dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?
Mám si ho vziať alebo nie ?
nie uz len vlasy mi dupkom vstavaju ked tuto temu vidim na top of page...
kolko rad tu uz padlo od rozumnejsich bab ktore uz nieco take zazili a ty sa nie a nie si vziat priklad z toho... a vkuse na kazdu radu pi*oviny budes odovedat...!!!!
vidno ze si este nedozreta mlada soplana
stale tocis o tom ze taky zivot neches tak sa spamataj ako si tuto temu nazvala...
ty brzda!!!!
@vanilka112 a ty absolútne nič nechápeš,hej ???ked matka pískne a on beží ??a v manželstve by to bolo ako ?ROVNAKO ! to si vo svojej hlave ešte nepochopila ?ked ho tak vehementne brániš ?
@kemmi tak ked ti je zle ,tak to láskavo nečítaj a nevyjadruj sa ,ked nemáš poradiť a len kritizuješ
natusa, uplne mi stačila veta, že ty si z bohatej a dobrej rodiny a on z rozvrátenej....to čo tu teraz robíš je, nenahnevaj sa na mňa, ale čistý alibizmus. ty sa len potrebuješ utvrdiť v tom, že ho máš nechať, to je všetko, ale táto zodpovednosť je len na tebe. bolo by voči nemu férové ak by si sa s ním rozišla, čo najskôr, nech má chlapec možnosť nájsť si niekoho, kto ho bude brať takého aký je. A nie je to o tom, že ty ho miluješ, ale o tvojej zbabelosti, ak sa s ním ani nedokážeš rozísť osobne. A jeho mamina pískla a on musel ísť, tak toto keby som na mieste tvojho priateľa, tak si skončila u mňa hneď na mieste. Nehnevaj sa na mňa, ale je to jeho matka, či k čomu budeš viesť svoje deti? aby ťa na starobu hodili do starobinca? Viem, že nie je zrvona najsprávnejšie, že deti sa musia a sú nútené stať sa skôr dospelými a pomáhať svojim rodičom, ale sú to ich rodičia a tie deti majú možnosť výberu. Ani on to nemusí robiť, ale chce...A to, že má nejaké psychické problémy, a kto ich nemá? kto je uplne v poriadku a kde máš zaručené, ako to bude aj s tebou napr. o pár rokov? a teraz mi to prosím ťa nezačni vo všetko oponovať, zažila som podobný vzťah, ale vždy som podporovala priateľa v tom, aby rodine, čo najviac pomáhal, v živote by mi nenapadlo niečo na nich kydať...nechápem ako si to ty môžeš takto dovoliť, rozíď sa s ním a nerieš, ak to tebe nevyhovuje..
... nie aby som to dako velmi citala ale otras...
Natusa rozoberas tu skoro cely svoj zivot plus zivot tvojho mileho...
a nechapem ako vas ostatnych moze bavit stale jej tlacit vase myslienky do hlavy !!!
Na vsetko ma odpoved, vsetko vyvracia... nic nie je dobre ak niekto vyjadri svoj nazor...
tak si rob po svojom !!!!!!!!!!!!!!!!!!
mozu ti radit uz je tu 6 stranok rad a srdcavylievania a furt ides...
sak uz to ukonc konecne....
sak sama hovoris ze si s nim zivot nevies predstavit tak ho odkopni zij dalej normalnym zivotom a potom zaloz novu temu ako ti tvoj ex chyba a ako sa mas toho smutku zbavit alebo ako ta zivot bez neho nebavi....!!!!!!!!!!!
uz sa zobud a nehuc tolko ale uz konaj lebo mi je z toho zle.....
