dobrý den ,chcela by som sa s Vami poradiť v jednej osobnej veci.Som s mojím priateľom dosť dlho,on ma požiadal o ruku,chce si ma vziať,ja ho ľúbim ,on mna tiež ,sme síce mladí ,ale plánujeme si spoločnú budúcnosť ,sme zasnúbení ...náš vek nie je podstatný....lenže som trošku na pochybách ,teda resp dosť a ničí mi to zdravý rozum ....on je charakterný ,zodpovedný človek ,ktorý je rodinne založený ,je ku mne dobrý ,milý,nežný ,naozaj aj inteligentný človek ...vidno naozaj ,že ma miluje ,lenže je tu jedna vec ,má psychické problémy ,nervové,nespáva ,trhá mu s viečkami ,už teraz v mladosti má veľké zdravotné problémy ako napríklad vysoký krvý tlak,je workoholik ,ale nedá si povedať ..zažili ste niečo podobné ?chcela by som sa s niekým porozprávať ,kto zažil niečo podobné ,alebo rovnaké ...kto si vzal takéhoto partnera ...či to veľmi ovplyvnuje dobré manželstvo ,alebo ako to je ?čaká ma vôbec s takýmto človekom budúcnosť ?????chcela by som radu,možno podeliť sa o vaše príbehy,ak ste niečo takéto zažili ..lebo ja si naozaj bojím raz vziať človeka ,ktorý už teraz je tak veľmi poznačený životom a mal hrozne ťažký život (kvôli svojej rodine) ...mám od neho utekať ,alebo ?
Mám si ho vziať alebo nie ?
jajka tie problemy jeho rodiny tu uz rozoberam asi na 11 stranach :Dale chapem ,necitas vsetko :)poviem ti teda :)v prvom rtade chcem zdoraznit,ze mi vsetko zatajil,nic mi nepovedal o svojej rodine,to ze su velmi chudobni to je uz nepodstatne,ale jeho mama je alkoholicka tazka,a psychicky chora ,depresie atd ..a jeho otec tiez nie je velmi normalny ,taky divny clovek,tyranskejsieho razu atd ..
ved to,ze ...rodinu si nevyberame a preto mi je velmi luto jeho-mojho chlapca,lebo on nemoze za to,aki su ...ale cele je to tam zle zariadene,chapes ,moj chlapec vsetko robi za nich atd ..este sa stara aj o surodencov atd ..proste hroza ..
bojim sa ,ze to bude robit navzdy ,natrvalo ----a toto vsetko mi zatajil,keby mi uz zatajil hocico ine ,beriem OK ,ale toto ?to je velmi vazna vec ...ale on toi tak neberie ...nepovedal mi to preto,lebo sa bal,ze ma stratí ..ale teraz vidis to ,ako to je ..
je to hrozne v jeho rodine ,komplet rozvratena rodina :(strasne ..nemam slov proste na to ..horsiu asi na okoli este nepoznam ani
a nasi to nemozu prezit,lebo my sme dobra rodina aj bohata atd ...
ved ale nevidia do nasho vztahu vies ..a vypravaju mi ,ze on bude raz tyransky ako jeho otec proste ,a ze bude ma bit ,ze bude nasilnicky ,ze je nervak ..atd ...dobre nervak trosku mozno je ,ale zase nie tak,ze by ma bil..-.chapes,uz sa konstruju strasne "scenare ",ale dobre no ,ma na to predispoziciu ten chalan,ale kde je napisane,ze druhy raz nebude zase v inom zly,co ak ten manzel rdruhy ,co by bol ,by bol zo skvelej rodiny bohatej atd ,a nakoniec by ma podvadzal ...to ani BOh nevie ..ale nasi si mylsia,ze "oni vedia !" ..kurnikl,ide ma porazit a vies ,ked mi otravuju stale zivot,ze "rozid sa s nim , nie je pre teba " ,uz ho neznasjau atd ...tak to je priserne .(
on je na mna az velmi naviazany ,vravim niekedy ma citovo vydiera atd ....a mna to trosku desí...
