dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?
Mám si ho vziať alebo nie ?
bohuzial ti neporadim...v rozchodoch nie som dobrá...ale deee ti to opisala asi najlepsie
tiez si myslim ze pravdu ma slniecko, ak ti nie je teda nebezpečny, daj tomu čas, kym si budes ista tym co chces lebo inak aj ked sa rozides tak sa zas vratis a znovu a znovu...
on ku psychiatrovi urcite nepojde, a myslis ze jeho stav je na psychiatra? ma take stavy ze sa nevie ovladat a nevie co robi? ak ano , prchaj lebo staci ked mu raz preskoci a nemusis to prezit.
natusa : skús navrhnúť PAUZU a uvidíš :-)
Natusa kamaratstvo sa po takomto vztahu udržať neda...vždy bude jeden sklamaný, alebo to tam bude iskrit, pripadne to celkom určite bude prekážať novým partnerom...
Ked som spoznala manžela, dvihla som telefón a môjmu "zachrancovi" som povedala, že som stretla niekoho na kom mi veľmi záleží a prerušili sme akékoľvek kontakty, žiadnemu vztahu neprospieva tretia osoba zvlášť ak tam bolo niečo v minulosti, ani môj manžel sa nekamosi s ex a to s ňou bol takmer 5 rokov...
Postupne na to možno prides, ale nie je dobre sypat soľ do čerstvej rany, teda nie je dobre mat ex ako kamosa, obaja by ste sa rýchlejšie spamatali keby ste neboli v kontakte
natus, mozno staci len vydrzat...chvilku,kym nazbieras sily a budes schopna to vsetko zvladnut...on sa ukludni, Ty budes presvedcena ze co robis je spravne, budes v tom mat jasno a hlavne silu stat si za svojim a vydrzat..a ten cas kym taka chvila pride jednoducho vydrzat.:/tazke to je nepochybne...ale skus nad tym co najmenej rozmyslat,lebo ta to obera zbytocna o sily a na nic nove neprides.nechaj tomu trosku klud ,nech sa on pozbiera,Ty nazbieras nove sily a premyslis si, ako to spravis. :)na tvojom mieste by som poziadala rodicov, aby na teba netlacili,ze ty si si vsetkeho vedoma a vies o robis.teda aspon u mna by mi urcite nepomohlo keby na mna niekto tlacil...uz len z principu by som si chcela urobit po svojom :D (velmi dobre viem ake je to byt medzi dvoma mlynskymi kolesami-doma od teba chcu jedno ,ty chces druhe a priatel od teba ocakava tretie..no najdi zlatu strednu cestu :D mna to stalo par kil vahy dolu, ale aspon som sa nemusela snazit chudnut :D vidis vsetko ma svoje pozitiva :D btw zlatu strednu cestu som stale nenasla, len mlynske kamene prave nemelu, cize mne je dobre :D )
ano krestanstvo uci pomahat bliznym...tiez je vsak pravda, ze cloveku Boh nadeli len tolko, kolko je schopny zniest :) cize neboj,urcite to zvladnes...popros ho,nech Ti posepka, ako to mas spravit, aby bolo vsetko tak, ako byt ma :) vsetko ma nejaky dovod,raz zistime aky...
a povedz (ex)priatelovi nech zmeni pristup ku vsetkemu,tiez nech vsetko neberie na svoje plecia a je trosku sebec (myslim tie problemy co ma doma...)ved on sa doteraz staral-usudzujem podla toho co si tu pisala...tak nech teraz sa surodenci staraju a on nech riesi svoj zivot, ktory sa mu vdaka tomu rozpada na kusky...prave teraz je mozno ten moment kedy by si mal uvedomit na koho ukor to cele robil a ajtak to nikam neviedlo...uz len preto aby mohol byt raz stastny s niekym inym, ked sa to medzi vami uplne skonci...
