiny ...
suhlasim s tu-
Ja mam otca, ktory je podla Natusinho hodnotenia z nie dobrej rodiny (vyrastal bez otca, ako nemanzelske dieta atd) a je z neho ten najlepsi otec na svete, nikdy by som nemenila, ma hodnoty, ake ma dnes uz malo ludi a mozu sa od neho len ucit. To tvoje delenie, ako by sa kto s kym mal davat dokopy, mi pride uplne na hlavu, ako z nejakej telenovely, ked si bohaty Fernando nemohol zobrat chudobnu Rosalindu. Podla mna si vztahovacna a vidis len seba, ze on ti ublizuje, teba to zranuje atd. Ty nevies, co to znamena,ked chlap zene ubluzuje,to mi ver!!! Jedine, co pre neho mozes urobit,je,ze ho nechas ist, aby sa z toho co najskor dostal a nasiel si snad neskor niekoho, kto oceni jeho lasku a bude mu jedno, z akej rodiny je. A som si ista, ze po case budes velmi lutovat, ze si takeho cloveka nechala odist. Ale- kazdy strojcom svojho stastia
natusa
malina25588,mate pravo byt stastni ,mate ...lenze s ludmi ako ste vy ,z priblizne rovnakych rodin a nie z uplnych rodin ,lebo ver tomu ,ludia z normalnych usporiadanych,dobrych rodin /z akej som ja/ vas nedokazu a ani nikdy nemozu pochopit ,to jednoducho nejde ..mali by ste si najst cloveka ,ktory je vam priblizne rovnaky a nie vyhladavat ludi z bezproblemovych rodin ...
...tak to sa mi zda prilis tvrde-MY Z UPLNYCH RODIN USPORIADANYCH A DOBRYCH :))))
myslela som si ze mas problem len ten ze ho jeho rodina vyuziva...vies kolko je takych rodin-ktory su na oko-USPORIADANE A DOBRE RODINY?a len co pride nejaky vaznejsi problem-len take delenie dedicstva-VTEDY ESTE LEN PROBLEMI ZACINAJU...
musim sa smiat tomu co si napisala-a ze si maju ludia vyberat podla toho-kto z akej rodiny je-a co tak LASKA,CITY A AJ INE VECI CO PATRI DO VZTAHU...
...ale kazdy mame svoju predstavu-o svojom partnerovi-LEN PROSIM TA NEPONIZUJ HO PRETO ZE MA ON TAKU RODINU-ON ZA TO NEMOZE-NIKTO SI RODINU NEVYBERA...KAZDY SA NARODI DO RODINY BEZ TOHO ABY SI JU DOPREDU VYBRAL...