dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?
Mám si ho vziať alebo nie ?
@karlicka dakujem ti ,aspon jeden človek ,ktorý ma chápe ..
ale ved ja som mu tiez nikdy nic nezakazovala ,len ho trosku vzdy napomeniem , ze moze to urobit aj niekto iny ,ale on jednoducho nechce ...
dakujem karlicka ..ved to,clovek aj ked akokolvek lubi,tak hento ,ze muz stale uteka za mamickou poznaci kazde manzelstvo a su zbytocne nervy a hadky ..:( ..viem ,moja rodina detto ...dakujem za nazor ..
Myslím si,že je a malo by byt normálne,že sa mladí ludia chcú byt spolu stále. želania natus SU normálne...
napríklad ja nezakazujem svojmu manželovi,aby pomohol mame alebo súrodencom. ale ak je to už veľa,trápim sa aj ja ...:-(
natus robíš dobre,že čítaš názory ľudí,ja som za mladi nemala tú možnosť.
želám ti,aby si bola šťastná
ja som ti uz raz pisala
proste to teraz neries a uzivaj si zamilovanosti a vasich spolocnych chvil, po case uvidis ci s nim este chces byt alebo nie
ale ako vidim, ty uz s nim viac nechces byt ako ano. hladas az prilis chyb na nom
@jasidielko mne je s ním fajn ,nie je to stereotyp ,ľúbime sa,od prvého momentu ako sme sa uvideli ..pekná láska to je ...a nie som vypatlaná 15.ka ,len príliš rozmýšľam do budúcna :(
a to je moja najväčšia chyba
@alenka
snažím sa len prísť na niečo ,čo mám robiť,vypočuť si rady od starších skúsenejších ľudí atd ....čo niečo podobné prežili,alebo možno "návod" ako jpo mám zmeniť ..viac " k sebe pripútať " atd :)chápete ...
ja ho chcem ..a aj on chce mna
ja neviem ,možno ked ho rtaz opustím si potom budem hlavu o múr biť ,ktovie ..a možno budem šťastná,že som ho nechala,ktovie ,to nevie nikto ,ale zvažujem preto,čo robiť ...
Snažíš sa presvedčiť nás o tom, že tvoj život s ním by bol jednoducho katastrofálny, alebo SEBA?
a vieš čo som zvedavá? ŽE ak sa teraz rozhodneš, že ho už viac nechceš, tak som zvedavá čo povieš o pár rokov. Pretože možno už nikdy nenájdeš tak dobrého človeka ako je on.
A možno nájdeš človeka omnoho horšieho.
Ale myslím, že pre toho chalana by bolo lepšie, keby si si ho nevzala.
a ozaj, NIEJE LASKA O POROZUMENI? O POCHOPENI? preapáč, ja si myslím že ho neľúbiš skutočne. a ak ho aj ľúbiš, tak SEBA lubis viac.
podla mna ho nelubis, a si s nim daaaaaaaavno len zo stereotypu...laska vyzera inak...je jedno ake su problemy...a nic v zlom...jedina labilna a psychicky chora si tu ty...pripadas mi ako paranoidna....zatial sme poculi reakcie z tvojej strany...to mi nestaci ...bola by som velmi zvedava na jeho nazor....stale dokokola vypisujes ako ho lubis...je to smiesne...pripadas mi ako mala 15 ka...ktora okolo lasky ani neutekala......potrebujes dozriet, lebo podla mna by si ho znicila ty a nie on teba! uz teraz ho chudaka lutujem...podla mna ta stale musi utesovat on a nie ty jeho
Preboha, tak sa s nim uz konecne rozid, nech ma chalan klud! Ved tu nic ine nerobis, len hladas argumenty na to, preco si ho nevziat a vypichujes jeho zle vlastnosti- nevidim teda jediny dovod, preco s nim este si (aha, zabudla som, ty ho "milujes")
tak si ho zober a uz budete moct zit spolu co sa tu tolko seres..
a ešte jeden dotaz pre uživateľov ,ktorí len nadávaj ...nedávajte mi sem svoje trápne komentáre,nemám na to náladu,potrebujem len dobré rady k téme ..a svoje reči si nechajte pre seba ,ak nechcete a neviete poradiť nijako ...ďakujem
@barboraaa nie som sebecká ,len viem ako to v živote chodí,život je príliš tažký na to ,aby sme si ho ešte my sami sťažovali,môj priateľ je problémový človek a myslím ,že sa to nikdy nezmení ,vieš je rozdiel starať sa o rodičov tak ako sa patrí za to ,čo pre nás urobili,ale je rozdiel ,ked niekoho strašne zneužívajú ...
lenže samozrejme vy všetci nemôžete úplne vedieť ,ako to je,to len ja a on vieme....Ja rozumiem ,že sa trewba starať o rodičov aj po svadbe ,stále to budú rodičia ,to je mi jasné,lenže nech sa každý zo súrodencov stará rovnako a nie že všetci na to dlabú a len on nie ,to ma vytáča ,lebo si ničí svoje zdravie ..(čo samozrejme on nechápe a netuší ,resp.je mu to jedno) ,nie soms ebecký egoista ,ja tiež budem pomáhať našim,o to mi nejde ..
@kpl nežijeme ,ani sa nechystáme ,mne to rodina nepovolí ,či už z kresťanského hľadiska alebo morálneho a sme príliš mladí obaja na to ,a nemáme ani kam ísť žiť ..to je bezpredmetné preto takto uvažovať