Mám si ho vziať alebo nie ?

Príspevok v téme: Mám si ho vziať alebo nie ?
natusa42

dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?

natusa42

@slniecko ved ja si tiez myslim ,ze sa nezmeni,ale ktovie ,neviem ,co mam robit,niekedy som rada ,ze ho mam ,niekedy mi je len na tarchu ,kvoli jeho starostiam ,ved toto ,vies ....stastna s nim neviem ci dokazem byt kvoli jeho rodine :(naozaj neviem ,ja nevie ,som mladá na to,aby som to dokazala teraz a o pár rokov neviemčo bude ,ale zatiaľ sa na tú veľkú zodpovednosť necítim ..a on mi povedal minule ,že aj po svadbe to budú len jeho problémy ,jeho starosti a nič iné ,ale to je taká hlúposť ,budem to riesiť aj ja ,vsak ved budem jeho manželka ,tak nechápem ..a bude sa on trápiť ,ja ho budem vidieť,a budem sa trápiť i ja ,ja to už vidím ,a neviem či som schopná to zvládať ..lebo on sa nemieni vzdialiť od rodiny a pakticky ani nemáme kde ísť ...
prie sa vo mne rozum a láska a neviem ako dalej,som s ním síce ,ale neviem dokedy to zvládnem a či vôbec to "mám zvládať " ...
ja tiež neznášam tie dnešné vzťahy ,tiež si myslím ,že ked sa raz ľudia rozídu,tak niet návratu a on je taký istý ...preto som sa s ním nerozišla ,a už ani nad rozchodom teraz neuvažujem,lebo viem ,že v tejto chvíli by sa zrútil:(má problémy veľké
ale možno by som to teraz nemala toto riešiť ,čo bude ak sa raz zanho vydám ,ak sa vydám ,bohvie ,len zase zavádzať ho nechcem -nemôžem ,som úprimný človek ..ta neviem ako dalej,ale hlavná vec je -on vie ,že mne to vadí,.ako to on má ..a to je podstatné podľa mna

na- ja neviem,či sa on z toho raz dostane ,lebo on má veľké psychické problémy,ktoré sa ju uýž prelínajú s fyzickými,čiže neverím ,že sa mu to raz zlepší,samozrejme ,ja sa snažím odkedy som s ním ,aby sa mal fajn ,som vždy pokojná pri nom,normálna,milá ,a on je pri mne kľudný,šťastný,aj mi to sám povedal ,že sa cíti neskutočne fajn pri mne ....a ja to vidím ,možno by dokázal pri mne byť "normálny " ,bez nervových zrútení,ale ktovie ,ja to nemôžem vedieť ,čo bude o pár rokov,možno sa jeho stav zlepší možno nie ,ja neviem ,to len Boh vie ....ale chcem mu pomôcť,to je samozrejmé,len neviem ,či na úkor seba :( to naozaj netuším
vieš,keby mal len problémy ,že ho "hlava bolí " ako teba bolievala ,tak by to bolo fajn ,lenže on má oveľa horšieproblémy

na-

no neviem ,ci sa vezmeme ,ale ...ktovie ,mozno uz pri mne ,ked sa raz vezmeme nebude taky ..podla mna on bude navzdy poznaceny tym ,ako zil cele roky a pri mne si uz nervy "nevylieci "

KTOVIE-NATUSA ked budes milujuca manzelka-on bude v inom prostredi s tebou zit-mozno mu to bude len na dobro veci...
ale jasne ze je to len na tebe...
jeden priklad-tiez som nemala ruzove dectvo pri otcovi bol alkoholik a chodil denno denne opity-mama sa snazila-ale ked prisiel otec domov boli len hadky-a to som zazivala denno denne...bolievala ma csto s toho hlava,kazdy den som cakala aky otec pride domov ci triezvi alebo opity...a tak dalej a tak dalej...
ked som sa vydala a bola som prec z domu-hlava ma prestala boliet a bola som kludna ako baranok-vsetko sa zmenilo-mala som svoj domov-kludny/i ked zasa svokra bola na dva veci/ale konecne som sa enmusela bat akom stave pride otec.../tak aj tvoj priatel ak nebude denno denne v tych problemoch urcite by sa s toho dostal-a nechat ho bola by to skoda pre teba-co ked si najdes takeho co ta bude mlatit,pit a neviem co este...treba sa poriadne zamysliet nad tym...
tiez ti zelam vela stastia a aj jemu...

