Mám si ho vziať alebo nie ?

Príspevok v téme: Mám si ho vziať alebo nie ?
natusa42

dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?

jajka001_

myslis ze mu naozaj dokazes pomoct? myslim ze si sama dost slaba, a ak sa k tebe chova nasilne, ak mas z neho strach, prchaj od neho. bez ohladu na to ci mas pocit ze mu nieco dlzis. ine by bolo ak by ste spolu normalne fungovali, ak by ste mali vyrovnany vztah kde ste jeden druhemu oporou ale mam pocit ze vas vztah je jeden velky chaos a ty mas toho uz dost. nesmies sa nechat citovo vydierat takymi recami ze sa on zabije. take typy ta zvyknu prenasledovat tak ako opisuje deee, pojde za tebou vsade, budes sa ho bat, budes sa bat chodit po ulici...ak je nasilny, skonci to cim skor.

natusa42

@deee nie,nechcem si znicit zivot,to je jasne,ze nie,a zase mi bolo tak velmi zle v noci ,to z neho ...opat psychicke problemy :(z neho ...boze,ja uz fakt dlho nevydrzim ,uz nie ...ved to,tiez si myslim,ze ked bude na tom lepsie a ja to s nim skoncim ,tak sa potom zase dostane do takehoto hrozneho stavu v akom je teraz ...lenze pochopte ma,mne je strasne a neprirodzene nechat takto cloveka na pospas svojmu zivotu ,ktory ho tak nici ..preboha ,vsak som si s nim vela prezila za ten vyse rok ,co spolu chodime ,on ma vzdy podrzal,ked som to potrebovala,a ja sa mu mam takto odvdacit ?ze ked je v "problemoch " ,tak ja ho opustím ?vcera ked som bola s nim mi opat raz prizvukoval,ze hlavne nech som s nim,lebo je na tom zle a aj sms nadranom ,ze ma len mna ,ze som cely jeho zivot ,ze jemu uz je jedno,co sa deje v jeho zivote,ale hlavne ,aby mna neopustil,lebo ze potom sa zruti a obesí sa ...ze on uz nema potom dovod zit ..a ked ti toto povie clovek,ktoreho lubis ,tak to je uz potom :´( ja fakt uz neviem ,nehcccem ho v tom nechat ..boze,ja nie soim taky clovek zly,aby som priatela nechala v nudzi ,aj krestanstvo nas uci,ze treba pomahat ludom...ale znicim seba ...:(

a tvoj chalan mal ake problemy ?z coho mal tie psychicke problemy ?ak mozem evdiet ?

Deee

Natusa presne ako radi jajka, tu nie je o com, snáď si nechces zničiť svoj zivot pre neho, on na tom nebude nikdy lepšie, resp. Ked bude a opustis ho opäť sa to cele začne a opäť budeš musieť ostat s ním...
Nie je ina cesta a chlapec nech vyvadza somariny, ked si mysli, že na to skocis, ja som si to však nechala len zo začiatku, potom ked mi písal, ako ide skočiť z mosta a bla len, aby si vynútil moju reakciu, som nereagovala, nie je o com, ja sa na psychiatriu nechystám a jemu by som ju vybavila keby potreboval, nenechaj sa vydierat, rodičia ta podrzia aj v zlom a skor to prejde

natusa42

jajka ..ja neviem ,ci by to spravil,ale asi v zufalstve ano,lebo on je schopny vsetkeho v zufalstve :´( zialbohu ,to uz viem ,aj podrezat by sa dokazal ..
ahá ,cize ty mi radis ..nechat ho ,nech sa zabije ?(viem ,uvedomujem si ,ze ma vyuziva ,viem ),ale to mam vazne ho nechat ,nech sa zabije ?alebo cosi hrozne ine vyvedie ???a mam ptoom pokojne zit ?

jajka001_

natusa neviem aki ste a ake mate problemy, ale ak je pravda co pises, ze by ta podrazil pred vasimi, tak preco mu chces pomahat? lubi ta? tak by chcel aby si bola stastna, nie, on chce byt s tebou lebo ta chce vyuzit a jedno ti mozem povedat - neoplati sa byt obetava pre ludi, ktori si to nezasluzia. zivot mas len jeden a ked si ho poseries, dalsiu sancu nedostanes. nic take ako reštart v realnom zivote nie je.

