Mám si ho vziať alebo nie ?

Príspevok v téme: Mám si ho vziať alebo nie ?
natusa42

dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?

natusa42

a úplne ma dnes dorazil ---vravel a ospevoval našu veľkú lásku,že akí sme šťastní,že ako sa milujeme / čo je aj pravda vlastne/,že si ma chce hned vziať ,že len naša láska je večná a silná a jediná a že pretrvá ,že ja som jeho prvá a posledná a také veci ,proste div ma nepožiadal znova o ruku ...preboha ,mne je až zle ,ked toto hovorí ...ako strašne mu raz ublížim ,ked sa s nim definitívne rozídem ,ved on to neprežije ...:(:( on si naozaj myslí a je v tom stále ,že " naozaj sa vezmeme " ,lebo on si to proste zaumienil ,zaumienil si ,ze mna bude mať a dovi dopo ..iná žena nepridchádza do úvahy ,mne sa zdá,že tu už aj trošku prehána s tou láskou ku mne ...príde mi to také strašne z jeho až "vyumelkované " -.--kedysi by som sa bola rozplývala ,kkeby mi takéto reči bol hovoril /ešte ked som založila túto debatu/,ale teraz kedže s ním už neplánujem žiadnu budúcnosť ,tak mne to príde strašne také " zúfalé " od neho ...strašne ma bolí,ked to vraví ,príde mi ako trošku mimo,kedže takto hovorí a vie veľmi dobre ,že ja mám obrovské pochybnosti ,resp,že už s ním nechcem byť ..hrôza sa ma zmocnuje ,ked on už vystrája svadbu v svojej mysli,a ja sa s ním chcem rozísť ....ľudia ,toto je katastrofálna situácia

natusa42

lenze slniecko ide o to,ze aj ked ma citovo vydiera istym sposobom ,tak ja bez neho byt asi nedokazem ,samej mi je asi horsie ako s nim (alebo si to len nahovaram ?:()sama netusim ...ale v kazdom pripade,teraz s nim byt aj chcem a aj musím ...cize rozchod teraz v najblizsich tyzdnoch ,mesiacov ,nejde ...aj keby som akokolvek chcela ,rozhodnuta som bola,ze ho necham ,ale .."obmakcil " ma :(:/som slaboch obycajny ..laska je taka mocna u mna ...ze ...:(aj ked viem ,ze zle robim ,rozum mi jasne vravi ,ze nechaj ho ,utekaj od neho ,aj ked budes navzdy sama ,prec od neho ...ale srdce je este silnejsie ...zatial ..a zatial vyhrava nado mnou ,ja neustale zvadzam tento hnusny boj a nehorazne ma to vycerpava ...:(

natusa42

@angela85 ved praveze ja som bola uplne pevne rozhodnuta dva cele dni,som ho enchcela ani vidiet ,ani pocut ,mala som nervy nanho atd,ale pochopila som ,ze on je bezo mna uplne hotovy ,on je ako male dieta pri mne stastny ,a teraz ma potrebuje ,zialbohu,lebo ma obrovske problemy :(:(
bola som rozhodnuta,ale on ma presvedcil o opaku uplnom ,bola som s nim von a zrazu ...zacal mi vyznavat lasku,zacal ma objimat ,bozkavaz ,zacal hovorit o tom ,ako nam bolo spolu krasne ,ked sme si spolu zacali,ze to bolo ako z filmu ,ze lepsiu odo mna nenajde atd ,a ja som nemala srdce mu povedta "nie " ,lebo ho lubim ..zialbohu,je to tak ..je to take ,.ze .."ani s nim ,ani bez neho " ,ked som si predstavila ,ze ho mam nechat teraz ,tak mi bolo neskutocne hrozne ,tieto dva dni ,to boli muky pre mna,bez neho ja akosi nemozem teraz zit:(prilis som sa s nim zamotala a neviem ako z toho dalej vycuvat ,uz je nas vztah vo velmi vysokej faze ...a bojim sa ,ze uz asi o rok ,o dva cesty spat nebude ...a neviem ,ci vobec ma to s nim zmysel ,ja mu chcem pomahat ,chcem mu pomoct ,ale trapim a suzujem sa aj ja ,ale ako z toho von ,to neviem ,keby si on nasiel inu zenu,lenze on si nenajde ,je do mna slepo zblazneny ...ale ja by som aspon "mala po probleme " ..ked sa to tak vezme a bez vycitiek od neho aj od seba ...ale to sa nestane vravim ...a neviem ako dalej uz