nasi vidia len tu stranku ,ze aka je jeho rodina atd ..a ake ma predpoklady byt ten chalan ,len dedukuju,ale oni ho nepoznaju ,ze je slusny ,dobry ,ze je uzasne inteligentny ,mudry,nasi nevedia ako sa ku mne sprava uzasne ,ked sme sami atd ja im mozem darmo hovorit,povedia ,ze som slepo zalubena a ze to tak nie je -proste mam peklo
jajka tie problemy jeho rodiny tu uz rozoberam asi na 11 stranach :Dale chapem ,necitas vsetko :)poviem ti teda :)v prvom rtade chcem zdoraznit,ze mi vsetko zatajil,nic mi nepovedal o svojej rodine,to ze su velmi chudobni to je uz nepodstatne,ale jeho mama je alkoholicka tazka,a psychicky chora ,depresie atd ..a jeho otec tiez nie je velmi normalny ,taky divny clovek,tyranskejsieho razu atd ..
ved to,ze ...rodinu si nevyberame a preto mi je velmi luto jeho-mojho chlapca,lebo on nemoze za to,aki su ...ale cele je to tam zle zariadene,chapes ,moj chlapec vsetko robi za nich atd ..este sa stara aj o surodencov atd ..proste hroza ..
bojim sa ,ze to bude robit navzdy ,natrvalo ----a toto vsetko mi zatajil,keby mi uz zatajil hocico ine ,beriem OK ,ale toto ?to je velmi vazna vec ...ale on toi tak neberie ...nepovedal mi to preto,lebo sa bal,ze ma stratí ..ale teraz vidis to ,ako to je ..
je to hrozne v jeho rodine ,komplet rozvratena rodina :(strasne ..nemam slov proste na to ..horsiu asi na okoli este nepoznam ani
ved ale nevidia do nasho vztahu vies ..a vypravaju mi ,ze on bude raz tyransky ako jeho otec proste ,a ze bude ma bit ,ze bude nasilnicky ,ze je nervak ..atd ...dobre nervak trosku mozno je ,ale zase nie tak,ze by ma bil..-.chapes,uz sa konstruju strasne "scenare ",ale dobre no ,ma na to predispoziciu ten chalan,ale kde je napisane,ze druhy raz nebude zase v inom zly,co ak ten manzel rdruhy ,co by bol ,by bol zo skvelej rodiny bohatej atd ,a nakoniec by ma podvadzal ...to ani BOh nevie ..ale nasi si mylsia,ze "oni vedia !" ..kurnikl,ide ma porazit a vies ,ked mi otravuju stale zivot,ze "rozid sa s nim , nie je pre teba " ,uz ho neznasjau atd ...tak to je priserne .(
on je na mna az velmi naviazany ,vravim niekedy ma citovo vydiera atd ....a mna to trosku desí...
nasi vidia len tu stranku ,ze aka je jeho rodina atd ..a ake ma predpoklady byt ten chalan ,len dedukuju,ale oni ho nepoznaju ,ze je slusny ,dobry ,ze je uzasne inteligentny ,mudry,nasi nevedia ako sa ku mne sprava uzasne ,ked sme sami atd ja im mozem darmo hovorit,povedia ,ze som slepo zalubena a ze to tak nie je -proste mam peklo
asi nemozes napisat, v com je ten problem jeho rodiny vsak?
bohuzial rodinu si tahame navzdy so sebou a nevyberame si ju
ale to s tym ze si ta vezme, to fakt prehana, ved ste spolu len kratko, to ze spolu chodite neznamena ze sa musite vziat, a chapem ze ta to desi, aj ta jeho prilisna nadviazanost
rob tak , ako citis ty, nenechaj sa ovplyvnovat prilis rodinou, aj keby mali pravdu - lebo oni to mozno vidia objektivnejsie, a mozno aj nie, lebo je to tvoj citovy zivot, oni zas nevidia do vasho vztahu aj ked mozno skor vnimaju tie ostatne suvislosti, tie pragmaticke stranky, spolocenske,aj na to treba mysliet.