*slniecko*

neocakavaj ze pri Tebe sa zmeni...ostane stale rovnaky, len situacia sa zmeni a ta ho ovplyvni...
myslim, ze je dobre, ze uvazujes nad tym co bude v buducnosti...vela ludi ma tie povestne ruzove okuliare nasadene na ociach a uz je neskoro, ked im spadnu z nosa...vidno, ze Ty pori laske sa snazis zapojit aj rozum.a vobec nie si bezcitny sebec...nie je Tvoja povinnost sa obetovat, ked si myslis, ze by si to nezvladla alebo to jednoducho nechces.alebo len koli tomu, ze druhy to tak robi.v prvom rade musis mysliet na seba, aby si Ty bola stastna, lebo ako mozes spravit druheho stastnym a byt mu oporou, ked sa citis pod psa...?
tesim sa, ze si sa rozhodla to este skusit..:) dufam, ze Vam to spolu pojde :) hlavne sa rozpravajte a vzdy povedz co Ti vadi..vies, ked to bude ozaj neprekonatelna prekazka casom to budes vediet urcite a mozno aj on pochopi, ze jednoducho by si takto nevedela fungovat cely zivot.podla toho ako ho opisujes urcite chce len to najlepsie pre Teba, cize by Ta do nicoho asi nenutil, co by si nechcela...
vies,ja sa vzdy zamyslim nad tym, ked zvazujem ci vztah ma zmysel, ze ci to je naozaj take zle alebo je to len moja chvilkova bezmocnost alebo nechut alebo ako to nazvat...pretoze ked raz ukoncis vztah, nie je cesty spat...(teda ja neuznavam nekonecne rozchadzanie sa a davanie opat dokopy) kdezto rozist sa, mozes hocikedy, ked citis, ze je to uz neunostne...
drzim Vam teda palce, aby ste boli spolu stastni a vsetky problemy aby sa Vam vyhybali...:)

natusa42

ku mame sa chová dobre,on je dobrý ku každému ,alebo to možno je len pretvárka ktovie ,neviem ..ale vyzerá to byť láskavý a obetavý človek
ja viem ,ale ..proste ..my mladé ženy žiarlime na matky strašne:( aspon čo ja viem ..a ak sa synovia venujú radšej mamám ako frajerkám ..to najmä
no neviem ,ci sa vezmeme ,ale ...ktovie ,mozno uz pri mne ,ked sa raz vezmeme nebude taky ..podla mna on bude navzdy poznaceny tym ,ako zil cele roky a pri mne si uz nervy "nevylieci "

učka

Natusa,nemaľuj čerta na stenu,veľa sa rozprávajte,je citlivý a preto pomáha.Dobre si všimaj ako sa chová ku matke,lebo raz sa bude tak aj k Tebe.Je ťažké to čítať matkám čo majú päť synov,žiarlite mladé ženy na ne? Aj Vy raz budete na ich mieste.Výchova k úcte ku starším Vám nič nehovorí?Po prečítaní príspevkov,myslím že to bude dobrý manžel,otec,syn a človek vôbec. Nech si to aj on tu prečíta.Láska hory prenáša.Tie nervy som mala obavu,ale myslím že dobre nové rodinné zázemie ho posilni. Si mladá,ale práve láska kvitne v tom veku najviac,nepreháňaj moc prdvídavosťou,nevieš ako bude keď prídu deti.Budeš to riešiť v priebehu života.Nedá sa všetko predriešiť. Veľa,veľa skutočnej lásky Ti prajem a zdravie obom.

bon bony

Keby si ho naozaj lubila, tak urcite by si sa nezamyslala nad tym, ci je vyhodne vziat si,kedze ma uz teraz zdravotne problemy. Ved o com je laska?