deee ja chcem s nim ostat kamoska,ktora mu vzdy pomoze,ked bude chciet,aj mu to navrhnem ,ked sa budeme rozchadzat,nechcem onho prist ako kamarata ,je to dobry clovek,ktory mi vzdy pomohol,ked mohol ..vzdy ,nikdy sa nestalo,ze by mi nepomohol,strachuje sa o mna,stara sa o mna ako o oko v hlave ,nemozem sa na neho kaslat ,som asi prilis dobry clovek,ale nemozem ho nechat uplne tak a ignorovat ,preboha vsak ved mi "nic " prkaticky zleho zatial neurobil,on chudak nemoze za to,ze ma svihnutu rodinu a ze on z nich scvokol ..on sa voci mne nijako neprevinil zatial,len to,ze mi vsetko zatajoval :(aby si ma udrzal a to bolo od neho prilis blbe ,ale to uz nevyriesim teraz ...boze ,neviem ..ja som donho taka zalubena :(mne uz asi niet rady ani pomoci ...viem ,ze robim velmi zle,ked som stale s nim,ale stale cakam ,ze sa vsetko zlepsi,ze on sa zmeni,ze zajde za psychiatrom ,ze jeho rodina bude fungovat normalne ,ze bude normalny clovek ...boze..tak strasne po tom tuzim ,ani neviete,lebo ho lubim ,neskutocne nenormalne som donhoi zblaznena,ved boze -moja prva laska ...moja sladka laska ...moja ...ja neviem ako sa mam odlubit,fakt neviem ...mam rada jeho objatia ,milujem jeho bozky ,milujem jeho hlas,oci,ruky ..milujem ho celeho,aj ked je taky aky je ..viem ,ze tato laska je zvratena ,asi nie som normalna ,ale neviem ako sa von z toho dostat ...normalne mam take myslienky ,ze kaslem na vsetko ..a ujdem s nim ,ako to on odo mna chce ...vidim v tom zachranu ...stratila som asi zdravy rozum ..myslim si ,ze kyb sme spolu byvali ,tak by bol iny ,zmenil by sa ..zacal by zit inak ,mozno by sa aj jeho psychika popravila ..ktovie ..tak strasne sa vo mne prie rozum a srdce,je to hnusny ,otrasny boj ...ja ,hlupana ,myslim,ze by som ho zmenila k lepsiemu,ze keby sme zacali zit odznova spolu,nanovo...ze sa to da zachranit...staci,ze sa na mna pozrie,usmeeje a ja sa roztapam :(:(kurnik...co s tym ...a ked si predstavim ,ze by si nieco spravik,kebyze ho necham teraz,tak sa ma zmocnuje neuveritelna bolest .....ale takto nicim seba ...boze,ja neviem ,ako dalej ,netusim ..
myslim si totiz ,ze lepsieho muza ,kktory by ma viac lubil nenajdem nikde :(:( a neviem ,boze ,ja neviem ,co robit !!:(:(
Bezbolestny rozchod neexistuje... Ide uz len o teba, aby si z toho vyšla čo najlepšie, na ostatne sa mozes vykaslat...škandál asi bude, sebe ublizovat nenechaj a onho sa skutočne nestaraj...
Len ignorovať nic viac...
@ deee ved to je ten problem ,ze on vidi len vo mne zachranu,jediny svetly bod v zivote,preboha vcera mi dokonca navrhol,aby sme spolu niekam odisli (usli prec zit do ineho mesta ,ze tolko penazi ma )boze ///toto zle dopadne ..
podla mna on sa ma nikdy nevzda ..lebo on si proste zaumienil,ze mna si vezme a bodka ,to uz viem ako dopadne,ale snad po case ho to prejde ,lenze vazne neviem,ako sa mam s nim rozist,akym sposobom ,aby mi neublizil,sebe a aby mi neurobil skandal :(
ten tvoj bol psychopat,ale zase ten moj nerobi taketo psie kusky az,lebo on mi zase verí ,praveze on si je az mnou prilis isty ,ze ho milujem a nikdy nenechám ,on mi nevyvolava ani nic,on praveze nie ,je to ina kasta ...to az teraz,ked vidi,ze sa cosi "chysta " ..
