dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?
Mám si ho vziať alebo nie ?
boze Deee, Ty si si teda tiez zazila...takychto psychopatov mat za ex to je teda vyhra...ale aspon ze su uz ex...len chuda dievca co sa ich potom ujme :/
natus, ja fakt neviem, ci je to to najlepsie, ze hras formu a si s nim stale, aj ked rozhodnuta si uz inak...len sa deptas.chapem, ze bez neho strasne, no s nim este horsie..a nejak sa mi nevidi zeby sa to zlepsovalo.vies,on Ti teraz naslubuje hory doly a mozno sa aj na chvilku ukludni ale vedz, ze znova tak spadne..ked uz si sa rozhodla, takozaj to dotiahni do konca...bezohladne, sebecky v zaujme zachranit aspon samu seba, ked on nema zaujem...viem je to nesmierne tazke a boli to.ale sama citis, ze to budes musiet spravit tak ci tak.mozno on potrebuje padnut na uplne dno aby mohol zacat odznova budovat...to s tymi rodicmi aby mu dohovorili,hmm ja by som to nerobila.ale to zalezi na tom aky vztah mas s nimi :)mne by stacilo, aby stali pri mne keby bolo treba,no nechcela by som to riesit s nimi aj s nim sucasne.mimo to rodina, ci uz jeho alebo tvoja alebo znami ,ich do toho nic.to je vas vztah.
mna napadlo este, ze ked sa bojis toho ako mu to vsetko co mas na srdci povedat, tak zeby si mu povedala len to najpodstatnejsie,ze ho sice lubis,znamena pre tea vela,no nemozes s nim ostat lebo ta to zabija.ze si chotna mu pomoct, ked to bude potrebovat, ale uz nie s nim planovat buducnost a tak...proste neviem co,to co povazuujes za najdolezitejsie a mas na srdci. :) ale fakt len to najdoleziejsie a najlepsie opat na "verejnom priestranstve" kde je mensia moznost zufalych pocinov.pripadne zober niekoho so sebou, aby ta cakal niekde nablizku.a zvysok mu napis do listu, ktory by si mu pritom dala.vies, tam sa mozes rozpisat na akokolvek dlho a mozes vysvetlovat,vycitat ,spominat ,dakovat a neviem co vsetko...lahsie sa to napise ako povie :) a potom mozno raz, ked budete na tom obaja lepsie si to aj vysvetlite zoci voci...hmm takze tolko moj napad :) nemusis zrealizovat..si spominala ze listy nechces sice, ale predsalen netusim ci by ta nechal povedat vsetko, co by si chcela..takto by si mala istotu, ze si na nic nezabudla a on, ak ma zaujem si to precita cele bez vystupov...mozno ti aj odpise :)
velmi ti drzim palce, aby si mala sil to vsetko zvladnut :)
Každá búrka raz prehrmi, ale zas s tými rodičmi, aby mu to vysvetlili je vcelku dobry nápad, môj ex to skúšal na moju maminu, že nech mi dohovori, prečo sa s ním chcem rozist ked on je pán bozsky...zial mamina mu na to neskocila, rodičia predsa len poznajú svoje dieta lepšie, následne to skúsil z inej strany a vyklopil jej všetky intimnosti z nášho života, nezabudol zdôrazniť, že to ja som ho podviedla, ale on je ochotný mi odpustit, chápeš psychologicke finty, mamina ho vyhodila z domu s vetou, že aj keby som niekoho zavrazdila bude stat pri mne...
Koľko mne narobil scén, hanby...všetko prejde, len to nesmies nechať zájsť ďaleko, čím skor to ukončis tým lepšie, navyše cez prázdniny to prehrmi a v novom školskom roku to uz budeš mat hlavu úplne inde, nechystas sa nahodou na stuzkovu?