jajka on ma miluje viac nez svoj zivot ten chalan,len mne to pride az take "moc " chapes ?niekedy ma psychicky vydiera ,citi ku mne sebecku lasku strasne:(ja ho lubim,ale oklamal ma -ze aku ma rodinu vies ?....s tym sa neviem akosi vyrovnat ,ze mi to zatajil a aj ine veci,neviem prekusat vobec uz len to ,ze aku ma rodinu pobabranu a myslim ,ze on bude stale po cely zivot riesit ich problemy ,chapes ?aj teraz mi sice slubuije ,ze odide od nich ,ze oni ho uz nezaujimaju,ale vidim ,ze to tak nie je ,predsa je to len jeho rodina a bodka ...ale niekedy mi vraví,ze ja som prenho dolezitejsia ako rodina,vraj rodina je uz fatalne na tom ,ze tu uz neriesi,ale ze riesi mna,lebo vraj ja som jeho buducnost,on nevraví nic ine ,len o tom ,ze ja budem jeho zena,a dovidenia ,on je o tom presvedceny ,ako dobre ,neberiem mu to,lebo spolu chodime ,ale vies ,ked ti niekto omiela stale dokola ..a uz sa mi ani fyzicky az tak velmi nepaci ,skor ho beriem ako najlepsieho priatela na svete ,ako lubim ho,ale takou uz inaksou laskou po tom vsetkom ,co sa medzi nami stalo,zalezi mi na nom atd ...napriklad ,som s nim uz teraz von ,a super sa rozpravame atd,o vselicom (je genialny spolocnik),ale uz ked mi on povie,ze "milujem ta " do oci a tak zalubene,tak ja mu mam obrovsky problem povedat ,ze "aj ja teba " ,deriem to zo seba ako z chlpatej deky,uz mam akesi zabrany kdesi v dusi,pre to vsetko,co sa deje s nim ,a vies ,aj ked ho bozkavam aa objimam ,tak to robim velmi rada,ale ...ale ...uz si to tak nedokazem vychutnavat ako kedysi :(:( ...ale o to nejde,to by sa zase dalo do normalu,len vravim problem je jeho neriesitelna situacia doma ....a jeho psychicke problemy ,ktorych ma teda nadostač :(:(a prejavuju sa mu uz aj na fyzickom zdravi,na vyzore atd
je pre mna nenormalne narocne,mam depresie obrovske kvoli jeho rodine,kvoli tomu celemu,ako to je ,mam psychicke problemy z toho,co on ma a on je uz v pohode navonok zda sa ,je to nespravodlivé akosi :(
lenze ja sa natvrdo rozist asi nedokazem s nim :?(prilis vela pre mna znamena .(
a vies teraz este aj na mna zacai nasi tlacit,nech ho okamzitze opustím atd:(:(je to strasne...pre mna ,som v zufalej situacii
no a preco sa s nim vlastne chces rozist? lebo pises dost zmatene, nejak som sa nedocitala v com je vlastne problem - lubi ta, je na teba dobry, akurat ze ma problemy s rodinou a kvoli tomu je psychicky vycerpany. chapem ze to moze byt dost narocne a nechce sa ti podielat stale na jeho rodinnych problemoch ak su ozaj take neriesitelne ako povedzme alkoholizmus v rodine a podobne...ale zas ked sa lubite mozete sa odstahovat a riesit si len svoje zivoty, aj ked to tiez nie je jednoduche...tak ak sa nevie odputat od rodiny tak mu povedz ze s nim nemozes ostat ak bude taky priputany...neviem, nic konkretne som sa nedocitala takze ...lebo on ma tiez svoje povinnosti voci rodine a to zas ty musis akceptovat, ak chces s nim ostat no a ked nechces - tak sa musis ozaj pevne rozhodnut a podla toho konat. on ta vzdy ukeca, si slaba. ked sa chces rozist tak natvrdo ako radila Deee, odrezat tu snuru a koniec. ale rataj s tym ze pridu depresie, tak ako prisli aj teraz ked ste sa rozisli a budes potrebovat nejaku oporu, aby si to zvladla. rodinu, mamu...
jajka nie preboha,nikdy ma neudrel ,ani na mna nenakrical,ved on by mi zniesol aj modre z neba,keby mohol-on ked mu ja nechtiac ublizim ,ze ho poskriabem nechtom,tak on sa mi ospraveldni ,ze "prepac-musí ta boliet necht " ....:D:D a preto vravím,ze takyto chalan by mi nebol schopny ublizit nikdy,sebe asi ano,ale mne nie ...
a myslis,ze je to podstatne ,ci ?preco sa na to pytas ?