@ la femme vieš la femme rodinkárstvo je jedna vec,ale toto čo už on robí ,to je podľa mna PRIVEĽA ! aj dnes napríklad musel on bežať opäť s mamou preč ,ked ona pískla,a mali sme ísť pritom von :(:(je to neskutočné ťažko toto vydržať ...:(ja nemám na to nervy ...pozri ja od neho nechcem a ani od nikoho,aby sa vybodol na primárnu rodinu,nechcem,len proste aby len ON neriešil všetky rodinné problémy ,ked Má DOSPELýCH SúRODENCOV ! prečo on musí všetko riešiť ?do všetkého zasahovať v rodine ?prečo ON ????prečo to nevedia a neriešia jeho súrodenci ??vieš prečo ?lebo oni to už pochoopili ,,že to nemá zmysel a bodajú na to ,ale on jediný sa snaží vytrhnúť to z biedy ...lenže mne tým škodí a v konečnom dôsledku aj sebe ,len si to žiaľ neuvedomuje ..ale mna ide z toho poraziť !
myslíš si ,že somarina je ten môj dôvod na rozchod ?somarina a malicherosť ?to ,že on je "nepostrádateľný "doma ?ved čo myslíš ,že ked sa vezmeme ,že čo bude ?že sa na nich "zrazu " vykašle ?nie ,nie ..ked bude nejaký problém doma ,on pôjde k rodinke svojej primárnej a na mna sa zvysoka vykašle,nebudem prenho podsttaná ,on si pomyslí ,že "však čo ,postarajú sa o nu rodičia ,ale ja musím ísť svojím pomôcť " ..toto si pomyslí ...lenže ja nie som schopná takéto čosi zniesť ,ja už teraz som kvôli tomu na práškoch
a nie ..nie som presvedčená,že by pre mna urobil čokoľvek -nie ,neverím mu ani slovo,prenho bude jeho rodina prvá dôležitejšia vždy ako ja sama a naše deti ,ak by nejaké boli,to je mi už teraz jasné ...a takého človeka pošlem akurát tak kdesi do pekla potom ,alebo možno aj skôr ...už vidím ,mám pár živých príkladov okolo seba ,viem ako to je ,ked je chlap závislý na rodine primárnej ,viem to ,vidím to ..a je to strašné ,robí to len paseku vo vzťahu ...nie som schoipná mu veriť ,že ked sa zanho vydám ,že bude normálny a bude sa o mna normálne starať a nebude každý den ako verný psík utekať domov ,nie neverím tomu a ani nikdy neuverím ...bojím sa nenormálne toho
rok je velmi kratka doba...myslim si,ze si este nedospela do stadia, kedy si mozes povedat, ze ho skutocne milujes..ja to vidim sama na sebe, ze kazdym rokom milujem svojho priatela viac a viac a to puto je coraz silnejsie, kdezto po roku vztahu to nebolo tak silne ako teraz a takisto sa vyvijali aj nase hodnoty ci priority vo vztahu a to co sa mi zdalo pred par rokmi dolezite povazujem teraz za malichernosti..lebo vravis,ze je to uzasny chalan a ty sa chces (podla mna) kvoli takej somarine s nim rozist..tak ako pisali niektori podo mnou - ozajstne problemy su uplne ine..bud rada, ze ta nebije, nepodvadza, ze sa nehadate ako psy..a ked mu uz teraz neveris, ze je ochotny pre teba urobit cokolvek tak to skonci, ale nie kvoli sebe, kvoli nemu, lebo si zasluzi niekoho kto si bude jeho lasku vazit. vies to je velmi tazko teraz tvrdit, ze on bude istotne taky a onaky, ked budete spolu zit..ako to vies s takou istotou?? a je predsa normalne, ze kazdy aj ked sa raz ozeni ci vyda, ze sa bude zaujimat o problemy a veci v svojej primarnej rodine, ved tam vyrastal roky, je to jeho RODINA..nemozes chciet, aby sa na nich vybodol aj ked su neviem aki hrozni..mne ide tiez moj priatel casto na nervy s jeho rodinkarstvom, ale nic s tym nespravim. ja si takisto stojim za svojimi a nikdy by som ich neopustila kvoli nejakemu chlapovi. mas len dve moznosti a to bud sa na skveleho chalana vykaslat alebo si uvedomit, ze bohuzial rodinu si clovek vybrat nemoze, je uz raz dana a s tym sa treba zmierit.