@dee aj ty si tak velmi psychicky trpela pri ex ako ja pri nom ?tiez si uz bola tak na pokraji zufalstva ???tiez si mala uz az take psychicke problemy z neho vo vztahu ?ci ?ako si to vydrzala ?

slniecko ...no nie ,ze musim ...dnes som zistila,ked som bola s nim ,ze aj ked sa kvoli nemu nehorazne trapim ,tak staci jeden jeho pohlad a pohladenie a....som v tom zas...v tej laske k nemu myslim ,mozem byt akokollvek nanho nahnevana ,neviem co ,aj si uvedomujem,ze to nema zmysel atd ,ale prote ked ho pocujem ako hovori,ze ma miluje viac nez svoj zivot a ze si ma chce vziat ...tak ...:(:( boze ,on je tak nehorazne zamilovany do mna :(:(:(:( takeho chlapca zamilovaneho som este nikdy nevidela,kde sa to aj v nom berie

*slniecko*

nebud s nim nasilu a len preto, ze mas pocit, ze "musis"...uz si sa rozhodla, hoci si sa k nemu na chvilku vratila, tak to vlastne nechces a nemas z toho dobry pocit...pomahat sa mu da, aj ked spolu nie ste, stale mozes ostat clovekom, na ktoreho sa moze obratit.keby ste sa uzmierili (nie vydieranim), bolo by to mozno fajn.ale takto s nim nebud, nechaj ho skor, ako ho znenavidis.od lasky je len kusok k nenavisti, pozor na to :) aj ked to bude teraz neskutocne takzke, tak si mozete vvoci sebe zachovat uctu a ked vsetko preboli, spolu dobre vychadzat...och natusa :( je mi to luto...ale len Ty sama vies, ako najlepsie to zvladnut...

MKS

neda mi neprispiet... prec od takehoto cloveka, zrejme podla príznakov ma psychicke problemy, skus si zistit jeho skutocny zdravotny stav... mal som kamaratku... ktora mala podobny problem a asi som sa s nou dostatocne kvoli tomu cloveku nepohadal... lebo si ho zobrala, a vysli najavo skutocnosti o ktorych aj skoda hovorit, prejavy agresivity bitie, psychicke tyranie... a utrpela tazku ujmu plus ostala s krasnym syncekom sama. Neurob prosimta tu istu chybu

Deee

Natusa len predlzujes vaše trápenie, musíš s tým seknut nadobro a nie takéto polorozchody, to vás zničí oboch, inak teraz uz vie, čo na teba platí a ver mi, že pri každej tvojej snahe odputat sa a rozist to na teba bude skúšať a vždy bude niečo vaaazne prečo s ním musíš ostat, radšej by som sa pol roka trapila sama a hľadala novú lásku ako takato agonia, ale neskôr pochopis, aj ja som takto podporovala ex, ale ked začal s uvahami o samovražde, najskôr som sa zlakla a neskôr som si uvedomila, že má chce len vydierat, a stratil v mojich očiach akúkoľvek cenu

angela85

no natusa uz som si myslela ze si sa konecne rozhodla, ale nemala si sa vracat spat. mala si sa od neho odputat, naco je takyto vztah? len na trapenie. a je to od neho sebecke, ale on to nechape lebo ta velmi potrebuje a miluje, ale vztah nemoze byt len z jednej strany. nemala si sa k nemu proste vratit. mala si to ukoncit definitivne. i ked vas to teraz bolelo, bolo by to dobre neskor.