Inak neskôr po mne uz aj skúšal vykrikovat na ulici a ine trapnosti, snažil sa má ociernit pred mojou rodinou, snažil sa kontaktovať a ovplyvňovať moje kamarátky, aby si uvedomili, že ja som tá zlá a on obeť toho celého, že ako mu ublizujem
Všetko prejde, takýto vzťah sa neda ukončiť bezbolestne, budeš trpieť ty, aj on, ale nesnaž sa hľadať bezbolestne riešenie take neexistuje, topiaci sa aj skamky chytá a môj ex bol expert na zverejnenie všetkých informácii o našom vztahu, intimnom živote o všetkom čo si myslel, ze by má mohlo k nemu priputat a neskôr sa mi tým snažil ublížiť
Takze vyrevane potoky slz, utrapena cela rodina, ale všetko preboli aj utichne, len nenatahuj
@deee bola som s nim von vcera ...bozkaval ma ,objimal ,sluboval ,ja som sa tvarila ,ze som s nim stale,ze mame pekny vztah stale ,drzim ho v tom ,lenze netusim ako dalej mam toto riesit,lebo on nie je normalny celkom ,bojim sa mimoriadne jeho reakcie ,ked mu oznamim ,ze je koniec ,a chapes ,proste ,nechcem to riesit neosobnou formou ako sms ,listy ,alebo net ,naozaj nechcem ,lebo sa bojim jeho reakcie ,aby si cosi nespravil ,lenze zase ,ked s nim budem osobne a rozidem sa s nim z oci do oci ,moze nieco urobit mne ,"odstrihnut " sa nejde ,lebo on byva odo mna ako som uz spominala 15 minut peso ,a je tu za chvilocku,a moju rodinu celu pozna ,pozna doverne nas dom ,vsetko ..bol u nas peceny vareny ,takze je to nemozne urobit takto,dolifroval by sa sem okamzite ...a urobil by miscenu pred nasimi a susedmi --:(riesila som to aj s nasimi,celou rodinou,ze co mam robit ,oni mi radia,ze nech sa s nim porozrpavaju rodicia ,ze nech ho k nam dovediem a ze si s nim pohovoria ,ze to takto nejde dalej atd ,lenze ja nechcem ho takejto situacii vystavovat pre neho ponizujucej ,aby mu niekto hovoril to,co mu mam povedat ja a este aj sa obavam ,ze by mohol nieco pouzit proti mojej rodine (povedala som mu vsetko o rodine -a nasi to ani len netusia)...tak teraz som medzi dvoma kamenmi ,neviem co robit ,boze dobry :(mám ho az prilis rada ,toho chlapca ,aj ked je taky aky je ..zazila som s nim najkrajsie chvile v zivote:(:(:(a teraz ho musim nechat ..vlastne ja si tiez uvedomujem,ze s nim byt nemozem ,ani buducnost s nim nie je mozna ,viem --lenze ide o to ,ze neviem ,ako to vyriesit ...pomohlo by keby som aspon na mesiac prazdnin este odisla kdesi,lenze nemam kam sklonit hlavu ...o mesiac sa mi zacina skola a bojim sa ,ze ma bude vyhladavat a robit mi sceny ,bude sa snazit dostat ma silou-mocou spat ,alebo nieco "vykocuri " ine ..strasne sa bojím :(:(:( co bude ..neuveritelne ..zoziera mi to nervy a zdravie !!:(:(
No definitivna fáza, že uz to treba len ukončiť, ja by som na tvojom mieste uz ani nevysvetlovala, nepomôže to, lebo ta začne presviedčať, že sa to zmení, že bude dobre, von by som s ním tiež nesla... Je to len natahovanie bolesti, treba sa odstrihnut, je to ťažké, ked máš niekoho stále rada, ked som si našla manžela, tiež som sa musela vzdať kontaktu s mne veľmi blízkym človekom, ale niekedy to za to stojí... Robíš to pre seba a občas treba byt aj sebecky, ja určite som sebecka, ale nie je to na škodu a ver mi, že neprejde den, aby som si nepomyslela ako sa asi má, telefón však zdvihnem az po porode a vlastne po dvoch rokoch čo sme sa naposledy počuli, potom bude zaaaaaaas nekonecne dlho ticho kým sa opäť neudeje niečo dôležité :-)
Nepredlzuj zbytočne jeho falosne nádeje, len sa to cele prevali do ešte väčšej krajnosti
slniecko ..och ,ved to preboha ..aj dnes s nim idem von...a tiez sa bojim ,co vykocuri zo seba ,pojdeme vsak kde je vela ludi,tak hadam sa nic neopovazi urobit ...ja viem ,ze ho chcem nechat tak ,viem ,ze jemu uz pomoct nemozem ,ja to chapem ,on je uz definitivne vyriadeny zo zivota chlap ..