Tak si najdi teda 100%ne zdraveho, ke ti toto prekaza.
Chudak chlap, co by si mu mala byt oporou, nakoniec by si ho opustila.
Velmi sebecke od teba.
To je ako ked ostane jeden z manzelov na vozicku a ten druhy ho preto opusti...
Od teba je to nechutna vypocitavost.

natusa42

@slniecko dakujem velmi pekne za tvoju radu ,konecne nejaka normalna rada :)
takze po poriadku-
on ma 23 rokov ,jeho prvy vztah :)aj moj ..
viem o com je manzelstvo ,viem ,ze laska úpostupne vyprcha ,viem to ...ostane priatelstvo,ucta a starostlivost ,zvyk ,ja viem viem :)prave preto som si ho vybrala ,lebo k nemu citim vsetko,uctu ,je starostlivy prilis (ku mne )taktiez nielen k rodine :)ked mi nahodou nieco je ,tak bezi uz za mnou (on nemysli na seba ,mysli na inych ludi viac )je to od neho strasne slachetne a ja to viem a ocenujem unho
spravne si pochopila ,ze jedina vec ,coi mi vadí,je to co si napisal ,ze sa prilis venuje rodine a ze rodina ho vyuziva atd ,to mi uplne najviac vadí ,mne na NOM nic nevadi ,je to dokonaly clovek podla mna ,skvely chalan ,najradsej by ma vo vaticke choval..
vies co ?ano,rozpravala som sa s nim o tom trosku /jemne velmi/ ,ze ci vsetko musi on robit ,o jeho rodine sme sa zhovarali asi parkrat ,ze mi to vadi trosku,aki su,kedze ja som z dobrej rodiny atd ,on vie ,ze mi to vadí ,ale on to nedokaze inak riesit ,vies ?vsetko je na nom ,nie je sebecky,a preto je takytzo
nechcem sa s nim zatial rozist ,praveze nie ,rozhodla som ,ze to este skusim :)ze sa pokusim mysliet optimisticky (presvedcil ma o tom vcera,aby som mu dala este sancu),a ja chapem ,ze by ho to polozilo,keby som sa s nim rozisla ..viem
viem ,ze on sa bude aj o mna starat a o nase deti ,ak sa vezmeme ,viem ,len naozaj sa velmi bojím ,ze jeho rodina ho bude vyuzivat aj po nasej svadbe
on to so mnou mysli velmi vazne (ved mi parkrat navrhol manzelstvo ,takze ano)aj ja s ním to praveze myslim vazne,inak by som s nim uz nebola ,to mi ver :)
a tie problemy ,co ma ,tie psychicke -no hovorila som s nim o tom -vraj to uz ma dlho ,a slabsie nervy ma odmala ,je strasne citlivy clovek (a najma na mna precitlively)--neznesie ani ked ma boli hlava -hned uz okolo mna "skáče " :)
a vysoky tlak -ma dedicny ,to sa nikdy nezmení ..:(a z toho mam obavy ,ze ked si ho vezmem tak o par rokov mi umrie ,ked ma takyto zivot:(stresujuci a este aj toto -uz parkrat mal nabeh na infarkt takyto mlady clovek a skoncil v nemocnici :((proste zle mu bolo velmi)
necham to plynut normalne,ako to ide ,a nebudem sa trapit kvoli tomu,len uz vies co ?ako naozaj ,mna najmenej teraz trapi ta jeho rodina povedena ,ale jeho zdravotny stav :(:(lebo moj dedko mal tiez takyto zivot stresujuci atd a nakoniec zomrel babke velmi mlady a nechal 3 deti ,o ktore sa ona musela postarat sama :(:( preto mam pred tym respekt ,vies ..:(