natusa42

slniecko ja som sa vsak s nim nechcela dat dokopy,ale opat sme spolu -donutil ma prakticky :(:(lebo sa mi vyhrazal ,ze sa zabije a pod ..cize som s nim nadalej ,ale utrapim sa asi k smrti ..ja nechcem ,aby zlo nado mnou vyhralo,nechcem ,a prave preto s nim uz nechcem byt ,lebo on ma nici,nici mi pekne roky zivota ,nervy ,zdravie ,to ze on ho ma uz znicene,ho neospravedlnuje ,aby ma zniesol zo sveta ...ma to chalan strasne tazke v zivote ,ale zase to co on uz stvara ,to nie je normsalne ,stale mi vravi ,ze ci sa ma obesit ,ked mi tak ublizuje,ale miluje ma tak velmi,takou sebeckou laskou,ze ma nedokaze opustit,nedokaze ma nechat tak ,nikdy som si nemyslela ,ze nas vztah ,krasny vztah ,dospeje k takymto strasnym veciam a som z toho zufala ,na pokraji nervov,dnes som s nim bola a vidiet ho uz je len pre mna nocna mora,lebo on je taky ubiedeny a strapeny,takisto ako ja ,on sa cez to nedokazal preniest ,ze som ho nechala ,tak ma zacal vydierat ,tak musim byt s nim ..viem ,ze to nepotrva dlho,ale teraz s nim este byt asi musim ,je to asi moja povinnost ,bojím sa ,ze si nieco naozaj spravi,lebo on je teraz na pokraji zufalstva ....ale ja tiez na tom o nic lepsie ...takze "sme este spolu " ,ale ja uz najradsej by som bola za horami ,tak ti poviem ,co najdalej od neh oaj od jeho povedenej rodiny ...ale nejde to zatial

*slniecko*

joj natusa :) ja ta chapem. verim, ze to mate obaja nesmierne tazke..hmm tak to zoberte z ineho konca-nerieste problemy, nerozmyslajte nad nimi (oni sa ajtak vyriesia skor ci neskor same)a upriamte pozornost len na to pekne.mozno sa Ti zda, ze ved predsa nic pekne uz nie je..ale je! vsimajte si drobnosti...ze vonku svieti slniecko, ze mozete byt chvilku spolu, uplne banality si zanci vsimat a radovat sa z nich :) postupne prebiju to skarede a tazke trapenie co musite znasat...minule som citala jeden clanok ako vyuzit zlo vo svoj prospech, celkom zaujimavy clanok a mal nico do seba.pointa bola ze pokial nedovolis zlu aby ta znicilo, tak nad nim vyhras, musis ho vyuzit vo svoj prospech.napriklad tym, ze ta to niekam dalej posunie...a teraz chod k zrkadlu a usmej sa na seba a povedz si, ze vsetko bude fajn :)
mozno si myslis, ze sa mi lahko filozofuje a ze som cvok, ale u mna to funguje :D
btw..ked som citala, ze si sa s nim rozisla nadobro, tak prve co mi napadlo bolo, ze este sa date dokopy :)

natusa42

karlicka :
prebolí ,lenže mna už ten život tak mnohokrát položil na kolená ,že sa nedá akosi dalej ísť ,postaviť sa mu čelom ,ja chcem sa pozbierať ,ale ešte aj on mi stále ubližuje ...ja už fakt neviem ako dalej :(:( som stratená ...a som s ním opäť :(:( síce s ním byť už nechcem a nevládzem ,lebo on ma ničí ,ničí mi zdravie ,nervy ,život (sa cítim hrozne zle psychicky atd-aj fyzicky už to začína)zase som s ním :(on teraz prežíva najhopršie obdobie jeho života ,je na pokraji zrútenia ,málo nechýba a skoénčí na psychiatrii ,lebo sa mu úplne rodina zosypala a aj sú na pokraji finančného bankrotu ,tak musím byť pri nom ,lebo nie som nejaká hyena ,ktorá opustí blížneho ,ked má blížny problémy :(radšej to budem dalej trpieť ..aj ked sa asi utrápim k smrti ,ale teraz ho nemôžem nechať tak ,lebo on je schopný ešte niečo vyvieesť ...ale prisahám ,ja už nevládzem
-moji rodičia -neriešia moje veci ,majú veľa práce a prakticky kamošiek veľa nemám ,a rodičia majú fakt iné probnlémy a vravia mi len ,že " ach ,prvá láska ,takých ešte bude ,nebud smutná" ,lenže oni nevedia ,ako strašne ma to vzalo ,oni nevedia nič,tutlem to v sebe