moj podla mna nikdy nepochopí ,ze ja ho uz nechcem ,ze si ho nechcem vziat,on je prilis naviazany na mna ,brutálne ..ako este na nikoho v zivote ,mozes vediet podla toho,co mi povedal ,ze nech ujdeme ..uz mu je vsetko jedno,len aby som aspon ja bola s nim ,lebo ho vsetci okaslali ,chapes ...
jajka ako myslis,ze normalne fungovali ?ja neviem ,coho je on schopny ,vazne neviem ,v takejto situacii som ho este nezazila ,ja neviem ,ale nevedela by si mi poradit,ako ho teda opustit ?nejaky normalny sposob,ale aby sa nic neudialo :(
ved to-ja som strasne slaba povaha na take veci,ake on ma doma ..hroza a des :(:(zo zaciatku som si myslela,ze to zvladnem ,vsetko ,co sa deje v jeho rodine a v jeho zivotze,ale je to uz coraz horsie ..pocas roka sa tolko veci v jeho rodine stalo,ze dovidenia ....:(a ja uz nevladzem ..a ja uz mam z toho psychicke problemy :(:(
neviem ,coho je schopny ,cela rodina mi kaze rozist sa okamzite s nim ,tlacia na mna ,nadavaju mi :(a je to cele priserne ...od neho zle ,od rodiny zle ,ja uz sa mozem rovno obesit
neber si ho dievca! chlapi nestoja za nic.
okrem mna!
Toto uz ale nie je o láske... To je uz chorobna závislosť, ak človek ľubi dokáže lásku dat, aj sa jej vzdať ak je to v prospech druhého a u vás by to pomohlo obom, rok zas nie je tak veľa...tvoj priatel ta však ma ako jediný svetly bod v živote, nikdy sa ta nevzda pokial budes co i len trosku komunikovat, pomoze jedine absolutna ignoracia...
kresťanstvo je síce vynikajuci morálny kódex, ale u vás uz sme v kategórii mucenictvo a to snáď nechces...
Nuž a ten môj ex bola kategória psychopat sám o sebe, bol o pár rokov starší a môj prvy, zakladal si na tom, že sa mnou moze pochváliť a cítil sa aj trochu ako môj učiteľ (neviem to presne definovať), no snažil sa proste ma chrániť a tak, no čo sa mi zdalo spočiatku mile som neskôr prekukla ako jeho nízke sebavedomie a ochrana bola chorobna ziarlivost, som uz pisala, každý bozi den aj v noci prezvanacky a SMS a volania, noooo prvy mesiac to žene lichoti, ale po roku som proste vypla mobil...akonáhle som chvíľku nereagovala tak uz vycitky s kým som kde som, že ho isto podvadzam a príde po mna, bol by toho schopný...a k tomu všetkému reči ako som to naj čo ho v živote stretlo, ako so mnou pôjde na stuzkovu a vovedie ma do dospelosti (to uz som mala dávno dohodnutého iného partnera, však s takým psychopatom čo neviem kde aku scénu zas vyrobi, by som nesla ani na kávu), ako bol uuuuplne mimo, niečo možno zdedil a niečo získal doma, kde to nemal ružové a asi nikdy necítil istotu, ale zas ja tiež nie som charita, aby som sa cely zivot umarala, mna strašne to jeho správanie zvazovalo a dusilo, chcela som voľnosť, ísť kam chcem s kým chcem kedy chcem a bez toho, aby som sa mu musela spovedat a zdovodnovat, to fakt nemám za potreby...ja som v tom vztahu zapasila aj s bežnými zivotnymi situaciami ako ked sedis u lekára a nemôžeš teda dvihnut mobil, pripadne som len dvihla a povedala ahoj teraz nemôžem a nato mi uz začali chodiť správy čo som taka odmerana, že isto s niekym som (jasne a privstala som si dve hodiny, aby som ho šla dakam oklamat)...hned sa urazil a čakal odo mna ospravedlnenie, zo začiatku som aj vysvetlila a neskôr som prešla na salamovy prístup (mám na haku, mysli si čo chceš), no čím viac som ja bola samostatnejsia tým viac sa na mna lepil, skutočne len ignorovať ine nepomôže