*slniecko*

laska je krasna vec, no takmer vzdy po case vyprcha a potom v manzelstve uz ostane len tolerantnos, ucta a zvyk..a pokial toto chyba tak manzelstva sa rozpadavaju.clovek by mal ist do manzelstva len s tym kto mu vyhovuje po vsetkych strankach a nedufat alebo ocakavat ze po svatbe sa to zmeni.aj na tychto ocakavaniach mnoho manzelstiev krachuje.
preto vadi Ti na NOM nieco? z toho co si pisala som porozumela ze jedine co ti vadi,tak ze sa prilis venuje svojej rodine a vsetko je na nom,o vsetko sa stara,niekedy az na ukor vasho vztahu, Teba..skusila si mu JASNE povedat ze toto Ti vadi?ak nie povedz mu to.konkretne,jasne a hlavne s kludom.bez akychkolvek naznakov zufalstva.snaz sa to riesit s nim.nedovol mu zosypat sa alebo spravit hystericky zachvat.(tym sa nic nevyriesi,len sa znova zlkaknes a pripadne ho budes viac lutovat)ty musis byt silna a stat si za svojim.treba komunikovat,neviem ci ste to uz spolu riesili,nejak si to nespominala.tosku sa mi zda, ze dajak riesis tvoj vztah viac bez neho ako s nim a mozno prave preto ma pocit ze vsetko funguje najlepsie a prave tvoje rozhodnutie ku ktoremu si dospela po dlhsej dobe a stalo ta vela sil mu naservirujes hned (sms ,pripadne inak neosobne) ho moze polozit a pokial neni na to ozaj psychicky najlepsie, urcite ho polozi a nebude chapat hlavne preco, ked jemu sa to vsetko zdalo idealne...tiez sa mozno skus pozriet na to z inej strany,napriklad ze to ako doma vsetko robi robi, preto lebo rodicov ma rad napriek tomu aky su a su pre neho ti o ktorych sa musi a chce postarat..(nerobi to nasilu a z donutenia)mozno ak raz bude mat svoju rodinu ,tiez to bude povazovat za svoju povinnost a bude sa aj o svoje deti a manzelku starat rovnako..ty si zatial len jeho priatelka,no este stale si \\\'\\\'cudzi clovek\\\'\\\'.myslim ze chlapec to s tebou mysli velmi vazne.hlavne podla toho co si vravela o tom kostole...kolko ma rokov? ono vsetky tieto veci kotore si vymenovala (workoholik,nervovo na dne,problemy so srdcom...)nic nie je trvale,vsetko sa moze obratit ako nahle sa zbavi stresu.to je len momentalna situacia ktora hoci trva uz dlhsie je docasna.vravis ze pri tebe sa smeje ,raduje zo zivota..je pravdepodobne ze ked teda budete spolu tak bude vsetko fajn..urcite keby ste byvali sspolu-on by nebyval doma s rodiccmi ,jeho praca a vyuzivanie ho rodicmi by sa minimalizovalo.ano vzdy by im pomohol mozno aj ako jediny zo surodencov, ale uz by to bolo v inom rozmere..aspon vidis ze nie je sebec na rozdiel od jeho surodencov :D
nevydavaj sa zanho urcite pokial neni si 100% presvedcena ze to chces.casu na svdbu habadej..pokial si sa nerozhodla este urcite, ze ho chces opustit a stale ho tak velmi lubis ako si pisala, tak len skus zvolnit tempo,nebud nanho tak naviazana,zacni sa venovat inym veciam ,zacni rozmyslat o inych veciach..viem ze je to tazke ale zoziera ta to :) hlavne mu jasne povedz co ti vadi a ze ti to vadi tak ze zvazujes rozchod. (ak v tom mas uz jednoznacne jasno,neni o com)alebo to len jednoducho nechaj plynut..samo sa vsetko vyriesi casom,len nikto nevie ako dlho to bude trvat.
velmi ti drzim palce, aby si sa rozhodla spravne.chapem ta ake je to tazke a ako sa asi citis..tiez som v podobnej si situacii...
hlavne sa pozeraj na to co je na tom krasne a snaz si to uzivat najviac ako sa da..jednoducho ries len to pekne a neries problemy, lebo tie maju tendenciu zatienit to pekne..hlavu hore a usmev na tvar ! :)
peky den

natusa42

ved ja nie som nejaká mrcha ,ja práveže keby doma nepomáhal ,tak by som ho hnala ,aby pomáhal ,ale je niečo iné pomáhanie a využívanie ...