natusa42

slniecko vies ,ja nad tym rozmyslam uplne cely cas tiez ,kiazducky den az pokym vycerpana nezaspim ...ale neviem najst vychodisko a ani moja rodina :( riesime to ..ale zbytocne je to riesit ,lebo nenajdeme spravne riesenie ..hah ..a dnes mi zase len povedal obvyklu vetu :" zrutil sa mi cely sveta,ale ver mi,keby sa nieco medzi nami dvoma stalo,neprezijem to,obesim sa ,prosim pomoz mi zvladnut to " ,a po tychto slovach ,ked velmi dobre vidim ,ze je uplne na dne so silami,ho ja mam nechat ?nech sa zabije alebo skonci na psychiatrii ?to si na triko ja nevezmem ,radsej este pretrpim nejaky cas ,par mesiacov :( aj ked uz nechcem byt s nim ,ale pretrpím to,nech sa postavi na nohy a ked bude v lepsej psychickej pohode,tak ho opustím ...snad ,ked sa pozbiera nejako (sice neviem ako) ,tak si nic neurobi a ani mne ...ale viem ,ze teraz by sa asi zlozil,lebo prakticky on je polovysinuty ,on vidi vidinu len vo mne ,ze my sa ideme vziat a ze vsetko bude fajn ,ze vypadne z domu atd ..a ja to v nom zivim (resp,.nevravim nic),ale je to pre mna hrozne tazke,nenormalne ..byt s clovekom ,ked viete ,ze "cokolvek mu moze prepnut niekedy " ,ked budeme spolu ...alebo sa mu cokolvek moze stat ...lebo on je na zosypanie priam ...len sa bojim ,aby mi raz v amoku cosi nespravil,ked sa na nieco rozculi,ale to uz musim s tym brat ...asi ...ja fakt neviem ,co mam robit .
slnieck over mi ,o ludi mi az tak nejde ,ide mi o neho a o seba ..mne na tom cloveku poriadne zalezi,chcem mu len to najlepsie v zivote ,lebo ho mam rada ...ale on proste je uz hotovy s nervami ..je na cucky ..uz ...a ja sa bojím ,ze budem taka ista ,ak toto este chvilku potrva,ale nic musim byt silna ..nic ine ...nic ine mi neostava ...nemozem hoi v tom vsak nechat ,nezoberiem si na triko,ze sa nieco mu stane kvoli mne ...cloveku ,ktorehjo som si este pred par mesiacmi chcela zobrat za manzela :(:(:( och ,zalievaju ma slzy ,ked nad tym takto uvazujem ....

@deee
obdivujem ta ..ze si to dokazala ,nezdvihat mu ani nic ,ani neodpisovat ...musela si ale mat nervy strasne ..na dranc -ja uz ich mam ...cakam ,kedy ja skoncim na psychiatrii ...
ano,ved ja som tiez nad tym takto uvazovala,ze ..budu matury ,budem sa ucit ..potrebujem cistu hlavu atd ,lenze chapes --to nejde ,ho teraz nechat ..aj ked by som to najradsej urobila a vypadla z tohto mesta ..zo sveta ..-znicil mi zivot ...ale on to nevidí zialbohu ...
ved to ,ani nasi nevedia ,ze ja som uz s nim pokrocila vo vztahu do intimnych sfer ,asi by ma prizabili,nasi su hrozni v tomto ....zule by to dopadlo ..a on by im to nemal problem povedat ,urcite by ma pred nimi ociernoval atd ...je to svina ,ked sa nastve ten chalan ...
neviem ,co robit ..to ho mam vazne nechat ,nech skonci v truhle ,len aby som seba zachranila ?ja este nieco vbydrzim ,ale on uz nie ..je na tom vazne velmi zle ..

Deee

Slniecko vsak každá skusenost človeka niekam posunie...aspoň som si ujasnila kto pri mne ostane v ťažkých chvíľach :-)
Natusa takisto som sa s ním rozišla v lete, mala som 17 a v novembri stuzkovu, potom matury, ver mi, že čím skor tým lepšie, na matury to chce pokoj na učenie a nie mat nervy na prasknutie, ja uz som si vtedy mohla vydychnut, ale az do Vianoc aj dlhšie má priebežne otravoval, no postupne to tichlo, o mna sa naši báli, aby mi niečo neurobil, ale ja som vedela, že na to nema, vyhrážal sa aj samovrazdou, ale to uz som si nenechala, koľko ľudí sa zabije pre nestastnu lásku... Zopár ročne, tak čo uz... Zialbohu ja na tom nemám žiadnu zodpovednost...
Bude sa ti snažiť zničiť všetko a všetkých na com a kom ti záleží, bude o tebe šíriť skarede reči, ale ako vraví moja babka každé čudo trva tri dni...raz mu dôjde sila aj argumenty, len nesmies nijako reagovať, mne to pomohlo, vsimla som si aj to, že čím viac som sa mu snažila niečo vysvetlit či pomôcť tým sa to len predlzovalo, jediná rada je ignorovať, skutočne nic ine nepomôže, ak čo i len raz odpises na SMS či sa s ním stretnes budeš opäť na začiatku...ja som to pochopila pomerne neskoro, kedže som ho tiež nechcela úplne zruinovat, ale po dobrom sa nedalo, sám si zvolil takúto cestu...chcel, aby som trpela rovnako, zialbohu sa preratal, stala za mnou rodina aj kamosky...a skutočne mi nebolo prijemne ked o mojej nevere hovoril mojej mamine, ktorá ani len netušila, že nejaky sexuálny zivot vediem... podrazov tá čaká neúrekom, ale inak to nejde, niektorí muži maju svoju hrdosť a odídu a ini sú takéto hovada...

