Mám si ho vziať alebo nie ?

Príspevok v téme: Mám si ho vziať alebo nie ?
natusa42

dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?

bmpr

Na tvoju otazku vziat nevziat si tu odpovedas sama uz tym, ze tu riesis same jeho zle vlastnosti/povahove crty/socialnu situaciu. Ked ti ten chlap vobec nevyhovuje tak co tu riesis za dilemu.

kpl

deh v tom pripade by som do toho urcite nesla. Pokial nie je natolko zrela a samostatna, aby si dokazala presadit svoje (ved sa jedna o jej zivot preboha), tak to nema zmysel! V tomto pripade, ked vie o jeho nedostatkoch a este toho v zivote vela pride, vela problemov a castokrat to bude horsie ako teraz a ani si to nevyskusa,
radim NIE! neber si ho. Pockajte. Ked aj roky. A mozno pride cas, kedy si budete moct zariadit zivot podla seba a nie podla rodicov. Pod dozorom rodicov sa v zivote robi vela chyb. Najskor sa musis tak trosku osamostatnit, byt nezavisla na rodicoch, doslova sa odseparovat, byt zodpovedna za svoje rozhodnutia. Prosto dozriet do toho stavu, ze taketo veci uz nebudes musiet riesit na fore a budes si vediet odpovedat sama.

kpl

natusa42 necitala som vsetky prispevky, ale vy spolu nezijete? Ak nie, skuste si to pred svadbou na par mesiacov. Ja som riesila nieco podobne, ale odkedy priatel byva so mnou, mimo svojej rodiny, tak je celkom iny, skludnil sa, nema ziadne nervy, je sice stale workoholik, ale da si povedat. Dovtedy s nim nebolo reci. Takze skuste spolu zit a nemas tym co pokazit. A ak uz spolu zijete a stale je taky ako opisujes, tak sa nezmeni.A je len na tebe, ci mu to dokazes tolerovat cely zivot. Laska vo vztahu nie je vsetko, ta rokmi vybledne a ked si nebudete rozumiet, dopadne to zle. Pises, ze si mlada, tak sa neponahlaj, ved to je rozhodnutie na cely zivot castokrat.

ha ha ha

nechajte ju nech si ho vezme :) a potom tu bude pisat dalsie trapne temy o tom preco jej nikto neporadil aby si ho nevzala... kazdy mame problemy ci uz s nou alebo s nim, no ak ich vieme a chceme riesit tak to neriesime tuto a takto... si trapna, a lekar by ti mohol zvysit davku tych praskov, sorry!

vanilka12

natusa ja som to vo svojej hlave pochopila :), prosím ťa prestaň moralizovať ako ťa nemajú urážať a súdiť, keď robíš to isté....viem, prečo som ti napísala to, čo som ti napísala a keď si si to nevedela prečítať na prvýkrát tak sa opakovať nebudem...vieš, mám pocit, že si nedostatočne vážiš svojich rodičov, lebo aj moja matka keď si pískne, tak by som aj o polnoci jej išla na pomoc keby treba aj na druhý koniec sveta.Je to moja matka a nezanechala by som pomoc pre ňu len kvôli nejakému frajerovi, s ktorým možno aj tak neostanem. Veď to sa ani nedá...ale každý máme priority niekde inde a ty ho naozaj nechaj radšej tak, raz príde žena, ktorá ho pochopí a bude schopná mu pomôcť aj po zdravotnej stránke...nechápem ako tu môžeš kydať na svojho priateľa a pritom sa s ním niekde na druhej strane objímať a myslieť si toto...