viem ,viem ,ja musím ho nechat v zaujme zachrany samej seba ,lenze vie kde chodim do skoly,pozna moje kamosky ,vie presne o mne vsetko,ma zo mna tisice fotiek,a vsetko ..bojim sa ,co vyvedie ,ked sa s nim rozidem a vlastne ja ani neviem akym sposobom sa mam s nim rozist ,lebo podla mna keby som sa s nim chcela osobne rozist ,tak vtedy by mi aj mohol ublizit ,aj sebe ..ako sa to stalo prvykrat,ked som sa s nim chcelA rozist ...ale teraz neviem ,osobne to urobit nemozem ,tak neviem vobec ako to mam ukoncit,bojim sa strasne jeho reakcie ,on bude zufaly ,on vyvedie nieco celkom iste ale nie som schopna odhdnut co ..vcerajsok mi to potvrdil ,ako sa vravi "topiaci sa aj slamky chyta " ...a uz vobec ani realne neuvazuije ,je tak strasne na pokraji zrutenia,ze sa az onho viac bojím ako o seba ...:(lebo mne na nom zalezi,ved ja ho v konecnom dosledku lubim aj napriek vsetkemu ,a vies spomnienky na vsetko krasne -su spomienky ,na to nikdy nezabudnem ..---lenze vazne neviem ,akym stylom mu mam ten rozchod oznamit a vobec aj ..ja mam strasne vela toho na srdci ,co mu chcem k tromu rozchodu povedat a neviem ako to mam spravit ...chapete ma?:(a ja sa s nim zase nechcem rozist len tak ,ze " uz ma nechaj ,rozchadzam sa s tebou " bez udania dovodu alebo tak ,chapete ..potrebujem mu vsetko vyvsetlit poriadne a povedat mu ,ako hrozne mi ublizil a sklamal ma ..ako som mu verila a on ma zradil ,potrebujem mu to vykricat ,mozno on si z toho nebude nic robit ,mozno si povie ,ze to nie je tak (bude sa utesovat),ale ja chcem mat pokojne svedomie a chcem ,aby vedel ,co mi sposobil ..:(
znamych sice mame ,ale nestykame sa s nimi velmi,bolo by blbe ,keby som teraz zrazu isla prec k nim chapes ...takze to je bezpredmetne ...
@deee ako myslis ,ze definitivna faza ?ako v com myslis ,vo vztahu ,ci s jehou psychikou ?ci aj aj ?..lebo mne uz pride ,ze je coraz on horsie na tom ,je priam az anorekticky chudy ,bledy az zeleny ,trasie sa ,poti sa ,atd ..-proste tie sprievodne javy,chapete ..ako ked je uz clovek uplne zruinovany a nechce ist k psychiatrovi ani na liecenie ,proste nepripada to do uvahy ...on tomu "neverí " ,ale uz je na tom naozaj strasne zle ,nespava ,uz treti mesiac ..je uplne na dne ..fyzicky aj psychciky a taha na to dna aj mna ,vlastne uz ma tam ciastocne dostal ...jednoducho on uz nie je schopny realne uvazovat ,nie je ...zialbohu
a ani si ,dievcata moje ,neviete predstavit ako strasne ma bolí to,ze ho v takom stave vidim :(je to priserne ...ked vidite cloveka do ktoreho ste boli zamilovany ,planovali ste svadbu ,deti ,ked je na pokraji nervov a ked striehnete nma kazdy jeho pohyb ,co spravi ,to je tak strasne zdrvujuce pre mna ,ze normalne ja som z toho na pokraji sil a nervov ..cakam kedy sa opat zlozim ,ako sa mi to stalo pred pol rokom :(:(
Nuž tak to je uz definitívny fáza, zazivala som rovnaký teror, lebo inak sa to nazvať neda, ja som si kúpila novú SIM kartu a staré číslo som dala mamine, nedvihala som pevnú linku, neotvarala dvere, von som chodila väčšinou v sprievode, ak sa chcel priblížiť mala som na rýchlej voľbe políciu...tiež uz býval nepricetny, fyzicky strhany, obvolaval moje kamosky ako sa mám, ešte po roku sa jednej ozval, vravim čistý psychopat, neskôr však pochopil, že som ho uz "psychicky prerastla" a nepatrí do mojej ligy, postupne sa začal sťahovať, ale skutočne som čakala ešte dobry polrok kde sa zjaví a vyrobí mi škandál, neboj sa o tom povedať doma