*slniecko*

tu som natus :) rozmyslam nad tym cely cas...a vidim, ze ani tak, ani tak neni dobre...je velmi tazke predpokladat jeho reakcie.fakt takze...neber ohlad na to ako budu na teba pozerat v skole alebo okoli.to je Tvoja vec, preco si si to takto poriesila. vzdy je ot lepsie ako takto trpiet pri nom a navaonok bude vsetko v pohode.stale budu ludia ktori budu mudrejsi , ale nech si nechaju svoju pravdu.tiez poznam zopar a ich sa oplati brat len s rezervou ,maximalne sa na tom pobavit ;)Ti, ktorym za to stojis, sa postavia na Tvoju stranu a budu verit Tebe a pomahat Ti. v nudzi poznas pratela :) inak a co Ti kamarati co ho poznaju poradili?ci nemas niekoho takeho blizsieho, co o tom vie? :) mozno to chce len cas, nejako to pretrpiet a postupne sa vykresi to spravne riesenie...musis hlavne najst v sebe silu aby si to veldela prekonat.byt vyrovnana ,nech robi cokolvek.pride chvila, ked budes citit, ze to zvladnes a vtedy uz na teba nebude mat. :)
och strasne ma mrzi, ze ludia ktori sa milovali si robia takto zle...to je jedna vec co nikdy nepochopim....:(

natusa42

aa slniecko akurat som na teba myslela,ze cio uz nepises ....

Deee si teda zazila ...vidime obe ..a mna caka to iste uplne detto ...hm ,och dievcata moje ..necitim sa na to ..

zatial hram formu pred nim ,aj ked mi to robi obrovsky problem :(strasny problem ...napriklad ,ked hovori o buducnosti ,tak ..ma to desí az ..dnes mi napr povedal ,ze " ja sa ta nikdy nevzdam !" az to vykrikol ...som sa az bala ..
deptam sa ,ja viem ..strasne a aj celu rodinu ,moja mama je z toho na prasky a aj babka ..je to priserne ,ked zijem taky "vztah " ---vsetci sme na prasky z toho ....a ja nechcem ,aby mi do toho rodina zasiahla ,citil by sa on ponizeny a to nechcem ,ja ho lubim v konecnom dosledku a chcem mu len to najlepsie ,...
to nie je inak zly napad ,co si navrhla ,ako to mierne ukoncit ..ale chapes,ja som sa o to pokusala uz kedysi ,ukoncit to takto,ale on ma nepocuval ,on zacal vystrajat velmi ..nedalo sa proste ...to s nim ukoncit ..az nakoniec som ja odpadla :( co mi tak "urobil " zle ...a taky bol ..on to neunesie podla mna osobne a vravim ,bojim sa mu to povedat osobne ...strasne ..a neviem ,kde mu to mam povedat ...kide je vela ludi,lenze zase ,ak mi urobi scenu tak co ...potom ?hm ,ale lepsie akoby som mala byt uz mrtva ..to je tiezt pravda
ale viem ,ze s nim uz nemozem byt ...to je zakladna vec ..uvedomujem si to ...len neviem ako cuvnut uz teraz

natusa42

slniecko uz sem nechodis ?:)

@deee ja nechcem do toho rodicov tahat ,vies ..lebo on nevie ,ze moja rodina vie uplne vsetko o nom a o jeho rodine ..a ja naozaj nechcem do toho tahat nasich,to je uz ta posledna moznost ...ked si neda povedat az ,az vtedy ...
ale chapes ma ?ja ked sa s nim teraz rozidem ,tak on sa obesí asi ..alebo mne cosi urobi,alebo moze aj ma ociernit strasne pred rodinou -nase intimnosti zverejni ,alebo co (mala som s nim intimnosti -nasi o tom nevedia :()
neviem ,co mam robit ,som v koncoch ,viem ,ze to nepojde bezbolestne ,ale nechcem ,aby trpel,lebo teraz preziva naozaj strasne obdobie vo svojom zivote ..---(mamu ma v blazinci)a je na dne ..salie z toho,chapes ...bojim sa ho teraz nechat
tvoja mama velmi pomohla ,ako vidim ...
a to vazne ti robil taketo sceny ??a to kolko trvalo ???:(boze ,ako si to vydrzala ?
hej ,idem teraz maturovat ..stuzkova atd,ae to je zase dalsiua vec ..vsetky moje kamosky ho poznaju,.vsetci v triede ho poznaju,ze s nim chodim atd ..(a ja som uz povedala,ze na stuzkovej mi bude ,zialbohu nebude) a kazdy sa ma bude pytat,co je s nim ,preco som sa s nim rozisla ,boze ,to bude hanba :( a bohvie ,ci nepride aj tam a nevyrobi mi tam hnusnu scenu :(:( sakra ..som v hroznej situacii
och ,prezila si si strasne chvile :( a mna asi caka to iste ..mozeme si ruky podat ...