@deee ano,uvedomujem si,ze asi ostanem v zacarovanom kruhu ,z ktoreho sa nebudem vediet vymotat-viem,som si toho vedoma:(zialbohu ..viem ,co by som mala urobit,ja to viem ..nechat ho uplne tak ,ale vravím ,ked mne to nepojde,som prilis citlivy clovek a lahko ma zlomí ...:(
a vies,ja tiez chcem vediet ,o nom co a ako ...predsa sa nemozem tvarit,ze zomrel ...ekd to tak nie je ..
hm,ale zbytocne tu riesime to,co bude po "tom " ,este stale som zialbohu s ním ..aj ked nechcem ...slniecko mi radi,nieco ine ako ty ...kazdy nieco ine a ja uz sa mozem rovno zblaznit ..a ja sama neviem co robit ,ja na jednej strane ho mam rada a na druhej viem,ze je to cesta do zahuby ,kazdy mi to vraví ...ale je to cele o nicom ...prezivam nenormalnu bolest ....
-ved ano,dobre si ty spravila,ze si ho nechala tak ,tvojho zachrancu ,lebo mas milujuceho manzela atd ,to je super vsetko,ale zase vies ja zatial nikoho nemam noveho ..mozno vtedy ,ked budem mat raz (o com pochybujem,lebo o mna velmi muzi nejavili nikdy zaujem) tak by som dala navzdy zbohom a bola verna tomu novemu ...a vravimm ,len by som chcela vediet ,ze "zije " ...nic ine ..ako ty to mas ..ale vies ,taka situacia asi nikdy nepride ..ja sa tak strasne bojím ,ze si nenajdem uz muza :(:(:(
No v takomto vztahu je kamaratsvo neudrzatelne, pre to iste som ho neudrziavala ani ja so žiadnym ex, napriek všetkému tam ostáva obrovská príťažlivosť a pri rozchode v dobrom je len otázka času, kedy sa to zvrtne, pri zlom rozchode je tam krivda, smútok... To tiež neprospieva...
Iba ostanes v zacarovanom kruhu a bude ti to brániť nadviazať další vzťah...Naozaj si myslím, že priateľstvo medzi mužom a ženou neexistuje, ak áno tak jedine ak predtým spolu nechodili, ale aj tak je možné, že bude vždy jeden z nich cítiť čosi viac...
Ja som kvoli manželovi ukončila krásne kamaratstvo, lebo to nebolo celkom "koser" a rozhodne by to voči manželovi nebolo fér, zniesol by mi aj modre z neba, preto by si to nezasluzil, a neboj sa tiež často rozmyslam ako sa má...prešlo uz 5 rokov, verím, že sa má dobre, ostali pekne spomienky a to je podľa mna viac ako nasilu udrziavane kamaratstvo...zivot nás niekedy núti vybrať si, nemôžeme mat všetko
uz ta niekedy udrel? ak si myslis ze je schopny ta udriet...tak je schopny ta aj dobit aj zabit.
karlicka ,lenze pauza ,vies ono to nie je jednoduche ,ja pauzu neuznavam,ale uz aj nad tym som uvazovala,lenze on "neberie pauzu " ,ako stav .....a vies pauza nic neriesi ,ked sa to tak vezme ,zbytocne predlzovat trapenie z jeho i z mojej strany ..lebo ja by soim k nicomu novemu nedospela ..a on by sa zblaznil pocas troho casu
@deee myslis,ze sa neda udrzat priatelstvo ?ved niektori ludia dokazu byt skutocnymi priatelmi,aj ked im partnersky vztah nevysiel :(no nie ?viem ,ze toto je specialny pripad,ale :(mam este take iluzie,ze by to mohlo vyjst ..tak iskrenie bude medzi nim a mnou stale,lebo ako vravim ,som donho zalubena a on je az po usi zblazneny do mna a aj sa fyzicky pritahujeme,cize ...ale ja by som sa to vzdy snazila drzat v medziach...a nedovolila by som mu ,aby ma znova opantal peknymi recami,ale ja sa nedokazem od neho vzudialit :/
viem ,lepsie by bolo,keby som ho nechala uplne tak ,aspon na par rokov,to nechat tak ...lenze ...lenze ...mne to asi nepojde,citim k nemu velmi vela :(nedokazem byt bez toho,aby som nevedela,co je s nim atd...:(
@jajka ja neviem,ci je zrely k psychiatrovi,akoze ..ani neziape ,ani nemlati nikdy ...aj ked sa reozzuri je kludny potom hned o pat minut ...vychladne ...ale ma stavy obrovskej depresie a samoty,a najma jeho fyzicke prejavy ,ako som spominala ma desia ...proste potenie,trhanie oci,bledost ,anorexia zacinajuca ,atd ...chapete ...
