dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?
Mám si ho vziať alebo nie ?
natusa ak by si pozorne čítala a nezačala hneď útočiť ako to robíš stále a na všetkých,tak som sama napísala,že niesom naivná a VIEM,že sa to po svadbe nezmení.Isto nie,ale vieš,niektorí ľudia nie sú takí sebeckí ako ty,že chceš aby bol chalan len pre Teba,aby sa vykašlal na rodinu,ked majú problémy,však načo to rieši,keď má predsa Teba,no nie?Však načo potrebuje pomáhať rodine,nech to robia ostatní súrodenci,proste všetci navôkol,len nech nie on!Veď sa má tebe venovať,tak čo?...si príliš zahladená do svojich potrieb..čudujem sa,že si to ešte nevšimol.U nás sa to rokmi začalo zlepšovať,a hoci to stále vôbec nie je ružové,opakujem,on mi zato stojí.To,že bude odbiehať za mamičkou,no a čo?Je to predsa jeho matka,nechcem byť hnusná,ale vek ľudí je limitovaní,naši rodičia tu bohužiaľ nebudú večne,ale takého milujúceho,človeka ,ktorý mi v živote pomohol neuveriteľným spôsobom,si nenechám vziať.Tebe ten tvoj za to buď nestojí,alebo sa jednoducho k sebe nehodíte,alebo ste na sobáš naozaj príliš mladí,teda aspoň ty podľa toho,čo tu píšeš.
@xantipkaR jeden mi radí tak ,jeden tak ..jeden vraví ,že to nie je až také zlé ..zase ty vravíš ,že nech s ním skončím ,tak o teda ?aké máš ty skúsenosti ?podel sa o ne so mnou ..ved je to anonymné ...
--a práve to ,on nie je silný jedinec ,ved jeho to už teraz ničí ..a ja si mám plánovať budúcnosť s takým rozsypaným človekom -je to podla mna samovražda
Prosím Vás len neprepadnite ilúziám ako laska nemá hranice, všetko zvladne atd, realita života je iná, musí byť veľmi silný jedinec aby to zvládol všetky tlaky rodiny a oklia a hlavne jeden nemôže bojovať za dvoch verte mi mám s tým skúsenosť ...
natusa42 nie nemas si ho vziat,lebo vela riesis a to je na skodu.A nespoliehaj na nazor okolia a rozhodni sa sama.Vela stastia.
haha smiesna tema. nie si s nim ani rok a riesit na nete ci si ho mas zobrat.
@barboraaa prepáč ,ale si ma trošku (dosť)rozosmiala ,lebo ty myslíš ,že sa zmení ?ty čakáš ,ze toto všetko sa zmení ????že on prestane za mamičkou behať ,ked ona luskne prstom ?ked sa vezmete ?ježiši ,dievča ,zobud sa ,prosím ťa ..z toho sna naivného aký snívaš ,mám XY príkladov v mojom okolí ,že sa to nikdy nezmení ,chlap ostane verný svojej mamičke a ona bude vždy na prvom jeho mieste
a má aj tvoj chalan také zdravotné ťažkosti ako ten môj ?istotne nie
@kemmi aspon ukazuješ svoje IQ,keď máš takého "úchvatné " vyjadrovanie a ani človeka nepoznáš a nevieš čo zažíva ....a moja rada:nepozéraj sa na top of page :Da dalšia rada do budúcna zlatá moja,neurážaj človeka ,ked ho nepoznáš a nevieš o nom nič -mohlo by sa ti to vypomstiť ....
natusa,takto Ti poviem.Mám priateľa už viac ako päť rokov,sme zasnúbení a tiež sme mladí.Problémy ktoré opisuješ ohľadom jeho rodiny,poznám z vlastnej skúsenosti.Tiež má môj priateľ maminu,ktorá je na neho brutál naviazaná,ale fakt dosť,na všetko ho potrebuje,keď ona niekam ide,prosíka aby šiel s ňou,keď jej náhle príde zle,zostane doma,napriek tomu,že sme mali niečo naplánované.A to sa stáva,presnejšie stávalo,veľmi často.Tiež som sa s tým nevedela zmieriť,veľakrát sme sa preto aj pohádali.Je to proste na strašne dlho,konkrétnosti nebudem písať,aby som zostala v anonymite,ale ver,že ťa chápem.Ona má isté psychické problémy,ktoré si čiastočne i lieči,niekedy je to s ňou lepšie,inokedy katastrofa.Keďže sme spolu tak dlho,musela som sa naučiť s tým žiť,lebo mi za to stojí!!Veľakrát si na ňu ponadávam,ale čo už.Aspoň vidím,že nie je sebec,že mu záleží na rodine,že sa vie obetovať pre blízkeho.Ja myslím,že možno do tohto štádia rokmi prirodzene prídeš,možno si teraz primladá,netuším tvoj vek.Dobrý chalan so zmyslom pre rodinu sa dnes už hľadá fakt ťažko.Trošku si sebecká,teda trošku dosť,ale to azda tiež súvisí s vekom.Ja niesom naivná,viem,že keď sa vezmeme o rok,tak sa hneď všetko nezmení,viem,že neprestane chodiť domov,že bude stále maminu,,poslúchať,,ale rokmi,keď prídu aj deti,si myslím,že presedlá na našu rodinu a isto aj jeho mama pochopí,kde je jeho miesto.Ale nikdy,za tých päť rokov vzťahu ma nenapadlo sa s ním rozísť kvôli chorobe jeho maminy,mali sme veľké krízy,ale toto fakt nie...Asi si momentálne neuvedomuješ,čo pre Teba znamená,možno to pochopíš,keď ho ztratíš..
Ja suhlasim s kemmi.. ty ani radu nepotrebujes, lebo si presvedcena, ze to co robis/tvrdis je spravne a ine riesenie niet.
Na kazdy navrh, co tu dostanes hned das protiargument preco "nie". A mam pocit, ze sa snazis stale cim dalej tym viac vykreslovat tu situaciu ovela "farebnejsie" nez to naozaj je, len aby ti tu vsetci dali za pravdu.
Ked napises ako dovod na rozchod alebo "dovod preco si ho nezobrat" vec A a niekto ti napise ze to nie je az take strasne, ty hned napises, ze ta vec A vlastne ani nie je taka strasna, ze je to hlavne kvoli problemu B. Ked ti opat niekto poradi ohladom problemu B, ty vytiahnes ako tromf problem C. A tak dalej..
Komu niet rady, tomu niet pomoci..
Toto sa nedá čítať, dievča daj si pauzu, obaja si dajte zdravie do poriadku, buď Vám to robia hormóny, štítna žľaza alebo čo. Poznajte navzájom svoj zdravotný stav, "prečistite" si hlavu, nikde sa neponáhľajte. Lebo pokiaľ je to psychika nemôžeš vedieť ako to v budúcnosti môže dopadnúť.