A fakt s ním preboha nikam nechoď, nikdy nevieš kedy mu prepne, osobne som poznala ženu, ktorú muz neskôr aj s ich deťmi zabil, ked mu povedala, že sa chce rozviesť, napokon zabil aj seba... Takze nech o tom vie radšej každý z tvojho okolia rýchlejšie to prekonate
och...normalne sa o teba bojim :) ja by som nesla uz s nim nikam, ak vobec, tak jedine niekam kde je vela ludi.urcite nie do lesa alebo tak...vies,zufaly clovek robi zufale veci, tak aby sa nieco nahodu nestalo...jemu moze kedykolvek naozaj ''prepnut'' a nevies co mozes od neho cakat.vobec to nebude ten clovek, toreho si lubila a ktoreho poznas.musis sa od neho odstrihnut nejak, lebo to nedopadne dobre...nebud smaritan, lebo ta to zahubi.radsej ho nechaj tak, nech sa na neho zruti cely domcek z karat...nesmierne tazke to bude pre teeba sa na to pozerat, ale musis to spravit v zaujme zachrany seba samej.ty si mu chcela pomoct ale aj on musi chciet.hmm nevidim zeby si on vobec uvedommoval, ze je niekde chyba.cim skor to to skoncis-teraz uz ozaj definitivne,bez ohladu na prosby vyhrazky podobne katastrofy, tak lepsie pre teba..budes trpiet, ale je tam sanca, ze aspon si uchovas krasne spomienky, lebo toto je najlepsia cesta akko ho znenavidiet.a ver mi, ze ak to bude este chvilu pokracovat, tak uz sa Ti bude hnusit a jedine co k nemu budes citit bude odpor a nenavist.boli to , ale raz preboli :)
nemas niekde v inom meste alebo aspon co najdalej od vas nejakeho pribuzneho alebo kamaratku,kam by si mohla teraz cez prazniny ist? len sa jednoducho vyventilovat a nebyt nablizku...?aspon na par dni.pomohlo by Ti to, aj keby si cely ten cas mala len preplakat:)samozrejme s vypnutym telefonom :)
slniecko mas uplnu pravdu v tom prvom odseku,lenze on je chudak tak strsne psychicky zruteny ,mimo uplne ...on ..myslim ,ze berie aj nejake prasky (aj ked mi to nepovie),lebo vcera mal nepricetnyx pohlad,uplne ma to vydesilo a a tahal ma este na opustene miesta v lese ,som sa tak bála ,co ho napadne ...a vies zacala som vcera plakat ,resp mi zacala slza tiect po tvari a on na mna zrukol nahlas ,ze "prestan " a s takou obrovskou zlobou v hlase ,ze som sa az prelakla ..normalne mi nebolo vsetko jedno ,on takyto nikdy nebyval ,bojim sa s nim aj niekde ist ...:(
presne tak ,vlastna psychika mu nedovolí ,aby ma nechal tak ,on si stale zivi tu svoju naivnu predstavu v sebe,ze bude vsetko fajn medzi nami,ze ja sa zanho vydam ,preboha !!ved co mi vcera do telefonu este vecer hovoril ,ze som jedina jeho vyvolena princeznicka ,ze bezo mna to nema zmysel ,ze som jeho cely zivot atd ...preboha,mne prichadzalo az zle ,lebo ja uz ho nechcem,normálne sa bojím ...sice ho lubim,ale mam strach ,co ho moze napadnut ,on je teraz na tom velmi zle ,tak strasne zle :(jeho reci su trosku scestne ..bojim sa ,ze ci nie je uplny psychopat ,sice normalne hovori suvisle,ale jeho pohlad je taky divny a aj tieto reci,tak dobre vie ,ze ma trpi ,ze ma tyra doslova a on si povie ,ze " aj tak si ta vezmem raz " ...ja som sa normalne az prelakla :(ma nervy uz kdesi v pekle ..bojim sa onho aj o seba ...
nemozem to prerstat riesitr ,ved stale ma vola vonku,taha ma von,je na mna strasne upnuty ,vravim psychopaticke sklony ma :(:(a my sme prilis prepleteni uz ,moja rodina ho pozna ,chodi k nam ako domov ,jeho rodina ma pozna ,vieme vsetko o sebe ,mame spolocnych znamych atd:(byvae blizko od seba ..ach boze :(:(neriesitelna situacia a mne dnes bolo tak zle psychicky z tohto celeho,ze som zvracala a cela sa trasiem :(:(mna to asi zabije pomaly ,ked to takto bude dalej ...