lenze to ma asi z trapenia ...
zase si nemyslim,ze by mi bol schopny az tak ublizit ,ze zabit ..max-facka,alebo postrcenie ,kebyze sa rozzuri ,neviem ,ci zabit by dokazal ,asi skor nie ,je to dobry clovek´(inak by som si s nim nebola zacala :D)lenze zase neviem ,ako "az " je na tom psychicky-to je tiez pravda,lebo on sa teraz pri mne snazi ..."nebyt nepokojny " ,chapete ...ale bohvie ako je to naozaj,ked je sam atd ,nie som vestica
baby ,co by ste vy robili v mojej situacii ?normalne si skuste predstavit moju situaciu,ze sa deje vam ...co by ste urobili?ako by ste sa zachovali ?je to nelahka situacia,ale skuste ...
@slniecko
lenze ja si myslim ,ze tych sil mat nikdy nebudem dostatok,som nenormalne slaba povaha ,slaby clovek ,ci uz fyzicky alebo dusevne :(rodina na mna stale tlaci,uz som ich XY krat poprosila ,nech na mna netlacia,ze to si vyriesim sama,ale kurnik ,oni stale len rypu do mna :(a ja uz tiez nie som kon ...ved toto ,ako spravne si poznamenala ,rodicia chcu odo mna jedno,frajer druhe a ja chcem uplne cosi tretie..a teraz a mozem aj rozkuskovat :( slniecko ,aj ty mas problemy s priatelom a rodicmi,ci ?
vies a zase ako spravne poznamenala deee ,nemyslim ,ze by sa on dostal z tychto psych-problemo len tak zo dna na den,a ja neviem ci vydrzim cakat este nejake mesiacer alebo dokonca rok ,kym sa "on pozbiera " z najhorsieho,chapete ?a vobec ,ja mam teraz pred sebou strasne tazky rok ,maturujem,vela veci okolo toho ,stuzkova atd ...a teraz praveze by som mala oddychovat a nie toto :(co mam ..sakra...ide ma porazit z toho,ako sa to vyvrbilo :(
slniecko a ty si myslis ,ze ja som sa nesnazila ?jasne som mu povedala,nech kasle na tu rodinu na chvilku asponm ,nech sa da dokopy,lebo sa zahubi,atd ...nech teraz je rad na surodencoch ,proste ,ze on tam nemoze ostat zit atd ,ale on vravi,ze je to jeho rodina ,ktoru ma napriek tomu rad a ze ho zivia atd ,a ze ma este skolu ,musi im pomahat atd ,vravim ,on je az prilis obetavy a dobry clovek ,ale zase na druhej strane aj sebecky,kedze ma chce drzat pori sebe ....a ja fakticky uz neviem ,ako mu mam dohovorit ,snazim sa zo vsetkych sil,ako on uznava ,ze mam pravdu v vsetkom atd ..ze na 110% mam pravdu,ze ja vzdy mam pravdu priznava,ale on s tym nedokaze nic robit a radila som mu aj pomoc psychologa atd,ale to on odmieta ,vraj si uvedomuje ,co robi a ze nie je na tom az tak zle :( ...a ja fakt uzz neviem ,chapete ma baby ,som medzi troma kamenmi ,nie je mi ani tak -ani tak ...
mam prazdniny ,mala by som sa tesit,atd ...a pozrite sa ako som dopadla ,je mi do zufania