@malina sme spolu rok ,nie strašne dlho ,ale chápem čo tým myslíš ...presne viem ,lenže vtedy po tom pol roku,ked mi to povedal ,som nebola schopná to s ním ukončiť ,lebo som ho milovala z celej duše ,nechcela som ho v tom nechať ,teraz síce ho tiež milujem rovnako ak nie aj viac ....ale jednoducho nedokážem sa preniesť cez to ,čo má doma -môžem sa o to posnažiť ,ale neviem či to dokážem,som sa s ním teraz o tom zhovárala ,a on mi povedal ,že bude ochotný odísť od tej rodiny kvôli nášmu manželstvu raz ,že odtiaľš raz rád odíde ,ale že tie problémy ,ktoré budú mať doma bude musieť stále riešiť ...takže ma ničím neprekvapil ,povedal len to,čo som si aj v kútiku duše myslela ....a mna to bude týrať ...
lenže uvedomila som si ,že nie som schopná sa s ním rozísť z očí do očí ,urobím to neosobnou cestou raz ,neviem kedy ,ale neviem proste ...nie som schopná akceptovať to ,že on bude po celý život riešiť problémy doma u svojej primárnej rodiny a na mna bude kašľať ,bude ho to ničiť ,ja budem vidieť ,ako ho to ničí a nič s tým nebudem môcť robiť ...bude to strašný život ,keby som si ho raz zobrala ...
lenže si písala, že už ste spolu dlho, t.j. predpokladám pár rokov. Prečo si potom neukončila vzťah na začiatku, t.j. po polroku kedy ti oznámil skutočnosti týkajúce sa jeho rodiny? Ale zbytočne si ho ťahala za nos a dávala nádeje...mala si mu narovinu povedať o čo ide..... Ale tak teraz už je zbytočné o tom točiť....
Rodinu mám´(formálne - matku), ale akonáhle odídem z domu, nechcem o nej už nič počuť - i keď ja som strašne rodinne založená a isto ma to bude trhať ... :/
@malina ty ma absolútne nechápeš :/ mne nejde ani tak o to,že je z úplne rozvrátenej rodiny,matka je psychicky vážne chorá a popíja a otec je nepoužiteľný sebec a grobina ,to už neriešim ani tak ,lenže vieš v čom je môj najväčší problém ?že mi to nepovedal na začiatku vzťahu,ale po pol roku a osprvawedlnil to vetou ,že " to sa ťa netýka ,čo som ti mal genézu celú napísať alebo čo ?" ....takžýe to bolo od neho hnusné ...a dalšia vec,nechápeš ?on ty možno nemáš psychické problémy ako on ,že neje ,nespí ,má vysoký tlak ,proste nervy vyslovene ...je rozdrvený psychicky ako práškový cukor ...a s takým človekom ja mám vstúpiť do manželstva ???ved to by asi bola samovražda-.-a posledná vec ,čo ma najviac štve ,on aj ked sa osamostatní raz možno ( ak ovšem od nich odíde-čo pochybujem),tak on stále bude riešiť ich problémy aj po našej svadbe ,stále bude klásť hentú svoju primárnu rodinu na prvé miesto ,vieš u teba to je inak ..ty už rodinu nemáš (predpokladám),ale on ju má a aj ju bude mať ešte veľa rokov,bude pendlovať a riešiť problémy tam ..u svojej rodiny a na mna bude kašľať zvysoka ..vieš o to ide ....o nič iné mi nejde ,keby som mala záruku,že nebude pnedlovať hore dole ,nechá to tam tak ako to je ,úplne zmení život ,pôjde k psychológovi atd ,tak áno ,beriem ho ..a nezáleží mi na tom odkiaľ pochádza ..ale takto ??