no praveze slnieck o,to je najhorsie ,ze na vysku este nejdem ,mam len maturitu predf sebou ..:(:(mam tazky rok pred sebou a on mi toto robi ..chapete ludia ,tomu ?on je taky sebecky hnusny clovek ,ze mna chce uplne utrapit,len aby on bol "v pohode " ako tak ...je to hrozne od neho ,boze ,nikdy som si nemyslela ,ze bude takyto a nas vztah sa takto skonci :(
viem ,ze kontakt medzi nim a mnou by mal byt co najmensi ,minimalny ,ale neda sa to ,ked mi stale vyvolava ,a vypisuje a stale ma taha von ,nejde to :(:(a ja o tom nechcem nikomu vraviet,ani rodina nevie nic,ake mam s nim problemy ...nikto nevie nic ..a nechcem to ani riesit cez tretie osoby ,ale ja uz som fakt v koncoch,som zufala ...na prasky zrela ...vsetko kvoli nemu ..co mi robí :(:(
chapete ?on sam seba presvedcil a stale vkuse prersviedca ,ze vsetko je fajn,uzasne ,ze mame dokonaly vztah,a on normalne v tom zije ..vravim v mysli chysta svadbu nasu ...preboha ..netusim ao toto skonci ,ale nie dobre ...
@deee ved samozrejme ,ja som uz v tychto poslednych dnoch definitivne prisla na to,ze niet uz cesty do buducna s nim ,lenze on to nikdy nepochopí ,naozaj nepochopí,ved pozri co mi vraví ../uf ten tvoj ,si s tym mojim moze podat ruky / ..rovnake pripady asi ...:(
boze ,to som ale dopadla :(
Natusa na prasky som nebola len ja, ale aj cela moja rodina, inak skúša na teba klasické finty zavislakov na láske, spomen si ako nám bolo spolu krásne, na to a to a to, ako sme sa lubili a bla bla bla, naša pamäť je selektívna a na bolest a zle človek zabudne rýchlejšie ako na to pekne, môj ex tiež plánoval našu buducnost a vykresloval nádherne ružové obzory...ale realita nepustí, iste si pochopila, že taka buducnost s ním nie je možna, najskôr budu prosby, potom hrozby a potom uz len tvoja nenávisť, aj bez neho mi bolo spočiatku zle, ja som však hľadala a našla oporu inde a vďaka Bohu zanho...najhoršie je ked povolis, ak s ním nebudeš v kontakte postupne to vybledne, ale ak mu sem tam dvihnes telefón, posles správu, v snahe pomôcť tak mi ver, že len ublizujes obom, sebe lebo ti bude ľúto a jemu lebo mu opäť das falosnu nádej
no mne sa zda, ze on si jednoducho nepripusta to, ze by ste nemali byt spolu...nevidi alebo nechce vidiet, ze Ty trpis(trosku sebecka laska)...tym, ze stale opakuje ako sa milujete a ako ta laska vsetko prekona, sa snazi presvedcit seba aj teba ze to tak je,lebo jednoducho vlastna psychika mu nedovoli mysliet na nieco ine.toto uz vyzera, ze to hranici so zufalstvom.a nikam to nevedie.skor ci neskor to ''bouchne''.lebo toto neni riesenie problemu ani nic podobne,to je len balansovanie nad priepastou a zalezi od vetra, kedy silnejsie fukne a spadnente dolu..ci uz obaja alebo minimalne jeden urcite.jednoducho takto sa existovat neda.ja mam pocit, ze on to nechce riesit,jemu to kvazi vyhovuje.alebo neni schopny to niekam posunut?mozno je ozaj na tom tak psychicky zle, ze nema silu...ale keby tu silu nejak nasiel, tak by mu to pomohlo posunut sa aj v inych problemoch.vie on vobec riesit problemy alebo len sa nechava nimi tahat?tazke to mas...ale cim skor to prestanes riesit, tak tym lepsie pre teba.neviem ako ti poradit :)
mam kamarata a kamaratku co spolu chodili asi pol roka alebo rok,potom on odisiel do zahranicia,medzi tym sa s nim ona rozisla,on sa po roku a pol vratil,dali sa dokopy na chvilu lebo on starasne prosil..nikam to neviedlo ,znova ho nechala lebo jednoducho to tak necitila.odvtedy ubeli nejake 3roky on ju stale lubi a je na to m miestami lepsie ,miestami psychicky dost zle.jednoducho nevie pochopit, ze ona s nim nechce zostarnut.ona skusala vsetko aby sa odlubil,ignoraciu, kamaratstvo, vysvelovanie...nic nepomohlo :) cize niektori su ozaj vytrvali :D chvilu to lichoti, no potom riadne lezie na nervy...
inak ides studovat na VS teraz? lebo aj to by Ti mohlo velmi pomoct sa potom odreagovat.najlepsie, keby si sla do ineho mesta studovat, aby sa ten kontak obmedzil..pomahat mu mozes stale,rozhovorom,pisanim...len to vyzaduje enormnu davku energie z tvojej strany :)