dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?
Mám si ho vziať alebo nie ?
@malina lenže ja som o tom NEVEDELA ...z akej je rodine ,on je na chybe ,lebo mi to nepovedal až po trištvrte roku vzťahu ...
keby som bola tušila ,aké má on problémy ,tak si s ním nikdy nezačnem
@učka ved to ..a obávam sa ,že tie problémy psychické bude mať po celý život ...ako nikto nie je úplne " v pohode ",ked sa to tak vezme ...ale toto čo on má ,to je moc ..a zaťažuje tým len mna .ako ja ho ľutujem úprimne ,ale ...zase ...odtiaľ -potiaľ ..nechcem si s ním zničiť život --a možno robím obrovskú chybu,ked ho chcem nechať ,ale to neviem teraz ,to budem môcťzhodnotiť po pár rokoch
Pozor,tie psychické a nervové poruchy sa niekedy ťahajú celý život,neda sa to vyliečiť ako angína.Manželstvo prináša viac starostí,či to nervovo zvládne,?
no tak na to si mala mysliet skor a nie najskor urobit cloveku plane nadeje... lutujem ho....
@
malina25588,mate pravo byt stastni ,mate ...lenze s ludmi ako ste vy ,z priblizne rovnakych rodin a nie z uplnych rodin ,lebo ver tomu ,ludia z normalnych usporiadanych,dobrych rodin /z akej som ja/ vas nedokazu a ani nikdy nemozu pochopit ,to jednoducho nejde ..mali by ste si najst cloveka ,ktory je vam priblizne rovnaky a nie vyhladavat ludi z bezproblemovych rodin ...
a nejde ani tak o to ,ze aku ma rodinu ...ale ide o to,ze mna to velmi trapi ,tyra ma to ,akeho cloveka som si nasla ..najprv krasna laska ,uzasne iluzie a potom ma takto "zabil " ..nikdy si ho preto nemozem vziat ...moja rodina by nikdy s nim nesuhlasila a ani s jeho rodinou
prepac ,ak to vyznelo necitlivo ,ale ja som velmi citlivy clovek a ja nemozem na seba zobrat este aj jeho bremeno rodiny ,na to sa naozaj necitim ..ja som vzdy chcela cloveka z takej rodiny ako som ja sama ,aby neboli problemy ...
@ alenka ja nevaham ,ja ho milujem ...lenze nie takto ...myslim na dobru buducnost nasu spolocnu,a preto si ho nemozem vziat ..aj on bude stastnejsi istotne s osobou inou raz ,ktora ho pochopi ,bude z rovnakej rodiny a nie ja ..-ja ho naozaj neviem pochopit ,odsudzujem ho za to ,co robi atd ..ja nedokazem s takym clovekom zit ,aj ked ho lubim
Má kopu dobrých vlastností, povedala by som, že priam skvelých. A nikto nieje dokonalý.
Nemyslím, že to váhaš kvôli tomu aký je on, ale kvôli tomu aká si ty-budeš ho ľúbiť stále? alebo lepšie povedané budeš ho vládať ľúbiť aj potom??
poviem ti to takto, ja som tiež z rodiny, ktorá mi nedala dostatok lásky, opory keď som to najviac potrebovala. Stratila som ako mladá otca, neskôr zase začala mama s alkoholom, chlapmi, a na mňa a sestru kašľala z vysoka ako sa len dá (podrobnosti písať nebudem, no nebola to ružova záhrada).
A teraz ti dám otázku...myslíš, že ľudia ako my, si nezaslúžime konečne dokonalú usporiadanú rodinu plnú lásky, pochopenia a opory??? :(
Ver tomu, a to ti môžem povedať z vlastnej skúsenosti, že takí ľudia ako my, si dokážeme vážiť hodnoty rodiny a lásky oveľa viac, ako ktokoľvek iný (aj keď sme minulosťou poznačení)
@karlicka dakujem za tvoju radu ..vidno,ze ty tym neskutocne trpis,ktora zena by netrpela hm :(aj moja starka prezila kedysi nieco podobne ..tiez ma pred tym vystriha ,a ja sama vidim ,ze je to cele zle ..uplne ..moj vztah s nim nema buducnost-uz to chapem ,nikdy by som si ho nevzala ..aj keby neviem co ,len enviem ako mam z toho vycuvat,ked ho milujem ...
@tu-samozrejme ...ved preto to nevravím ...som ticho o tom ,len sem tam nieco jemne podotknem ,ale ..uz ani to nie ,len sa vnutorne hnevam na cely svet :(
@mriezka ja si nechcem vziat uz ....dakujem za rady ..dufam ,ze v zivote stretnem niekoho lepsieho ....alebo aspon tak dobreho ako bol on ,ale s normalnym zazemim ..:(
Natusa
takého " zaslepenca " ktorý to nevidí mám doma už 28 rokov !!!
A keď doteraz na to neprišiel,už NIKDY na to nepríde,bohužiaľ - TAK JE TO !
radím ti naozaj iba preto,aby si zle nepochodila...
rozhodni sa sama,musela som ti svoj názor vyjadrit,aj varovanie
Jo natusa, trikrát :D.
Chyby? Nie, nemôžem povedať, že mali chyby. Boli to skvelí ľudia. Ale keď bol stanovený dátum svadby, všetky bunky sa mi vzpätili a jediné, nad čím som uvažovala bolo, že ako z toho von. prišla som na to, že najdôležitejšia vec je, aby ste sa zo svojím partnerom pozerali rovnakým smerom a mali tie isté ciele, ktoré chcete dosiahnuť spolu. Toto bol ten problém s predošlými. Obaja sme chceli od života čosi iné. A kým o nič nejde, tak sa dá ale ak už šlo do tuhého, tak tam už nebol priestor pre sebaklam. Mám 33 a teraz by som bola už 3x rozvedené a možno mala deti. Chválabohu som sa rozhodla vycúvať a aj ked som sa bála samoty, odišla som z tých vzťahov. Teraz som našla toho pravého a som neskutočne šťastná. :) Oplatilo sa "risknúť" samotu.
je nejaka stranka kde si mozes precitat nieco,co ti mozno trochu pomoze v tvojom rozhodovani...
nebudem ti radit-lebo tieto veci si musis rozhodnut sama
-len by som ti chcela napisat ze aj keby si sa ozvala a povedala nieco take ZE JEHO RODINA HO VYUZIVA a podobne...NEMUSI TO MAT DOBRY DOPAD-mozes ostat ty ta najhorsia...ON USI PRIST NA TO SAM-ZE HO ZNEUZIVAJU...
ZELAM VELA STASTIA/tazko sa zije ked sa rodina miesa do zivota/